Prihranek

2.08.2012 ob 10:53

Pred kakšnimi sto leti mi je prijatelj Adrian prepričeval, da London res obvladaš šele potem, ko z Leicester Squara v Covent Garden prideš peš, ne da bi si pri tem pomagal s podzemno. “To počnejo samo turisti,” me je opozoril in zlovešče opozoril, da je sam potreboval “kar nekaj mesecev”, da se okoli Leicester Squara ni “izgubil”. Vsaj zdelo se mi je, da ni govoril v šifrah. Skratka. Če nič drugega, potem je tistih 45 sekund, kot traja vožnja od ene do druge postaje, ne samo najkrajša (270 metrov), ampak tudi najdražja podzemna avantura v mestu: v eno smer, brez popusta s kartico Oyster, je 4,30 funta (z Oystrom je 2 funta, ampak to je že skoraj znosno in potem manj zanimivo). In te štiri funte in trideset penijev se da, jasno, bolje investirati v karkoli drugega; in, če smo že pri tem, tudi tistih 45 sekund. In takole se prihrani denar, če že ne ravno čas. Teniske so New Balance in so, kot sem izvedel, zelo vroče, vendar pa naj bi njihova barva pomenila, da nisem ravno gentleman. Oh.

YouTube slika preogleda

Verjetno bi se dalo to pot opraviti še kako drugače; seveda bi se dalo. Ampak, kot je dejal Gore Vidal, nobeno dobro delo ne ostane nekaznovano. Toliko o tem.

 • Share/Bookmark
 

8 komentarjev na “Prihranek”

 1. napo pravi:

  4.30 funta ali pa 4:30 cajta … čas je torej še vedno denar :-)

 2. tadej tadej pravi:

  Ne boš verjel, napo, ampak res nisem opazil. Številke pa jaz, saj veš :) Res pa je, da bi bilo vse skupaj še bolj ekonomično, če ne bi bilo tiste rdeče luči. In če se ne bi ustavljal. V dveh minutah – 2,00 funta al 2:00 cajta! – verjetno ne bi prišel, ampak kaj se pa zamudimo, kot bi rekel moj bivši kolega Jože :) Sicer pa september ni več daleč :))

 3. enja pravi:

  omg najbolj dolgcajten video ever
  res pa je da mogoče pride komu prav

 4. Alen Alen pravi:

  enja, mislim, da ni ravno ciljal na palmo v Cannesu. ;)

  Mene je edino zmotilo zoomiranje na britanske zastavice. Kinda cheap… Drugače pa zanimiv post, ki zna prihraniti kak funt.

 5. daft pravi:

  ooo, Muji je čisto blizu postaje Covent Garden :)

 6. tadej tadej pravi:

  Heh, enja, koristnost v vseh mogočih pojavnih oblikah, torej, če upoštevamo daftov komentar :)) In ja, Alen, Cannes pa res ne :)

 7. beatnik pravi:

  Enostavno, ljudje bi morali vec hoditi. Jaz delam na Holbornu in mi ne pride na pamet, da bi sel recimo na Covent Garden s podzemno. Vsak dan se tudi sprehodim od doma (saj ves, tisti klanec nad King’s Crossom) do svoje pisarne, prijetnih 25 minut. Je pa pomembna udobna obutev. Tu si naredil ‘njubelenskam’ odlicno reklamo. Moj prvi in eden najboljsih nakupov odkar sem se preselil v London :)

 8. klementina pravi:

  london – definitivno peš če se le da! itak pa, da ne gres od leicester sq do covent gardna drugače kot peš…. sicer pa skoraj vedno iz knightsbridgea do notting hilla, do selfridgisa in do kings roada pes….. pase! v dveh primerih itak cez park, v tretjem pa mimo cudovitih his in lepih stanovanj v katera rada pofirbcam…..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !