Delorean!

7.07.2010 ob 12:53

Oziroma: Glasbena vzgoja, 16. Oziroma: morda nekaj za Centrifuzijo? Ali je kaj boljšega od indie skupine, preoblečene v “destilirani klasični rave”, kot je bilo rečeno nekje, ali elektro? Ne, po mojem ne. Sploh pa gre za to, da kdor išče, ta najde: iskal sem “zvok poletja” – nekaj za poslušat med kolesarjenjem na francoščino/bazen/kaj-podobno-poletnega – in potem, bralec, sem ga tudi našel. Kvartet Delorean iz Barcelone (via Baskija), vsaj zame, delajo takšno glasbo, ko da bi poletje ožel v kozarec in ga potem na dušek spil. In potem takoj hotel še enega. Seveda je mogoče, da se mi bodo že jeseni zdeli dosti manj zanimivi, vendar pa je dejstvo, da sem na njihovem koncertu v Garageu veselo poplesaval skoraj celo uro, to pa se ni zgodilo že zelo dolgo časa. Ampak kaj pa bi, če pa so začeli s Stay Close, ki je sicer tudi prva pesem na njihovem (novem, prvem, v glavnem zelo super, zelo nalezljivem) albumu Subiza. Seveda: le zakaj ne bi začel tako, kot hočeš nadaljevati. In seveda: tudi to, da zvenijo skoraj bolj brooklynsko kot polovica bendov iz Brooklyna, je samo v redu. Vsaj po mojem. Za nameček je njihov frontman Ekhi Lopetegi zelo karizmatičen, klaviaturist Unai Lazcano (na spodnjih dveh fotografijah desno) pa izgleda kot mladi Slavoj Žižek.

Tako. Muziko imam. Še posebej evforično Endless Sunset (ja, naslovi pesmi so verjetno res prišli iz generatorja generičnih naslovov; tako kot je besedilo za Warmer Places prišlo iz generatorja generičnih besedil, ampak to res ne moti, res ne). Zdaj pa mora priti samo še poletje.

  • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Delorean!”

  1. Pika Blogavička pravi:

    Super so! Lani jih je domov “prinesel” naš najmlajši. Ayrton Senna, ne, je bil njihov mini lp?

  2. Centrifuzija pravi:

    Hvala, Tadej, da misliš name, četudi nisem ravno dol padla od navdušenja. Ob gledanju fotk in ob omembi mladega S.Ž pa me je začelo zanimati, če ima mladi gospodič tudi kak tik. A kaj trza?

  3. tadej tadej pravi:

    Oh, no ja. Ampak bom še vseeno kdaj probal, Centri :) Ampak ja, je tudi malo trzal. In se ZELO potil; no, vsi so se zelo potili. Je pač takšen plac: majhen in prepoten :) In ja, Pika, njihov lanski mini lp je bil Ayrton Senna. Zelo v redu.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !