David Shrigley in jaz

27.11.2010 ob 21:42

Mrzlo in zoprno, prši. V Rough Trade East na Brick Lane pa je čisto v redu toplo in prijetno. Prišel sem, ker je izvode svoje nove knjige podpisoval David Shrigley, moj najljubši britanski likovni umetnik. Ja, bo kar držalo. Krasen, zajedljiv, ciničen, duhovit.

Nekje drugje je lahko tudi balo… no, spominska knjiga. Saj bom nehal, res bom, ampak vseeno. Najprej se mi je prijazno podpisal v oba izvoda svoje knjige. Potem pa sem mu rekel: “Oprostite, tega res še nisem nikoli naredil.” – “Ah, ne skrbie, jaz sem to zagotovo že naredil. Prosim, torej?” – “Tole je moja knjiga, pred slabim mesecem je izšla, v Sloveniji, o Londonu in takšnih stvareh. In poglejte, tukaj je članek o vas. Ali bi se mi morda lahko podpisali nanj?” – “Oh, seveda. A se tako reče ‘David Shrigley’ v… sloven… slovenščini?” – “Ah, ne, ‘David Shrigley’ se reče ‘David Shrigley’. Se pa samostalniki sklanjajo.” – “Aja, eden od tistih jezikov je.” In potem se mi je podpisal. In kaj ko bi ta izvod knjige res imel namesto knjige/zvezka/beležke za avtograme?

Pred dvema tednoma predstavitev kompilacije Black Hole in didjžejanje njenega sestavljalca Jona Savagea, zdaj še Shrigley; Rough Trade East je, jasno, moja najljubša trgovina v Londonu.

 • Share/Bookmark
 

11 komentarjev na “David Shrigley in jaz”

 1. kinkitone kinkitone pravi:

  Doma imam njegovo knjižico Grip. Podpisano. Shrigleya nisem poznal, dokler mi ga ni omenil prijatelj iz Londona. No, nek bežni znanec. Ne vem, če ga poznaš.

 2. kinkitone kinkitone pravi:

  Pa TALE KOS mi je zelo všeč. Do prejle, ko sem ga malo guglal, sem mislil, da gre za edino skulpturo. MOTIL SEM SE.

 3. Jean Tonic pravi:

  Hecno, ravno včeraj sem se spomnil na tvoje podpisovalne podvige. Gledal sem film o Nixonu in seveda se je pojavil tudi Kissinger… :)

 4. Jean Tonic pravi:

  … Shrigley pa je seveda fenomenalen, pri čemer se lahko za to zavedanje zahvalim ravno avtorju tega bloga, takrat v vlogi organizatorja nagradne igre :)

 5. tadej tadej pravi:

  Prijatelja že poznam, kinki, bežnega znanca pa ne. Kaj bi se sprenevedali :) In mucika je super. Mucike so zmeraj super :) Jean Tonic: hvala, hvala. Reči moram, da je bil Kissinger vsekakor šokantnejši od Shrigleyja; mogoče tudi zato, ker je Shrigley skoraj dvometraš, Kissinger pa poldrugimetraš (z velikimi naočniki). Jebelacesta, že dobro leto je od tega! Kaj se dogaja s tem časom!

 6. Zabartma pravi:

  Aloha.
  Tale komentar bo rahlo “off topic”.

  Me zanima kakšen tvoj koncertni ali “place to be” namig za prihajajoči vikend v Londonu (3.-5. dec.). BBC akustik (rajši bi elektro izvedbo btw) sem nesrečno zamudil že lani (Old Queen´s Head). Letos se prav tako obetajo za čas mojega obiska, vendar so karte tako strupeno drage, da sem bil primoran ta dogodek črtati s seznama morebitnih obiskov.
  No glede indie pubov si bom pa poizkušal zapomniti tvoj predlog iz tvojega nedavnega intervjuja ;)

  LP

 7. tadej tadej pravi:

  Aloha, Zabartma: ja, Xoyo, vsekakor. Drugega decembra bo verjetno bolj zabavno, ampak, vsaj na prvi pogled, tudi 3. ni slab program. Ja-ja, seveda tega dela mesta res ne prenašam, je pa v njem kar nekaj zanimivih dvoran. Kaj pa Barfly v Camdenu? Nikoli zelo drag, zelo pogosto zelo zanimiv. Za bolj odmaknjene stvari pa Cafe OTO v Dalstonu. Za poskusit je :) Bom pa še malo pogledal, to je bilo na prvo.

 8. milja pravi:

  tale david je pa na trenutke podoben arjanu – al ne, kinki?

 9. kinkitone kinkitone pravi:

  Ah, Shrigley ni tako čeden! Kdo si, milja?

 10. milja pravi:

  no, saj se strinjam – mislila sem pa seveda na njune umetnije. sem pa skrita občudovalka lika in dela arjana p.

 11. kinkitone kinkitone pravi:

  Uf!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !