En concert

28.08.2008 ob 13:17

Calm Like You (Alex Turner: “Merci, Paris!”), The Age Of The Understatement, Black Plant, Only The Truth, The Chamber, Gas Dance, My Mistakes Were Made For You, Paris Summer (Kaneov duet z Alison Mosshart; “Alison, najina prijateljica, dame in gospodje.”), Hang The Cyst, Separate And Ever Deadly, I Don’t Like You Anymore, My Little Red Book, The Meeting Place (“Aplavz pour l’orchestre, prosim!”), Time Has Come Again in Standing Next to Me (“Kar celo noč bi igrali.”), dodatek pa sta bili (“Zdajle bova zaigrala eno Bowiejevo.”) In The Heat of The Morning ter In My Room. Ko sem po koncertu The Last Shadow Puppets – enem najboljših koncertov zadnjih nekaj let – po Rue Saint-Honoré taval proti hotelu, me je kar malo zanašalo. V L’Olympia sem bil prvič: veličasten hodnik, veličastno modernistična avla, sama dvorana pa nič posebnega (zelo francosko, to, tako kot smetana in jušna kocka v vseh jedeh, no, ne v sladicah, očitno). In tla so se upogibala, ker smo vsi skakali in divjali. S fotografijami sem tako čakal na malo počasnejše pasaže. James Ford je zelo dober bobnar. Po spletu naključij sem se dopoldne v Maraisu zaletel v starega znanca, nizozemskega fotografa Arija Versluisa, od katerega sem dobil nekaj nasvetov o uporabi bliskavice (“Takšne super toksične barve so!”), in starega koncertnega pajdaša Philipa. Z Olyjem sva se v Parizu zgrešila za par dni.

 • Share/Bookmark
 

19 komentarjev na “En concert”

 1. artificial artificial pravi:

  Spet si glave slikal… Moram priznat, da ti kar zavidam tvoja potepanja po koncertih. Pa tudi kakšen band sem že “pobral” ravo s tvojega bloga (The Teenagers in Maccabees recimo), sicer me nekoliko rešuje MTV Two, drugače bi bilo bolj bogo vse skupaj.

 2. jotaeater pravi:

  ufffff! zavidam ti tale londonski najtlife ;)

 3. Irenca pravi:

  Grizem nohte od foušije! :)

 4. Luka pravi:

  Jaz tudi :>

 5. kremschneeta kremschneeta pravi:

  Damn, that’s not fair! Vsaj berem lahko o koncertih, če že nisem ravno tam :)

 6. maja pravi:

  O, super truper, te so men tko všeč, mal na 60 leta spominjajo.. Monkees pa Animals al kaj so že bli.
  In to se vi londončani najbrž kar s tistim vlakcom lepo na koncert v Pariz peljete, kaj. Fovšija tud moja, totalna.

 7. teoo pravi:

  aaaah fakof ej. manjka mi kak dober koncert. nadomeščam s pretiravanjem z Norma Jean, balansiram pa z Ratatat. Sam to ni to… manjkajo angleži!!1

 8. Boštjan pravi:

  Jotaeater: pariški, v tem primeru? :) Saj vem, da se ne spodobi, ampak bom vseeno vprašal: koliko je pa vse skupaj stalo?

 9. Martin pravi:

  Sniff sporting. Bah.

 10. Doriana Gray pravi:

  Tale dva pubeca sta naredila album leta (zame).

 11. Matija pravi:

  @Boštjan: gotovo ne preveč:)

  Nisem ravno concert-goer, ampak na TLSP bi šel pa takoj, še raje kot na Monkeyse. Kateri komad je v živo najboljši?

 12. Potepinka pravi:

  Nice, very nice.. Ne zganjam fovšije sploh. :P

 13. tadej tadej pravi:

  Saj ni treba, Potepinka :) Matija in Boštjan: ahem. Ja, kakor se vzame. Vsaka obsedenost nekaj stane (in to je najdražje, seveda), vendar pa ni bilo ZELO hudo. Ker sem vozovnico za Eurostar kupil precej hitro, je bila povratna 60 funtov, vstopnica za koncert je bila 37,40 evrov (kar je približno tako kot v Londonu, vendar samo zato, ker za poštnino in “dodatke” ne računajo posebej), hotel pa, za dve noči, 126 funtov (brez zajtrka). Vse ostalo pa je zelo odprto: koliko, recimo, je fantastično dopoldne ob prekopu Saint-Martin? Ali pa pohajkovanje po Maraisu? Ne vem; mogoče je pa res neprecenljivo :)) Poleg tega se je pa koncert res splačal. Matija: po mojem je bila v živo vseeno najboljša Meeting Place, z malo drugačnim arnažmajem kot na plošči, ampak še malo bolj melanholična. Aja, pa še nekoliko neroden nasmešek jima je plesal na obrazih, ko sta v isti mikrofon pela refren, kar je bilo zelo imenitno :)) Doriana Gray: jep, vedno bolj kaže tako. Pa Late of the Pier so tudi super :) Teoo: ja, čisto razumem. Tvoja ideja za balansiranje je zelo dobra. Glih probal :)) Luka, irenca, Martin: ahem. Kaj naj rečem? :) Artificial: jaz pa sem mislil, da s slikanjem glav pokažem svoj osebni dotik – ali kako se že reče :)) Resnica je, seveda, bolj prozaična: moj fotoapart je majhen, soliden, kompkten, vendar ne seže prav daleč. Po treh letih sem se že malo naučil uporabljati bliskavico, ampak ne preveč, tako da še vedno raje poslikam malo več in upam, da bo kaj ratalo. Mogoče je pa to moj stil? Ali pa ne? :) Kremschneeta: pridi :)

 14. Boštjan pravi:

  Ah, hvala. Še preračunavam :) Nočem zveneti zoprno, ampak meni Pariz ni nikoli prav legel. Nemčija ja, celo manjša mesta, Berlin pa posebej, ampak gre verjetno bolj za okus kot kaj drugega. A bi tudi v Berlin šel samo na koncert?

 15. Doriana Gray pravi:

  Vprašanje: Misliš, da se bodo še dale na licu mesta dobit karte za 26. oktobra (za London – ker je že razprodano) oz. koliko več bo potrebno odšteti? Jaz bom tedaj ravno tam in greh bi bil, če bi ju spregledala … hvala.

 16. tadej tadej pravi:

  Zamude, zamude, se opravičujem: Boštjan, ja, bi, po pravici povedano. Še nisem, ampak Berlin je itak moje drugo najljubše mesto v Evropi (no, na svetu), tako da se ne bi preveč obiral. In ja, včasih malo pogledam, kakšne koncerte imajo :) Doriana: preprodajalci vsekakor bodo, tako kot vedno, in zelo odvisno je, kakšen pribitek si bodo omislili. Je pa res, da so gnoj od gnoja (in tudi eBay ni nič zelo drugačen, vsaj za vstopnice). Bližje ko bo čas začetka koncerta, nižje bodo cene, vendar je vstopnic seveda manj. Poskusi pa jo dobiti za parter. V Hammersmith Apollo je balkon precej grozen, predvsem zadnje vrste, ki so skoraj tik pod stropom, tako da je zadušljivo kot hudič, čeprav sediš, v parterju pa se da vsaj malo tudi plesati. Če se le da malo poglej naokoli, saj so vedno ljudje, ki imajo samo kakšno vstopnico viška in te ne bodo oderuško obrali. Vso srečo, vsekakor :)

 17. Doriana Gray pravi:

  Hvala za info. Javim, kako je/bo šlo. :) Priporočaš kak drug koncert v okviru od 25. do 30. 10.?
  (izkoriščam tvojo dostopnost). hvalalalalala

 18. Nekje drugje » Objave » “Hvala za piškote” pravi:

  [...] kot zanesljiv. In tudi Meeting Place, po mojem najboljšo pesem leta, so odigrali boljše kot v Parizu. Z Michaelom sva bila zelo očarana. Da, to je verjetno pravi izraz. Pa tudi Neil Tennant, ki sva [...]

 19. Nekje drugje » Objave » Week-end à Paris pravi:

  [...] Alexom Turnerjem zapela Standing Next to Me iz časov, ko sta bila The Last Shadow Puppets in, ja, imela koncert v Olyimpii. Turner s tamburinom je bil precej [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !