Nazaj

8.11.2010 ob 17:14

Imel sem popolnoma drugačne načrte. Takoj po vrnitvi v London, sem se prepričeval, bom začel delati, veliko delati, in potem se bodo obzorja zjasnila in vse bo v redu. Resda sem imel kar nekaj dela, napisal (in odgovoril na) kar nekaj emajlov, plus zahvale in vse to, potem pa je bil teden mimo, delno izgubljeni vikend pa tudi. In ja, priznam, tudi malo sem se moral pohvaliti naokoli. V bistvu sem hotel s knjigo potovati po Londonu – pa še v Pariz, Berlin in New York bi jo lahko malo odnesel – ter jo tu pa tam in in še kje, očitno nekje drugje (lej, bralec, a vidiš, kaj sem naredil?) malo pofotografiral; knjiga, se mi je zdelo, bo že znala pozirati. Potem pa sem se zamujal z drugimi stvarmi, šel dvakrat v kino, pomagal reševati eno eksistencialno stisko in pomagal seliti enega prijatelja, pa je že bil ponedeljek. Oziroma še je. Med vsem tem pa sem se moral ukvarjati z eno drugo stvarjo: kam naj, na svoji knjižni polici, dam/posadim/postavim svojo knjigo, da ne bi izgledalo preveč samovšečno, naduto, pretenciozno, bombastično, nastopaško ali celo še kaj hujšega. Recimo barvno neusklajeno (kar, recimo, v primeru fotografije številka 4 sploh ni bilo mogoče).

In ko mi je zmanjkalo kombinacij – no, ni mi jih čisto zmanjkalo, samo da se stvarne literature, kar moja knjiga vsaj načelno je, na knjižni polici ne bi smelo kar tako, brez posebnega razloga, mešati z leposlovjem; nekaj izjem seveda je) – sem knjigo preselil še v spalnico. Ker nočne omarice nimam, se je znašla med Franznom in Asterixom (iz katerega se učim francoščino); v spalnici je tista ločitev na fikcijo in nefikcijo zelo zabrisana.

In kako dolgo se še sploh spodobi govoriti o knjigi? Ahem. Ne vem. Ampak nekaj stvari vsekakor še pride; Jure, recimo, mi je obljubil, da mi bo poslal nekaj fotografij s predstavitve knjige v Penu, kjer je bilo zelo fajn (jaz sem, ne popolnoma presenetljivo, pozabil fotoaparat) in se moram še enkrat zahvaliti vsem. Res, hvala. Na vrsti pa sta še dva intervjuja, v Jani in na Valu 202. Potem pa bo, nekje drugje, itak čas za kaj drugega.

 • Share/Bookmark
 

15 komentarjev na “Nazaj”

 1. irena irena pravi:

  Jaz pa glasujem za pozicijo pod Butt Book. Še najmanj samovšečno deluje. :)

 2. Pika Blogavička pravi:

  Meni je tudi najbolj všeč pod Butt Book. A resda glasujemo? No, dve sva že.

 3. Anja pravi:

  Tri.

 4. jaKa pravi:

  ooo, taschenov butt book! za tega sem ti pa fouš. ;)

 5. Jean Tonic pravi:

  Butt Book, kaj pa drugega… Skupaj gresta. Namreč zato, ker je rit vedno nekje drugje. Gledaš naprej, pa je zadaj. Se obrneš naokoli, da bi jo zasačil, pa je spet ni. In to je tudi razlog, da gledamo riti drugih oseb. Svojih pač ne moremo… Butt Book skratka!

 6. Pris Pris pravi:

  Na tretji in četrti sliki je knjiga v najboljši družbi. :)

 7. maja pravi:

  Pa res, z butt book je tudi barvno usklajena, hm..??
  Sicer pa, če želiš, bi se lahko zmenili tako kot z Mladino, da jo vsi nosimo sabo malo po svetu in ti pošiljamo slike z različnih eksotičnih lokacij, ker fotogenična je pa očitno res…..

 8. tadej tadej pravi:

  Oh, hvala, hvala :) Ja, očitno je barvna usklajenost res pomemben dejavnik :)) Mogoče bom svojo samo prestavil NA Butt Book, tako da bi bila – očitno – Butt Book pod menoj. No, spodaj. Oziroma res nekje drugje, kot opozarja Jean Tonic. Razen če to potem ne frdirba te logike? In hvala, maja, to bi bilo lepo, ampak si sploh ne upam prositi :)) Jep, Pris, meni tudi, samo da sem se res bal prentencioznosti. Oziroma, kot pravi Irena, samovšečnosti. Jej! No, pa bo tam. Vsaj zaenkrat :)))

 9. nevenka nevenka pravi:

  Tudi samovšečnost kdaj dobro dene. Je brez dvoma iskrena všečnost.

 10. dnzvr. pravi:

  vidim, da si domač s fotošopom. ;)

 11. daft pravi:

  Nekoč sem bral, da je Picasso (ki je imel v Louvru že za življenja svoj depo) včasih ponoči ukazal prinesti kakšno svojo sliko iz depoja in jo postaviti poleg Rembrandta, Caravaggia, Rubensa, Velázqueza… In bil potem bolj ali manj zlovoljen še nekaj dni.
  Pazi kam postavljaš svojo knjigo… :)

 12. kinkitone kinkitone pravi:

  Nad brati Chapman!

 13. Sladki pravi:

  +1 za under but book :)

 14. jj pravi:

  jst sm za tretjo. ostale zgledajo preveč zrežirane.

 15. jj pravi:

  aja pa super intervju v sobotni prilogi. sem ga brala z zvočno podlago s komadi o katerih sta govorila:)
  ps. kaj pa misliš o the national? čist mimogrede, se ravno vrtijo ozadi.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !