Lovebox, Victoria Park

18.06.2012 ob 11:32

Takole je bilo: sončno in veselo. In v redu. Nedeljski Lovebox v Victoria Parku, mislim. Groove Armada so ga pred desetimi leti ustanovili za predstavitev svojega istoimenskega albuma (trajal je samo en dan, potem pa se je razširil na tri), “desetletje ljubezni” pa so, vsaj v nedeljo, obeležili s precej izvrstnim izborom nastopajočih ter ponudbo drugačnih, morda zanimivejših diskotek in klubov (ne vem, ampak v vseh desetih letih nisem nikoli bil na nobene drugem dnevu kot v nedeljo). Veliko, zelo veliko stvari seveda nisem ujel. Ali videl. No, prvi je bil Mika.

“Skoraj tri leta je, odkar sem nastopal v živo,” je dejal. Včasih se odsotnost ne pozna. Na srečo pa se ni nadaljevalo tako, kot se je začelo.

Drugo najboljše na – ali v? – nedeljskem Loveboxu: Nile Rodgers in njegova The Chic Organization. Rodgers je, po mojem, še zadnji pravi genij pop glasbe.

Patrick Wolf je bil kramljav in malo nostalgičen.

Lana Del Rey: malo ploska, vokalno, vendar pa je njena skodelica razkuhane melodrame čisto v redu.

YouTube slika preogleda

(Prvo kitico mi je malo odrezalo, ker sem moral fotografirati nekaj drugega. No, moral. Moral.)

Hipsterji imajo prav: Azari & III so bili fenomenalni. Najboljši house v zadnjih… no… vsaj dvajsetih letih. In v nedeljo najboljše.

Za konec je bila Grace Jones, tako kot pred dvema letoma. In potem mi je še baterije zmanjkalo, je pa imela podobno vrečo trikov – ter klobukov, drugih pokrival in fascinatorjev – kot vedno. Skratka. Občinstvo je bilo, po mojem ne iz čisto fetišističnih razlogov, v glavnem obuto v gumijaste škornje. Ne čisto vsi, jasno, ampak zelo veliko jih je bilo; mogoče so se držali tistega starega pravila: ravnajmo, kakor da bo (sto let, popoldne, mogoče) sončno, toda pripravljamo se, kakor da bo že čez pet minut začelo deževati. V bistvu pa je kar malo ironično, da si pripravljen na vesoljni potop, potem pa ga ni.

V bistvu. Bil pa je tudi en par zanimivih čevljev.

Toliko o tem.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !