Ne, ni fetiš

10.06.2008 ob 22:20

To je dobro vedeti. Pri mojem fotografiranju čevljev, kot mi je razložila Centrifuzija, ne gre za fetišizem, ker “ne gre za spolno preferenco”. Hura. Čeprav me čevlji torej spolno ne vzburjajo, pa je vseeno res, da so mi najbolj všeč tisti, ki jih sam ne bi nikoli nosil; v glavnem zato, ker so preozki in ker so špičaki – ali pa oboje hkrati. Razen če niso vivienne westwood (čisto zgoraj in čisto spodaj), vendar pa to ne spremeni stvari. Tretji in četrti, če že kdo ugiba. Pa deveti tudi, ampak ne vem, zakaj je slika malo zamazana. No, ne ravno dovolj ostra.

Blackstock Road, 9. junij 2008

Scala, 22. maj 2008

Scala, 22. maj 2008

ULU, 20. maj 2008

ULU, 20. maj 2008

Koko, 14. maj 2008

V&A, 12. maj 2008

Astoria, 15. maj 2008

Koko, 14. maj 2008

Blackstock Road, 9. junij 2008

(Saj ne, da me čevlji ne zanimajo več, ampak sem se jih – resnici na ljubo – malo naveličal. So me pa – prav tako resnici na ljubo – začele zanimati torbe. Moške. Ja, obzorja modnih dodatkov so res neskončna. In na jasen dan res vidiš v neskončnost. Kaj pa če me bodo začele torbe spolno vznemirjati?)

 • Share/Bookmark
 

17 komentarjev na “Ne, ni fetiš”

 1. irena irena pravi:

  opa, a se kmalu obetajo fotke moških torb? :)

 2. pavot pavot pravi:

  yaaay, čevli !! :D

 3. Zvesti bralec pravi:

  Osmi. Vsekakor osmi – elegantni, špičasti in LAKASTI. Hahahaha. Kje jih najdeš? Saj vem, kakšen bo odgovor: naokoli :))

 4. mica mica pravi:

  kot dobra gospodinja sem kaj hitro ugotovila, da imajo čevlji- razen prvega para?- eno veliko, a kronično napako: niso spucani
  :-)
  Kar je sicer tipično moško, raznolikost ponudbe pa je verjetno tipično angleška.

  Čevlji- špičaki, ki so praviloma zaradi špice nenormalno dolgi, vedno- zlasti na manjših moških- izgledajo groteskno smešno.

  in ker je bil čevelj kot tak vir mojega gimnazijskega zaslužba, sem z njim “obremenjena” še dandanašnji. Iz izkušenj namreč vem, da si ljudje – praviloma- izbirajo napačne čevlje . Zlasti glede na svojo postavo, mišično maso nog in še česa.
  Skratka, moškega včasih pogledam tudi v čevlje in vem, “kdo je”
  :-)

 5. saša pravi:

  Všeč so mi tisti na šest sliki. In presenetljivo čisti glede na belo barvo. Za zadnje pa nisem čisto prepričana kaj so….škornji?
  Se pa veselim prihajajočih fotk moških torb. Tako bom lahko dragemu pokazala, da obstaja na stotine raznovrstnih torb in ga prepričala v to da si nabavi eno. Ne razumem moških, ki tlačijo v žepe kavbojk ključe stanovanja, avta, denarnico (zdaj celo dve-še tisto s kovanci), telefon in še kaj… Poleg tega da izgleda smešno je verjetno tudi zelo neudobno, ni res?

 6. teoo teoo pravi:

  Ah, kje so pa dobre stare Vans?

 7. Mirko pravi:

  Ena moja znanka je v neki debati o tem, kaj ženske opazijo najprej na moških, povedala svoj zanimiv pristop: “Moškega najprej pogledam v čevllje. Takoj za tem pa še v zobe. Če so šuhi fsrani (beri: čevlji umazani, a v originalu je ‘šuhi fsrani’ veliko bolj na mestu), zob niti ne gledam več.”

 8. maja pravi:

  hmm, torbe, glede na specifično lego jih boš po moje težje slikal, da ne bojo mislili, da jih slikaš recimo v rit??

 9. Karmen pravi:

  Kaj pa ženski čevlji? Ti so pisani in vseh možnih oblik:-)

 10. tadej tadej pravi:

  Ja, ampak ženski so povsod, draga Karmen. Saj ne, da bi bili moški povsod zapostavljeni, ampak nekako se mi zdi lažje pritisniti moške čevlje kot pa ženske. Ne vem. Ali pa so mogoče preveč pisani? Ali pa sezuti, kot je tisti na četrti fotografiji :)) Maja: zelo točno. Strategijo in taktiko bom šele začel pripravljati :) Mirko: hvala. Jo popolnoma razumem. Jaz tudi vedno pogledam dve stvari (ki ju niti približno nikoli in nikdar ne bom izdal) in vem, da je to malo krivično, ampak vseeno :) Teoo: eh, če pa še nisem našel vansov, ki bi bili koničasti – ampak so samo udobni in fajn :) Saša: nizki so. Se vidi na eni drugi fotografiji (malo bolj megleni), ko si je z levo nogo podrsal po desni hlačnici. Kar pa se drugega in dragega tiče – ja, se zelo strinjam. Ni ravno neudobno – neverjetno, česa se vse navadiš – ni pa praktično. Poleg tega pa je stvar, ki jo najbolj potrebuješ, vedno na dnu žepov. Ko pa, recimo, ležiš na zofi, itak vse popada iz zadnjih žepov. Ahem :) Mica: zelo točno. In ravno zato – ker nisem ravno nizke rasti – sem vedno znova probaval špičake, vendar so preozki. Tako da res ne vem. Mogoče sem kdaj opogumil. In potem bom šel klok-klok-klok-klok :)) Zvesti: naokoli!!! :))) Pavot: seveda. Z malo zamude, kot dobro veš, ampak vseeno :) Irena: ja. Obveščati, izobraževati in razvedriti, ne? Aja, ne vem, to sem nekje sunil, ampak se res ne spomnim kje… :))

 11. °lUKA.V pravi:

  Jaz lahko prispevam svojo, ali bolje rečeno svoje (torbe namreč) ;P.

 12. bitter l. pravi:

  zelo, zelo všečne zgodbice. moja je takšna, da se v trgovini s čevlji neprimerno! daljši čas zadržim na moškem oddelku , kar za ženske menda ni najbolj običajno, a priznam da mi je iskanje kombinacij – kateri moški spada h katerim čevljem in obratno, v svojevrsten užitek in vse tisto kar se ne pove pa spada zraven:)… seveda vodijo špičaki, a ponudba le-teh pri nas bolj (zelo) šepa. menda zaradi deficitarnosti visokih moških:)
  zvesti: a si opazil kje sta bili posneti prva in zadnja fotografija?

 13. Dinozaver pravi:

  Nogavice! :)

 14. pocahontas pravi:

  Čevlji od vivienne westwood so še najbolj všečni. Tako zgornji, bolj elegantni, kot čist spodnji, malo bolj casual.

  Vse ostalo je…preveč na špic. :)

 15. Jasna pravi:

  Tadej, a te prve je vlak povozil, ali kaj? To je prva nora misel, ki se mi je utrnila, ko sem jih zagledala. Druge, črno – bele klovnovske, prav zanima me kdo jih nosi? Tretji so kul. Na četrti slikci punca nosi zeleni lak za nohte. Vem, da ti je nerodno fotografirati ženske čevlje, ampak ti si očarljiv fant, in po moje bi ti vsaka dovoljila, če bi vprašal. Bilo bi zanimljivo pogledati še žensko poletno kolekcijo. Kaj praviš? Malce spet naokoli, pa bo!

 16. paxman pravi:

  Trikotniško zaobljeno špičasti? Bruh.

 17. Poulette pravi:

  Uf, Tadejko, The Manbag? Nevaren teritorij poln nepredvidenih pasti, if you ask me. Sicer pa tile zadnji cevlji rulz, rulz, rulz.

Komentiraj