Skromen predlog

8.06.2009 ob 11:58

Ne, ničesar nočem relativizirati. Ampak vseeno: v 30. in 40. letih minulega stoletja so uniforme za SS šivali v podjetju Hugo Boss; glede na to, da hoče določen del volilcev, ki so se udeležili volitev v evropski parlament, strumno odkorakati v preteklost, bi bilo prav, da nam dajo pravico odločati, kdo bo oblikoval in šival črne uniforme, ki bi jih lahko nosili na začetku 21. stoletja. Najbolj primerna za izbiro kreatorja in izdelovalca bi bila televizijska resničnostna oddaja, če pa ne to, pa se lahko vedno zatečemo vseevropskemu referendumu (mogoče bi bila udeležba za kakšen odstotek višja od sramotno nizke v nedeljo – oziroma v četrtek v Britaniji). Zaradi higiene bi se morali pri Hugu Bossu svoji kandidaturi za izdelovanje uniform odpovedati, saj so svojo priložnost že imeli, lahko pa bi se udeležili idejne stopnje natečaja. In kdo bi zmagal? Mogoče Prada? Ali pa Jil Sander? Ali pa McQueen? Ali pa – lej, kako sem šibek v kolenih – Martin Margiela?

 • Share/Bookmark
 

10 komentarjev na “Skromen predlog”

 1. alcessa pravi:

  Hmnja, Hugo Boss tokrat ni primeren tudi zato, ker se potencialna nemška klientela, ta črno črni in njihovi ljubitelji, ni preveč dobro odrezala na volitvah.

  Pogled na lokalni volilni listek, kjer je kot kandidat “republikancev” naveden nek Hubert, zatiralec škodljivcev po poklicu – enkratna izkušnja. Izguba procentov teh istih republikancev na lokalnih volitvah – priceless.

 2. Pika Blogavička pravi:

  Kako predvidljivi predlogi! Samo ena taka minimalistična eleganca za hude čase! Kaj pa če bi raje stvari poživili z barvami in nekoliko nenavadnimi kroji? Mogoče Vivienne Westwood? Ali pa Versace? :)

 3. silvestre pravi:

  Mura.

  Muahahaha… :D

 4. NoMercy pravi:

  a po tej logiki bi morali v ZDA zaradi danih posojil do leta 40 narediti kaj … harakiri ??

 5. sergeja pravi:

  Skreira jih naj Kdor-koli-pač-že, šivali pa bi jih res lahko pri nas. Vsi vemo, da imamo veliko tekstilne industrije, ki bi potrebovala krepko dozo novega zagona, tako bi vsaj Slovenija imela kaj od tega :))

 6. maja pravi:

  O, ti šment, jaz sem si pa glih za letošnje poletje kupila parfum Boss Orange. Nisem vedla, da je to že tko stara firma in s takim “renomejem”.

 7. Karmen pravi:

  Pa saj Wagnerja tudi še vedno poslušamo, čeprav je bil antisemit.

 8. jaegermeister pravi:

  cestitke za izjemen kulinaricni prevod, tudi zaradi njega knjigo prebral na dusek, v enem kosu, od zacetka do konca, tudi zaradi Vasega prevoda, gospod Tadej

  lp
  Jaeger

 9. Dinozaver pravi:

  naša nova politika: 1 sedež
  vaša nova politika: 2 sedeža

 10. tadej tadej pravi:

  Se opravičujem za pozne odgovore, ampak sem nekaj divjal okoli. Dinozaver: to je že res, samo da je to naša stara politika in ne nova, so pa na novo prišli tja, kamor so. Vsi so glih, vam rečem! :) Karmen: točno in menda marskido nosi huga bossa, vendar pa sodobni desničarji niso naredili še nič, kar bi se dalo primerjati z wagnerjem ali hugom bossom. Pred desetimi leti ali nekaj takega sem pisal en daljši tekst o neonacističnem rock and rollu in, verjemi, to ni bila v redu muzika (pa tudi če odmislim zelo nedvoumna besedila), ne na ploščah in ne v živo. jep :) silverstre, sergeja: kakšen posel! :)) no mercy: ah, teža zgodovine ali kako se že reče :) pika: izboren okus, ni kej :) alcessa: enako pri nas – za razliko od tistih dveh :) In, seveda: najlepša hvala, g. jaegermeister :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !