Izjalovljen načrt

1.01.2011 ob 12:35

Tudi najbolje pripravljeni načrti? Seveda. To, in pa popolnoma napačna pričakovanja; upam, da se novo leto ne pozna po tistih zadnjih urah 31. decembra in prvih nekaj urah 1. januarja. V bistvo sem se silvestrovanja veselil: ne v nočni klub, pub ali na že kakšen žur, ampak na koncert, takšen čisto pravi koncert, bom šel. In to na nič manj kot Sonic Youth. V Hammersmith Apollo. Ravno ko sem se odpravljal na podzemno, pa me je poklical Alex in povedal, da ima še vedno vročino – skoraj 40 stopinj – in da njegove gripe, še vedno ni čisto jasno, ali ima novo, H1N1, ali kakšen drug tip, še ni konec. “Ravno obratno,” je potožil. Ahem. Zaželel sem mu, seveda, čimprejšnje okrevanje in vse to. Ker je bilo pozno, se mi načrta nekako ni dalo spreminjati. Bom že, sem si mislil, pa saj bo tam še dobrih 5.000 ljudi. Ja, s to izjemo, da sem bil kar sam. In ostal sam. Hecen občutek, tole. Tudi to, da sem mobilec namočil v kozarec s pivom, nekako ni pomagalo. In to, da je tudi fotoaparat malo sabotiral in kakšno uro ni hotel delati, tudi ni. Bonus: ker sem se z njim ukvarjal tudi točno ob polnoči, sem si lahko mirno, v svojo brado, zamomljal “srečno”, pa je bilo. Stvari so se uredile tik pred drugim bisom, čisto zadnjo pesmijo, namreč Kool Thing, kar se mi je zdelo, ja, kul.

YouTube slika preogleda

Kim Gordon pleše! In to kako! In na koncu je mogoče slišati še eno “srečno novo leto”. Problem je bil sicer v tem, da takrat, ob pol dveh, skoraj nihče – oziroma vsaj nihče okoli mene – ni več točno vedel, ali smo na koncertu ali silvestrovanju ali čem že; veliko je bilo prererivanja, veliko zelo okornega plesanja in zelo utrujenih pogledov.

Aja, mi je pa lučkar dal vrstni red pesmi; novo leto, se mi je zdelo, se je tako nadaljevalo boljše, kot se je začelo. Potem sem šel domov.

 • Share/Bookmark
 

14 komentarjev na “Izjalovljen načrt”

 1. Daly pravi:

  Včasih izgleda, kot da naše stvari ali dejanja živijo neko svoje življenje, mimo nas.
  A kasnejši pogled nazaj, z že zaokroženimi dejanji nas spravi v začudenje in razmišljanje- mogoče pa le vse ima nek namen, v tistem trenutku mogoče skrit, a čas mu določi vrednost in patino.
  “To ste imenitno povedali, toda čaka nas vrt”.
  Srečno, Tadej.

 2. tamejhna tamejhna pravi:

  No, novo leto je bilo letos res… Predvsem neopazno.
  (oprosti, ker ti s tem smetim blog, zanima me, če se da dobiti kak tvoj kontakt, rabila bi za intervju…)
  Pa srečno 11!

 3. Pika Blogavička pravi:

  Se zgodi. Saj bodo še druga. Srečno novo leto, Tadej.

 4. dnzvr. pravi:

  Zmedeno leto bo, veš. Takšno kot so zdaj leta. Na zdravje.

 5. pray pravi:

  Meh. Je pa to character building izkusnja, kenede!

 6. sergeja pravi:

  Hej, vsaj Sacred Trickster si slišal za novo leto v originalu v živo. Waaaay boljše od koncertov, ki smo jih deležni v deželici pod Alpami za najdaljšo noč v letu (pa tudi katero drugo noč v leto pravzaprav).
  Pa srečno in zdravo! :)

 7. jg pravi:

  Kaj pa The Pop Group!!!

 8. Reveuse pravi:

  Naj bo leto prijazno in naj te čim večkrat razvaja. In hvala za zapisane misli.
  Srečno!

 9. Jean Tonic pravi:

  Nič ne pomaga, treba bo najti krivca. S krivci so stvari veliko lažje. Predlagam, da je to Alex. Ker ga ni bilo zraven, si bil sam, ergo si se počutil samega, ergo si se ukvarjal sam s seboj, kar pomeni z mobitelom, kar pomeni, da je kriv tudi tega, da ti je mobitel padel v pivo, kar pomeni, da ti je potencialno uničil tako mobitel, kot tudi pivo (slednje je hujše, da se razumemo). Kriv je seveda tudi tega, da si opazil vse utrujene poglede, ker če bi imel koga za pogovarjati se, ne bi videl pogledov drugih, ampak samo sogovornikovega. Pravzaprav jo je še poceni odnesel s tem dušiko-vodikom, ptičjo gripo ali karkoli-žejem… :)

 10. Janja pravi:

  Ojla! Pa saj ni tako hudo, če gre človek sam na koncert, pa če je še Novo leto povrhu. Jaz sem ga npr. prespala in prebudilo me je šele polnočno raketiranje. Potem sem pa res spremljala en koncert… Pink… ne vem točno… po TV.
  Lep pozdrav iz Cela (Celja). Pa srečno 2011!

 11. Nina S. pravi:

  Hej, Tadej! Pišem ti prvič, zato ti želim najprej povedat, da z veseljem prebiram tvoj blog in vse, kar napišeš in mi pride pod roke. :) Trenutno sem nekje na polovici Nekje drugje, ki sem jo dobila za rojstni dan, še čisto svežo. Če se ne bi vmes selila, bi jo verjetno že dokončala, ampak na žalost je morala malo počakat. No, je pa sedaj toliko bolj sladka, ker se ji lahko popolnoma posvetim. :)
  Glede novoletnega praznovanja in posledic v novem letu se pa po mojem nimaš česa bati, saj si bil na Sonic Youth! Če se novo leto pozna po silvestrski noči, potem to zate verjetno pomeni, da bo polno dobrih koncertov. :) Jaz se ne bi pritoževala. :) če boš sam, pa povej… pridem na koncert in gledat londonski ognjemet. :)
  Vse lepo v 2011!

 12. tadej tadej pravi:

  Najlepša hvala, seveda, za vse prijazne želje. In Nina S.: velja, zmenjeno :) Se opravičujem za nekoliko pozen odgovor, ampak tole leto je, vsaj zaenkrat, samo nadaljevanje prejšnjega z drugimi sredstvi (ali nekako tako). Ali kdo morda pozna koga, ki se mu je zdelo leto 2010 čudovito in krasno ali pa celo zgolj “srečno in zdravo”? Kaj so vse lepe želje, ki si jih zaželimo, res samo stvar olike? Skratka. Jean Tonic: popolnoma prav imaš! In ja, seveda je kriv vsega. Res pa je tudi, da se že pet dni tudi sam zelo sekira in posipa s pepelom, kar pomeni, da je krivdo nekako sprejel, pa čeprav jo je zelo ponovtranjil (ali kako se že reče :) Zdaj je, jasno, potrebna še kazen. Če je seveda šlo za kaznivo dejanje? Kaj pravi zakon? Na pomoč! :))) JG: zelo slabo sem jih poznal; slišal sem zanje, ja, vendar pa sem na koncertu ujel samo zadnji dve pesmi. Res si ne bi upal reči kaj več. Shellac, po drugi strani, so bili super intenzivni in razbijaški, bobnar, ki so ga na koncu odnesli z odra, pa sploh :) Pray: ja, imaš čisto prav, hvala. In to kakšen! :)) Daly: in ta vrt bo fajn. Hvala. Dino: se bojim, da imaš zelo prav. Zelo zelo prav.

 13. kinkitone kinkitone pravi:

  Jast, jast! Meni je bilo leto 2010 precej krasno in razmeroma čudovito.

 14. sukiya pravi:

  Seveda, če so tvojo knjigo izdali v 2010 to sploh ni čudovito. Tudi krasno ni. Lahko je le krasno čudovito! ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !