23. Behave, 48 Lexington Street, London W1

20.04.2009 ob 17:12

Kako je že rekel Wilde? Da seveda moramo citirati sami sebe – če se ne bomo sami, kdo pa nas bo? Skratka. Na Lexington Street v Sohu je butik, ki se mu pravi Behave. Majhen, koristen, simpatičen in brez spletne strani, ker trdijo, da je moda “fizična” in da moraš vsako oblačilo pomeriti. Pa še račun vam napišejo na roko. Res: simpatično. Behave je bil prvi butik v Londonu, v katerem so prodajali švedske kavbojke Cheap Monday in njihove pariške vrstnike April77 (že na prvi lokaciji, za lučaj stran na Ganton Street). Tisto soboto sem pri njih odkril – kot sem si mislil – popolne kavbojke: Cheap Monday, 36X34, model Used Wash (to o velikosti sicer ni ravno jedrska fizika: moje leviske 501 so bile sto let 32X36, zadnjih nekaj let pa so nekje na 33,5X36 – torej 34X36, če se ne sprenevedam; tudi Cheap Monday bi, resnici na ljubo, lahko bile 34X34, vendar ne v tej barvi… seveda ne v tej barvi). Osemindevetdeset odstotkov bombaža in dva elastana, za običajnih 40 funtov, kolikor pač v Britaniji stanejo ti stockholmski čudeži. Bile so kot ulite. Nosil sem jih nekaj dni, potem pa z njimi postal obseden; ne toliko s hlačami, kot z nasvetom iz neke modne revije, da ko “odkrijete par kavbojk, ki se vam popolnoma prilega, takoj kupite še en par, kajti nikoli več jih ne boste našli”. To, veste, res ne velja samo za ženske.

Iz vsega skupaj je potem nastala hecna saga v kateri nastopajo še nova podružnica Behave na Lamb Street v Spitalfieldsu, neskončno veliko parov April77, pametno ogledalo in, na koncu, še en par tistih “popolnih kavbojk”. Ki sem jih, ponovno, dobil v Behave na Lexington Street. (Lexington Street je sicer ena mojih najljubših ulic v Londonu, predvsem zato, ker je na njej pet restavracij – oziroma štiri restavracije plus ena slaščičarna, ki je občasno tudi restavracija – v katerih sem aboniran.) O tem sem pisal za Modno – zato je na začetku omenjen Wilde – vendar pa vsega skupaj še ni konec. Seveda ne: po svoji švedski avanturi sem se namreč vrnil k svoji stari ljubezni, A.P.C. in njihovim kavbojkam New Cure, neopranimi iz surovega denima. Ki so, kot pravi Philip, “itak najboljše kavbojke na celem svetu”. (Velikost? 35″.) Ne vem zakaj, ampak na prodaj so samo v dveh trgovinah v Londonu (ne, v Behave jih nimajo, vendar bi jih lahko imeli). Sicer pa jih nosi jih tudi Dave 1 iz Chromeo, ki je med drugim postregel z naslednjim nasvetom oziroma pravilom: “Moški si ne perejo dveh stvari: las in kavbojk.” Mislil je, vsaj po mojem, na neoprane kavbojke. Po mojem. In zaradi tega, ker mi kavbojk zato še vedno ni treba prati (ah, še daleč je september, še daleč je morje), sem kar malo srečen. Lasje pa tudi pridejo na vrsto.

 • Share/Bookmark
 

11 komentarjev na “23. Behave, 48 Lexington Street, London W1”

 1. silvestre pravi:

  Džabe! Že iščem spletno prodajalno… :)

 2. sergeja pravi:

  Hvala! :D

 3. Pika Blogavička pravi:

  Jaz tudi, Silvestre… aja, je ni :)) Bomo pa šli po nakupih bolj po starem – saj tudi to ni nič narobe. Čeprav nisem ravno prepričana, da bo par parov kavbojk rešilo svet… :) Še ena stvar: a kakšne fotke tebe v April77 pa ni? Daj no, ne bodi tako sebičen… :)

 4. silvestre pravi:

  @Pika: http://is.gd/ty5B- ;)

 5. flybejba pravi:

  strinjam v celoti-isto filozofijo uporabljam tudi pri čevljih-ko najdeš ta prave kupi brez omahovanja-po možnosti 2 para !

 6. maja pravi:

  Tud tistale oblekca v izložbi ni slaba. V bisvu bi nam lahko namesto čevljev kdaj mal londonske izložbe poslikal, da se gremo vsaj window shoping. In ja, glede kavbojk; po dva para, definitivno, drugač imam jaz kakšne res dobre samo za “v ta bolš” in jih ful šparam- to pa tud ni nč, a ne.

 7. tadej tadej pravi:

  Maja – bom probal, seveda. Čevljev sicer ne bi čisto pozabil, to ne, ampak ja, izložbe so lahko vsaj *malo* novi čevlji :) flybejba: ZELO točno, čevlji tudi. Vse je treba “podvojiti”, samo da se ponavadi dva tedna po bolj ali manj uspešnem nakupu odločim, da sem denar zopet metal stran in da ni šlo za najbolj posrečen nakup oziroma nakupe. Ahem. silvestre: dobrošel nazaj… dolgo časa pa to… :) in hvala za link, sevede :) pika: ne, tistih fotografij ni. oziroma: morda so, vendar pa ne bodo nikoli in nikdar objavljene – tako kot tisto vprašanje za pet shop boys… a ni lepo, da je v teh časih lahko še šloh kaj skrivnost (ja, sem glih dovolj narcisoiden, da si mislim, da lahko to zanima še koga drugega :)) sergeja: ni za kaj, seveda :)

 8. alcessa pravi:

  Tja, škoda, da sem “prestara” za skinny jeans :-)

  Pa prijavila bi se na seznam prosilcev za slike londonskih izložb :-)

 9. sergeja pravi:

  Točno, izložbe!! Tadej’s Street View(TM) :D

 10. tadej tadej pravi:

  Kako se že reče, alcessa in sergeja? Vaš ponižni služabnik… gremo delat :)) Hvala :)

 11. daft pravi:

  “ko odkrijete par kavbojk, ki se vam popolnoma prilega, takoj kupite še en par, kajti nikoli več jih ne boste našli”

  Če bi Einstein še živel (in nosil kavbojke), bi zagotovo gornji aksiom zapisal z enačbo. Ampak vseeno 100% drži! ;-)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !