Azealia Banks, Heaven

28.02.2012 ob 09:14

Radovednost, je rekel Eugene O’Neill, je ubila mačka; zadovoljstvo, je dodal Stephen King, ga je ponovno oživilo. Na koncerte hodim v glavnem iz radovednosti, zadovoljstvo pa je res bolj vprašanje okusa. V primeru Azealie Banks, 20-letne reperke s superumazanim jezikom iz New Yorka, stroj za publiciteto dela tako učinkovito, da se ji skoraj ni mogoče izogniti. “Še en lačen ameriški otrok?” je vprašal Alex, ko sva šla na njen koncert v Heaven. Seveda, ampak tudi “nova Nicki Minaj” (nemara zato, ker sta obiskovali isto srednjo umetniško šolo, LaGuardia), “najbolj kul oseba leta” ter biseksualka, kot je pojasnila za New York Times, čeprav “nočem biti, torej, ena biseksualna, lezbična reperka”. Aja, in svojo najbolj znano pesem, 212, je zapela tudi Karlu Lagerfeldu, po slovesu od londonske založbe XL je pristala pri Universalu, video za Liquorice pa je zrežiral Nicola Formichetti, kar, jasno, pomeni, da je Banksova tudi “nova Lady Gaga”; konec marca bo izšel njen prvi mini album (na njem bo 212), septembra pa prvi album. Baloni med 212 so bili res v redu.

YouTube slika preogleda

Ker smo že v Londonu, smo bili deležni tudi njenega povzetka Valerie (The Zutons via Amy Winehouse).

YouTube slika preogleda

“Aha, torej gre pri Azealii Banks za pravo investicijo,” je menil Alex. Ja, čisto pravo investicijo. Koncert je bil kratek – dobre pol ure – in učinkovit; celo tako učinkovit, da so hipsterji malo šokirani čakali na dodatek, ki pa ga ni bilo. No, hipsterji: to je bil njen tretji samostojni koncert v Londonu (sicer je bila tudi v letošnjem kombinatu NME Awards Tour in je v soboto nastopila v Brixton Academy), to pa pomeni, da smo vsi skupaj pri modnosti zamujali že nekaj mesecev. Iskanje novega, modernega, vročega, maksi in mini je zelo utrudljivo.

 • Share/Bookmark
 

7 komentarjev na “Azealia Banks, Heaven”

 1. alcessa pravi:

  Florence Welch. My new hero. :-)

 2. tadej tadej pravi:

  Jep, popolnoma razumem, alcessa. Poleg tega pa bodo njeni “posebni gostje” na letošnji turneji The Horrors, kar pa je tudi zelo, zelo v redu :)

 3. alcessa pravi:

  Ohhhh … zgornji komentar sicer izraža dejansko stanje komentatorke, vseeno sem ga napisala predvsem zato, da vidim, ali mi Blogos končno dovoli komentirati na enem od mojih najljubših Siolovih blogov (potem ko so se mi odprla vrata pri Bimbotu in vsake toliko tudi Fetaliju smem kaj reči) Ker sem ti v preteklosti pisala dolge komentarje, polne vsebine :-))), sem si rekla, bom kratka, če ga ne objavijo, mi vsaj žal ne bo. Evo.

  Seveda pa zdaj ne vem, ali bo tudi ta komentar doživel objavo. Neizvjesnost. Tako kot v resničnem življenju.

  The Horrors moram še preveriti, sem pa zelo vesela, da me razumeš :-)

 4. alcessa pravi:

  Juhu za razumevanje :-)

 5. alcessa pravi:

  Juhu :-)

 6. alcessa pravi:

  Hočem spet komentirati na tem blogu! (vzdih)

 7. alcessa pravi:

  Auč, peinlich, peinlich, moje moledovanje :-) Melodovanje :-)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !