Čebljanje?

19.08.2008 ob 22:23

Ne, še vedno ne razumem, za kaj gre. Ja, “obvestila”, dolga do 140 znakov, to že razumem. Ampak zakaj? Ali mame res zanima, če kdo je juho? Zakaj bi moral biti “hiperpovezan”, kot pravijo? Oziroma obratno: kaj pa če ne bo hotel nihče biti “hiperpovezan” z menoj? Ali je moj dan res tako razburljiv? Kaj pa če je? Poskusiti ni greh.

8.23 Goodison in Žbogar. Super. Takšne stvari so mi vedno všeč. Paul Goodison je doma iz Sheffielda, kar je zmeraj v redu. Zmaga je na 3′48″.

8.40 Slovenija – z eno zlato medaljo na 2,1 milijona prebivalcev – je najuspešnejša država na olimpijskih igrah v Pekingu.

9.01 Patelovi si še vedno niso opomogli: v nedeljo ponoči je bila njihova trafika oropana. Ukradli so jim za dobrih 5.000 funtov cigaret.

9.07 Drugi sosed, računovodja gospod Kay, je mrzlično razlagal, kako sta “dva bandita včeraj prišla v naš kolidž in ukradla 300 funtov”.

9.14 Ja, policija je prišla. In odšla. Uslužbenka v kolidžu je enemu roparju iztrgala mobilni telefon. “Mogoče bo kaj pomagalo,” upa gospod Kay.

9.15 Na avtobusu številka 4, v bolnišnico na pregled. Čeprav ni veliko prometa se premikamo po polžje, ker so so ulice razkopane zaradi vodovoda.

10.10 Bart’s. Bolj ali manj v redu. Samo da sem siten, ker sem moral biti tešč. Brez kave, brez zajtrka. Brez kave. Dr. Orkinova je dobre volje.

10.34 Kri mi jemlje Ari, Norvežan iz Bergena. Običajno vboda niti ne čutim, danes pa ga.

11.05 Zajtrk v Kipferlu. Že skoraj kosilo, z velikansko melanžo. Imajo tudi sveži liptovski sir, jabolčnega zavitka pa ne.

12.13 Doma za par ur. Res moram odgovoriti Johnu, ker ga skrbi, zakaj mu nisem odgovoril na njegovo okrožnico. Zato, ker je bila okrožnica, John.

13.33 Z Ireno bi se še pa še pogovarjal, pa se mi mudi nazaj v bolnišnico. Sva se pa smejala, smejala, smejala. Prima. Članek ji je bil tudi všeč.

14.07 V trafiki pri podzemni kupim Private Eye. Izhaja vsak drugi petek, naprodaj je v sredo, ponekod pa že v torek popoldne.

14.12 Na podzemni. Nič običajnega. Avgust je krasen, ker je povsod precej prazno. Razen v strogem središču, kjer so turisti.

14.30 Ne morem se upreti, če že grem mimo: v Kipferlu kupim kos jabolčne pite.

14.40 Prišel sem dve uri prezgodaj. Naročen sem bil ob 16.45 (torej 4.45), vendar sem si napisal in zapomnil 14.45. Numerična disleksika?

15.32 Dr. Goh me je nekako stisnil med dva druga pacienta. Ali me je vzel čez vrsto?

15.51 “Vseeno vas bom poslal na ultrazvok, čeprav se mi zdi, da tista zatrdlina ne bo problematična.”

16.12 Lekarna. Imam številko 40, na vrsti pa je 35. Samo dve farmacevtki sta. “Malo zamude bo,” je dejala levičarka, ki je vzela moj recept.

16.57 “Res, res se opravičujem za zamudo,” mi je dejala druga farmacevtka, prav tako levičarka. Druga porcija zdravil bo šele v petek.

17.12 Čisto pozabil sem, kakšna gneča je na podzemni v večerni konici, ki se začne ob petih. Na postaji St. Paul’s grem na Central Line.

17.21 Na Bank prestopim na Docklands Light Railway, ker grem v Wapping zalivati rože. Izgubim se, ker popravljajo tekoče stopnice. Ja.

17.27 Uslužbenko podzemne vprašam, zakaj sem se izgubil. “Ja, saj je res grozna postaja,” mi odgovori. “Kar po teh stopnicah dol pojdite.”

17.34 Vlak(ec) za Shadwell. Dežuje. Grmi. Ta oktober sredi avgusta je zelo dolgočasen. Res, zelo dolgočasen.

17.50 Vse rože zalite. Oly in Alyson sta mi dolžna pijačo. Ali dve.

18.01 Vlak(ec) za Bank. Prestopim na Northern Line. Na Moorgateu vstopi mladenič z majico, na kateri piše Commodore 64. Na iPhonu bere emajle.

18.31 King’s Cross. Ali morajo res vsi prestopiti prav na King’s Crossu? In zakaj so vsi tako počasni!

18.46 Finsbury Park.

18.51 Eritrejec Tony – “Kar Tony mi recite.” – je prodal dva svoja internetna kafeja na ulici in se bo preselil v Španijo. “Ta država gre k psom.”

18.58 Doma.

19.00 Channel 4 News.

19.27 Večerja. Brez juhe.

19.42 Ogledujem si modrico na desni roki. Ne, Ariju pa danes res ni uspelo. Čebljanje, huh? A se brez tega res ne da? Kaj pa vem.

 • Share/Bookmark
 

15 komentarjev na “Čebljanje?”

 1. Blazz Blazz pravi:

  a-a, no good.

 2. Boštjan pravi:

  Kakšna mešanica lepega, slabega, prozaičnega, preprostega, vsakdanjega. Upam, da tista zatrdlina res ne bo problematična. “Ta država gre psom.” je pa itak citat tedna.

 3. Razvezani pravi:

  Koncertov pa nič?

 4. Dinozaver pravi:

  Tadej, teb se tolk dogaja, zate tviter ni dost… :)

 5. Karmen pravi:

  Čebljanje je luštno :-) Seveda se da brez tega.

 6. Zvesti bralec pravi:

  Pa pri Patelovih ja nisi kupil časopisa? Saj si rekel, da boš začel varčevati! Je pa res zoprno, ta kriminal. In če pomislim, da sem se Zvesti bralki še upiral, ko je zahtevala, da se preselimo iz Londona. Res, Tadej, najboljša odločitev je bila.

 7. saša pravi:

  Upam da je/bo s tvojim zdravjem vse OK…

 8. sv3der pravi:

  cebljanje je za klepetulje, ki nimajo v RL vec nikogar s katerim bi cebljali in potem svoje nepomembnosti delijo s sirnim obcestvom podobnih, ki se ubadajo s podobnimi problemi in potem so vsi hepi do konca svojih dni. Tko nekak’, a ne? Saj, mene tudi nihce vec ne poslusa :(

  -sv3

 9. mica mica pravi:

  Tadej…me boš pustil v nestrpnem čakanju, kaj je pokazal ultra zvok?

 10. Trak pravi:

  Avgusta je London balzam za dusco. Tadej, ko bos naslednic zalival roze skoci se do Wapping Hydraulic Power Station Gallery.
  http://www.thewappingproject.com/
  Cisto blizu najstarejsge puba v Londonu je, samo cez cesto.

 11. °lUKA.V pravi:

  Wired je pripravil en članek o čebljanju glasbenikov, če ga slučajno še nisi prebral ..

 12. kinkitone kinkitone pravi:

  Tudi sam se zavzemam za natančno beleženje časa ob dogodku. Recimo dogodek o uri, memoari ali nadmorska konzumacija ne bi bili to, kar so, če bi pisalo, da so se zgodili ob kakšni drugi uri.

  Tole pišem ob 16:36.

  Zdaj pečem neke dokumente na CD in obenem razmišljam, če bi tole sploh objavil med komentarje. Čebljanje ali kaj?

  Ob 16:38 se imam že močno na sumu, da bom.

  Šibek sem.

  Vseeno me moti, da nima moj komentar nobene veze z napisanim.

  16:43

  Ah, kurc!

 13. tadej tadej pravi:

  Zelo točno, kinki, kurc! Mogoče je pa vse to že dobro za kaj. In ne: v šibkosti tvoje volje je tudi moč komentarja. Tako! Hvala luka.v, nisem vedel. Mogoče pa vseeno nisem edini, ki ne razume :) Trak: za prvim vogalom, pravzaprav, čisto malo zahodno od Wapping Projecta, na isti strani “bazena” :) Kofe? :) Mica: glih tega ne vem. V glavnem sem naštiman tako, da sem precej odkrit. So pa seveda o stvari, ki jih – verjetno – vsi povemo samo najbližjim; mogoče je res malo zmešano, da vse poveš vsem? Ali ne? Že ko sem tipkal, sem se spraševal, kaj bo po ultrazvoku. Verjetno nič. Upam :) sv3der: zelo zelo točno. Tisto o poslušanju pa ni res! :) Saša: hvala :) Zvesti: ahem. Ja, sem kupil časopis. Ja, vem. Ampak nisem mogel. Na oystru sem imel dovolj za avtobus. Ja, sem kar malo pogrešal tisto mrtvo drevo. Čisto malo :) In od kdaj so globoka predmestja varnejša in zanimivejša? A ni tam tisto pravo zlo? :)) Ali pa je to samo v ameriških? :) Karmen: zelo prav imaš, pri obojem :) Dino: točno, na počitnice bi moral. Ampak, kot sem slišal, se tudi na počitnicah stvari kar dogajajo :) Razvezani: od prihodnjega tedna naprej; poletje je zaradi festivalov malo bolj suho :) Boštjan: oh, hvala :) Blazz: jep. Ja :)

 14. Centrifuzija pravi:

  Četudi ne razumeš, si dojel. A vseno si me prepričal, da Twitter morda res ni zate. Zasul bi ga in revež bi odpovedal pod navalom sporočil od nekod drugod. Sicer sem pa še vedno prepričana, da je Twitter uporabno orodje vsaj v dveh primerih:
  - če nimaš spleta in z enim SMS-om obvestiš vse svojce, da si živ in kje se potikaš. (Dopuščam možnost, da so zaradi vsebine še bolj zaskrbljeni. A so vsaj obveščeni!)
  - če si javna persona in ljudi zanima, kaj počneš.

 15. alcessa pravi:

  No, pa saj ti kar pristaja. Čebljanje.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !