Veselo, srečno…

22.12.2010 ob 15:10

Velika prednost daril, ki si jih podarimo sami – res upam, da nisem edini, ki to počnem – je seveda v tem, da jih lahko odpremo takrat, ko nam to paše. Ali pa ko se nam zdi, da bi lahko prav darilo odpravilo letargijo, otožnost ali kaj podobnega. Skratka. Moje najljubše darilo, ki sem si ga podaril za letošnji Božič, je lesena akrobatska opica (oziroma Singe acrobatique en bois, kot je tudi rečeno), ki počne vse tisto, česar jaz pri telovadbi nikoli nisem znal: preobrača se, niha in dela salto. In to samo s stiskanjem in sproščanjem dveh paličic, med katerima je napeta nitka, na kateri je opica. Neverjetno.

YouTube slika preogleda

Česa tako hipnotičnega – in to za vsega 3 funte in 50 penijev – nisem še nikoli videl. V bistvu bi lahko rekel, da gre za mojo najboljšo investicijo sploh (tudi če upoštevam, da sem potem hitro moral kupiti še štiri, za darila za različne prijatelje). Problem je samo v tem, da se lahko s to opico res “zamotim”, in to za zelo dolgo časa. Čisto na koncu se sicer vidi tudi moje najljubše darilo za lanski Božič, namreč Shrigleyjev pikov as. Vesel Božič.

 • Share/Bookmark
 

12 komentarjev na “Veselo, srečno…”

 1. kandela kandela pravi:

  Vesel božič tudi tebi! Naj bo sijoč in nasmejan …

  Opica je fenomenalna! :)
  lp

 2. Jean Tonic pravi:

  Upam, da si opico poimenoval Ian Brown…

 3. alcessa pravi:

  Hi hi, krasna opička :-) Uživaj.

 4. ana pravi:

  to pa moj dragi zna, ampak slow motion :)

  všeč mi je, da si si ga sam podaril in da je leseno in da je nekaj skrajno netipičnega.
  mojmu sem ga sicer jaz, a ga je elegantno sam predlagal, ko sma vstopila v fair trade trgovino – piščal iz Peruja. Sem prvo samo bulila, ampak si kasneje mislila, da je to zares to, če pa so mu oči prav žarele :)

 5. dnzvr. pravi:

  Človek bi kar gledal in gledal in gledal in gledal… in gledal.

 6. sergeja pravi:

  Hee hee :DD Vesel božič tudi tebi in tvoji opici! :)

  PS: meni je pa Božiček prinesel tvojo knjigo :) :)

 7. Pika Blogavička pravi:

  Gibljive slike! Tudi, v bodoče, za kakšne čevlje? Je pa opica res hipnotična. To pa je. Tudi tebi lepe praznike in naprej tudi.

 8. Sassy Sassy pravi:

  hahaha :))) čista 10ka za opico
  samopodarjena darila so tut čistka 10ka… pa ne zato, ker lahko odpreš ko gočeš… ampak ker ko odpreš je točno tisto, kar si hotel ;)

 9. tadej tadej pravi:

  Najlepša hvala, seveda, vsem za lepe želje :) Res hvala. In Pika, sem probal, pa še ne gre. Bom pa vadil, ja :) Sergeja: najlepša hvala Božičku, jasno, tudi :) Dino: 37 minut. Potem sem MORAL nehati. Ampak vseeno boljše kot gledanje v strop. Hecno pa je, da se lahko z opico igram tudi malo odsotno, saj me skoraj še bolj pomirja zvok: psk, psk, psk, klik, psk, klik, klik, psk. Tudi hipnotično. Jean Tonic: saj sem probal, ampak mu nekako ne paše, je očitno premalo kraljevska :) Malo se mi zdi podobna malo presenečenemu Rufusu Wainwrightu. Mogoče? Ana: tako se dela, ja! :)

 10. Bob pravi:

  Kot Petkovšek v mladih letih…. ;)

 11. Daly pravi:

  Happy New York-akhm-Year, Tadej. :) Tudi jaz imam svoje darilo za sebe-nekje drugje… čaka na tople dni in listanje pod vedrim nebom. Hmm, mogoče pa celo dela kakšne akrobacije…

 12. Nuuk pravi:

  Pazi le, da ne pozabiš tegale AM-a v kakšnih arktičnih razmerah, ki jih uživate zadnje čase v LDNu. Ti zna Alex zamerljivo zbežati s trapeza in potem prepevat… ‘you can call me anything you want’ :) vesel božič do novga leta.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !