Začetek leta

6.01.2010 ob 12:20

“Če jih ne poznaš, potem so pevci,” mi je razložila Tamara, ko sem z začudenjem gledal tekmovalce v Kmetiji slavnih in nisem nikogar poznal. Se zgodi, sem prikimaval. To je pač cena za nekaj let v tujini. Zdaj bi ji lahko prijazno vrnil uslugo; če tekmovalcev v letošnjem, menda zadnjem Celebrity Big Brotherju (a se mu potem reče Big Brother slavnih?) ne bi prepoznala, bi ji lahko razložil: “Če ji ne poznaš, potem so pevci. Ali pa tipi od Jordan. Ali pa kar oboje. Ali pa upokojena igalka. Ali pa bivši nogometaš, ki je zdaj igralec. Ali pa bivša punca od kakšnega Rolling Stonea. Ali pa bivša zvodnica. Ali pa bivšo dekle s tretje strani v Sunu. Ali pa bivši igralec, ki je našel boga in zdaj pridiga na neki ameriški krščanski radijski postaji.” Ne vem ravno, če bi si lahko s tem kaj pomagala, vendar pa se mi je zdelo zanimivo, da sem – vsaj po dejanjih, če že ne ravno po imenih – poznal vse, z izjemo tistega pridigarja, sicer ponovno rojenega kristjana, ki pa ga itak ne bi prepoznal že samo zaradi korpulentnosti; v filmih, s katerimi je postal “znan po vsem planetu”, kot se je hitro-hitro pohvalil, je bil namreč mlad. In vitek. Slava, huh, tako posvetna kot duhovna…”Hej, se pa že dolgo nisva videla,” ga je pozdravila tista bivša zvodnica in to je bilo edino, kar je bilo res smešno. Ne vem, mogoče pa bi jim pomagala šentjanževka; mogoče bi lahko z njo lažje prebrodili težave, ki jih imajo zaradi tega, ker jih nihče ne (pre)pozna, vseeno pa potrebujejo tisti honorar, ki ga bodo dobili za sodelovanje? Ali pa je to tista pregovorna slava, ki si jo lahko natlačijo v pipo in pokadijo? Podobno depresivne kot Celebrity Big Brother so sicer razprodaje; ne toliko zaradi “fantastičnih sezonskih znižanj” kot pa zaradi zoprnih kupcev, ki premetavajo vse, kar je na voljo, še posebej tiste svilene srajce, ki so jih prodajalci ravno ponovno zložili (-50%!!!!!). In zraven še nekaj bevskajo o tem, zakaj niso stvari še cenejše. Seveda je res, da so razprodaje edini čas, ko so kupci “kralji” tudi v najbolj nobel trgovinah in lahko z obrestmi vrnejo vse tistim nadutim prodajalcem, ki so jih vzvišeno poniževali vse leto; ti kupci se zdaj obnašajo ravno tako kot tekmovalci v Celebrity Big Brotherju: malo preveč obupano, da bi si lahko zaslužili kaj drugega kot pomilovanje, vendar pa so naša srca za to pretrda. Ahem. Ne vem no, mogoče pa tudi jaz potrebujem malo šentjanževke. Na BBC-jevem šestem radijskem programu medtem predstavljajo največje nove glasbene atrakcije v novem letu in ugibajo, katera bo največja. Vsi trije bendi, za katere sem navijal – The Drums, Hurts in Delphic (passim) – so se uvrstili na 5., 4. in 3. mesto, kar pomeni, da me prvi dve mesti zanimata malo manj, kot sta me lani (ko je zmagala Little Boots; lani sem imel prav, vendar pa je bil, resnici na ljubo, marsikdo uspešnejši od nje). Po mojem bo prva Ellie Goulding. Ampak kaj pa vem. Zunaj še vedno rahlo naletava sneg.

 • Share/Bookmark
 

16 komentarjev na “Začetek leta”

 1. Pika Blogavička pravi:

  Oh. Hvala za tole. Sploh nisem vedela, da Stephen Baldwin tako pošteno žuli/mečka Biblijo – majne, kaj vse mora naš ljubi Bog pretrpet… A ne bi bilo boljše, če bi ga zasvojenosti od koke ozdravil striček Elton? Glasba: jaz bom posvojila vse tri… :) Tudi tukaj rahlo naletava sneg.

 2. nevenka nevenka pravi:

  Tudi jaz sem od naših slavnih kmetov poznala samo dva. Zadeva se po izteku oddaje ni bistveno spremenila, dodala sem eno oprsje.

 3. Jean Tonic pravi:

  No, Stephen Baldwin je seveda tipičen “has-been”, vendar pa je ena njegova izjava v filmski vlogi vsekakor šla v zgodovino: “Sex is like pizza. Even if it’s bad it’s still pretty good.”

 4. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Porkaduš, po kratkem prispevku Kastelica mi ni bilo jasno, ali gre za napoved, se je zadeva še začela in še teče ali se je že končala. Zdaj nekako sklepam, da se je odvil prvi del in zadeva do zmagovalca teče? Na katerem programu? A jaz to lovim?

  Slovenskih slavnih kmetovalcev marsikdo v večini ni poznal. Mis športa, glasnica debelih in podobno … Halo?! Je pa neverjetno, da si poznal v tem showu vse, razen Baldwina?!!! Mogoče zato, ker si moški … hehe? Po naštetih tekmovelcev v prispevku sem poznala samo Baldwina in mis Heidi.

  Očitno je za udeležbo teh celebrity showov pogoj za sodelovanje osebni bankrot ali pa vsaj propad slave. Who the fuck is Jordan?

  Baldwin je pred kratkim prijavil stečaj oziroma bankrot. Torej je to to. Sicer so bili pa bratje Baldwin v času moje pubertetniške mladosti simbol fuka. Bredvsem William in Stephen sta prodajala izključno svoj škilast rahlo retardiran pogled, ki je iz prizora v prizor sporočal samo fukal bi, fukal bi in samo fukal bi. V naslednjih prizorih sta se slekla in v še naslednjih pač uprizarjala fuk. Stephen celo v troje. Drugorazredni hitiči so bili to, ki si jih gledal zato, ker si vedel, da boš dobil veliko fukiš prizorov s starletnikoma Baldwin. Za nas dekleta je bilo to precej revolucionarno, ker nismo vajene, da nam filmska industrija ponuja moške glumce, pri katerih je jasno, da gre samo za to. Take Sharon Stone ponudbe bab je bilo vedno na tone, med moškimi smo morale pa prenašat samo domnevno karakterne like, ki ne fukajo, milo rečeno smotane Michael Douglase, ki so sopihali po prizorih in neke lepotce, ki se niso prav nič slačili in še manj fukali, mogoče so se kdaj nežno ljubili na platnu (Cruise, Pitt, Depp in podobni meni sicer antiprivlačni primerki kao lepotcev).

  Zato sem na nek bizaren način hvaležna Baldwinom, da sta nam puncam prodajala prgišče tistega, česar so imeli in imajo fantje znotraj filmske industrije na pretek. Po izteku roka Baldwinov preprosto spet ni nikogar, ki bi na platnu za punce snemal filme preprosto zato, da bi gledale kako iz prizora v prizor z očmi ali s kurcem pač fukajo. Za to bi morali bratje Baldwin, predvsem ta mala dva, ker Alec je bil že malo bolj zadržan in predvsem poročen s Kim Basinger, dobit posebno nagrado.

  Očitno so pa fantje res obsedeni. Da seksualni obsedenec zapade v obsedeni kler, je jasno. Če bi bil manj len, bi postal zagrizen alpinist, če bi bil bolj len pa džanki pač. Da so razni Baldwini, Sheeni itd. obiskovali precenjeno kurbišče gospe Fleiss, je pa tipičen dokaz, da gre bolj za perverzno seksualno prakso užitka plačila za “storitev”, ki je moškemu itak na kožo pisan, kot simbol uveljavljanja absolutne moči, kar tudi pove, kaj vsako kurbišče po defoltu v bistvu stvari je.

 5. Jean Tonic pravi:

  Na Youtubu obstoji kratka verzija fenomenalnega filma Big Lebowsky, v kateri se je avtor potrudil in skupaj zlepil vse besede s korenom “fuck”. Zadeva je briljantna, kot en eksplicitni trailer. Glede na njeno afiniteto do te besede, Simoni podarjam link.

  :)

 6. tadej tadej pravi:

  V bistvu samo nesporazum, Simona, in malo nerodno napisano: za “mladega” Baldwina sem seveda vedel, kaj počne, vendar pa je res, da je z mojega radarja padel okoli leta 2000 (poleg tega pa je bil v času Običajnih osumljencev občutno vitkejši in manj nabuhel kot je zdaj); tako nisem vedel niti tega, da je odkril boga in vse to. “In koliko časa je že tako?” ga je vprašal Alex Reid, malo-ja-malo-ne tip od “poslovne ženske in fotomodela” – to je njen uradni naziv – Katie Price, še do nevadnega znane po umetniškem imenu Jordan, po poklicu pa “dvobojevalec v kletkah”. “Že osem let,” je pojasnil najmlajši od bratov Baldwin. In točno v teh osmih letih (plus drobiž) sploh nisem vedel, kaj je počel. Počel pa je, očitno, res veliko, vključno s tem, da je napovedal, da se bo izselil iz ZDA, če bo Barack Obama nominiran za predsedniškega kandidata demokratske stranke, medtem je že našel boga, potem je bankrotiral in, za nameček, sodeloval v vrsti resničnostnih oddaj. In koliko torej stane slava? Za svoje sodelovanje v CBB bo/je dobil 150.000 funtov (najdražja znana osebnost v CBB je sicer Vinnie Jones, ki bo dobil 350.000 funtov in bo, kot napovedujejo stavnice, itak tudi zmagal). Res pa je, da ne vem, ali je to cena slave ali ne? Ali pa je obratno? Tisto o kurbišču kot “simbolu uveljavljanja absolutne moči” pa abslutno drži, čeprav bi verjetno dodal, da gre za enako stvar takoj, ko gre za plačilo za seks, ne pa samo za kurbišča; neverjetno je, kako denar opere vso krivdo, tako za naprej kot za nazaj. Super stvar, tale denar :) Jean Tonic: hvala za oboje. Threesome, huh? To je DOOOOOOOLG spomin :)) Nevenka: mogoče je pa to, da jih tudi po koncu ne poznam kaj več, cena slave? :))) Pika: ja, saj sem hotel tudi o Eltonu in Lily Allen kaj napisati, pa sem pozabil… pride, pride :)

 7. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Jean Tonic:

  Haha … Najlepša hvala! Eno najlepših daril, kar sem jih kdaj dobila. Morda si zadevo v bodoče rolam kot uspavanko za lepše sanje! Hvala še enkrat.

  @Tadej:

  Ah, ja, res je bil nesporazum. In seveda je v zadnjih letih padel z radarja nasploh. O klerikalnih radio podvigih tudi jaz nisem vedela nič, sem pa vedela, da se je napihnil (odličen izraz). Baldwini so vsi nagnjeni k napihnjenosti, najbolje se drži William. Daniel je itak večkrat kronično zadrogirana napihnjena omara, ki se je po filmih samo pretepal (namesto fukal pač, druga plat iste medalje), Stephen je imel zelo verjetno vsaj s tableti in alkosom podobne težave, Alec pa tudi ne izgleda zadnja leta prav nič dobro, odkar ga je Basingerka nogirala, izžela in mu popolnoma baje uspešno prepovedala stike z njuno hčerjo …. hmmm ….

  Stephenova retardiranost v očeh sigurno ni od muh, zato me njegova politična podporniška burka ne čudi, malo težje sprijaznjeno sem sprejela taisto pri Mickey Rourku (čeprav brez utemeljenega razloga, saj bolj karizmatični prezenci in igralskemu talentu navkljub tip ne spravi dva omembe vredna vezana stavka skupaj in nasploh zganja same oslarije). Alecu gredo možgani bolje od kurca očitno, kar se je konec koncev poznalo tudi na nekaj bolj omembe vredni karieri v primerjavi z brati, in je označil prvo Bushevo sumljivo štejvolivnelističešeenkrat zmago za enako katastrofo kot sesutje dvojčkov 11. septembra.

  In ja, se popolnoma strinjam, ne gre samo za kurbišče, ampak za plačan seks nasploh. Sem malo posplošila, ker jaz tudi prenekateri zakonski stan v na primer tretjem nadstropju bloka dojemam kot navadno kurbišče boljše ali slabše operativne kakovosti … hehe …

 8. Jean Tonic pravi:

  :)

 9. Pris Pris pravi:

  Čakičaki, THE Vinnie Jones je v BB slavnih? :???:

 10. mgerencer pravi:

  Heh, sem mislil, da Sisqa več nikoli ne bom videl. Kot izgleda mu je zmanjkalo keša od Thong Songa :P

 11. tadej tadej pravi:

  Nič čakičaki, Pris, THE Vinnie Jones :) In ja, mgerencer, zelo točno. Je pa glih danes v spovednici razlagal, kako da je mislil, da bo pač nekaj znanih osebnosti skupaj v hiši, ne pa da jih bo Big Brother izzival in da bodo morali igrati drug proti drugemu, sklepati zavezništva in izpolnjevati naloge. Najboljše pa je bilo kaznovanje: ker je Jonas “Basshunter” Altberg – ja, tudi on je notri, menda najbolj zaradi tega, ker ima menda Tourettov sindrom in bi naj ves čas preklinjal, vendar pa nič ne preklinja; mogoče ga pa ima samo v švedščini, ne pa angleščini – izdal eno skrivnost, je moral z Lady Sovereign v igralnico, kjer je bila samo ena postelja, nekaj sendvičev in “jebena jabka”, kot je dejala Sov. In potem so na zanko vrteli njegovo All I Ever Wanted (no, skoraj na zanko: nekaj časa so jima dali mir). Kar je bilo še kar smešno. V izolaciji sta bila šest ur ali nekaj takega. Se je pa Jonas očitno začel zanimati za Katio Ivanovo. Najbolj fajn je to, da očitno res nima pojma, kdo je. “Veš, ne gledam televizije in ne poslušam radia, samo računalniške igrice igram,” ji je rekel. Ko mu je povedala, da je imel razmerje s starejšim moškim in da je bilo njuno razmerje “zelo javno” in da so ju ves čas zasledovali paparaci, jo je začudeno vprašal, če je bilo to v kakšni “igri”. “Ne,” mu je previdno odgovorila. “Bil je Rolling Stone.” – “Aha. Aja? Aja.” je dejal. Precej neprecenljivo.

 12. Pika Blogavička pravi:

  No, krasno: a bi lahko spremljal še kakšen drugi televizijski program,da ga nam ne bi bilo treba? :)))

 13. Dinozaver pravi:

  resničnostni šovi bodo rešili človeštvo.

 14. Pika Blogavička pravi:

  Sem še enkrat preposlušala – kolikor jih je pač na voljo – The Drums in Delphic: a so to vsi New Order Youth (ali Jugend, če že hočeš)? No, njihov podmladek. Ali so ti zato tako všeč? Saj so všečni, saj ne rečem, in mogoče je res čas, da bo celotni, čisto ves pop zvenel kot New Order, ampak vseeno :)

 15. Centrifuzija pravi:

  Joj, kako na dolgo eni pisarite.
  Tadej, glede na to, kako malo pozornosti si namenil Kmetiji slavnih in med predzadnjo oddajo najbolj gledanega resničnostnega šova v SLO neprestano klepetal, sem navdušena, da si si sploh zapomnil tako pomemben podatek. Še je upanje … Le tako naprej.
  Jaz sem danes z navdušenjem prebrala nadvse pomembno informacijo, da je Latoya že drugič ali tretjič za vedno zapustila Arturja. To pa zato, ker je Arturjeva bivša HIV pozitivna, on se pa noče testirati. Aja, pa vsem sta se zaročila. Krasn. Obožujem Kmetijo.

 16. tadej tadej pravi:

  Kolikor se spominjam, se je moje “klepetanje” nanašalo izključno na kmete na Kmetiji in njihovo kmetovanje. Ter na pravila igre, ker mi ni bilo jasno, kako da gledalci nimajo čisto nobenih pravic (razen gledalnih in enega samega glasovanja), še posebej pa ne na to, kdo bi moral zapustiti kmetijo. Ter na tekmovalni “duh” vseh sodelujočih, jasni. Čeprav ti je to – očitno – šlo zelo na živce, za kar mi je še vedno nerodno, pa je bil tisti večer zelo dobra priprava na finale, ki sem ga potem lahko spremljal sam, brez pomoči, in to se mi je zdelo zelo imenitno; brez skupinske vaje, veš, potem finala sploh ne bi razumel. Hvala :) Oboževanje Kmetije je, seveda, vzvišeno poslanstvo, ki zavezuje k fanatizmu. Temu, kar pravi Dinozaver, pa bi dodal samo eno: resničnostni šovi ne bodo rešili samo človeštva, ampak tudi samo resničnost :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !