14. Electric Ballroom, 184 Camden High Street, London NW1

20.09.2007 ob 12:05

Takole je: med vsemi imeni za vsakršne lokale – beznice, točilnice, točilnice z malim odrom v kotu, točilnice z velikim odrom v kleti, klube za 100 ljudi, klube za 800 ljudi, koncertne dvorane za 10.000 ljudi, stadione za 80.000 ljudi - bi hotel imeti samo lokal, ki bi se mu reklo Electric Ballroom. Tako hudo je, ja. V tem imenu je namreč sežeto vse, kar mi je všeč. Res je sicer, da sem v Electric Ballroom v Camdenu manj, kot bi hotel biti (njihovi disko večeri so ali darkersko-industrijski ali pa… no, disko), vendar pa vseeno dovolj pogosto, da se lahko po njem znajdem tudi z zaprtimi očmi. Sem pa na njihovem “glavnem plesišču”, kot mu pravijo, videl Mobyja (prvič) in Kenickie (ah) in Blur in Ladytron in Laibache (dvakrat). Prvi pa je bil, septembra 1991, Gary Numan. 

Electric Ballroom, 12. september 2007, The Go! Team

Pri Electric Ballroomu mi je všeč tudi to, da je ime predvojno (to bi bila 2. svetovna vojna), da je lastnica hčerka prvega lastnika in da so pred par leti z uspešno kampanjo London Undergroundu preprečili, da bi klub in še del camdenske tržnice med renoviranjem postaje podzemne železnice podrli in nadomestili s sedemnadstropnim stanovanjsko-poslovnim “objektom”. V Camdenu. Na “glavnem plesišču” je prostora za 800 ljudi.  

Electric Ballroom, 12. september 2007, The Go! Team

The Go! Team, energetična pop ekstravaganca iz Brightona, ki sva jih šla gledat s Katjo, so bili fantastični. V glavnem so igrali svoj novi album – no, novi album motorja benda Iana Partona – Proof of Youth (prvi singel z albuma, Grip Like a Vice, je bil peti komad na koncertu), pevka Ninja (ne, priimka ni nikoli izdala, pravega imena pa tudi ne) je bila hiperaktivna, Parton pa je igral malo kitaro, malo klaviature, malo pa je bobnal (na enem od obeh kompletov).  Vmes so posejali še par pesmi iz prvega, podobno pastišnega albuma, Thunder, Lightning, Strike, ki je bil skoraj genialen. Čeprav so parkat zajeli sapo, je bilo vse skupaj kar utrudljivo: The Go! Team so, po mojem, edini pravi britanski brazilski bend. In to ne samo zato, ker je pri Universal Speech sodelovala tudi Marina iz Bonde do Role. To, da so kitare običajno iz Sonic Youth, je pa itak super. 

 • Share/Bookmark
 

12 komentarjev na “14. Electric Ballroom, 184 Camden High Street, London NW1”

 1. teoo teoo pravi:

  lady flash rula:)

 2. lukav lukav pravi:

  WA! The Go! Team .. Z Markom (sošolec), sva uporabila njihovo skladbo, za tole.
  Hehe, res so super ..

  Aja, Thurston Moore je izdal novi solo album ..

 3. Zvita pravi:

  s Kat sva šli tja zaradi firbca. bilo je bizarno do konca. vse natlačeno, neki čudni temnopolti tipi s zlatimi zobmi, ostudno pijana mularija, muli sva bili tudi sami, potem še ostali Camdenovci – ala freak nacija/3. njej je ves večer trubaduril osladni črnec z blond dreadi, trdil je, da je umetnik in da ima zelo kul studio, nekje nedaleč stran, ne vem več, kakšen. sama sem norela na indie viže, čista neznanka do tedaj. komaj verjamem, da sem namesto pasu na hlačah nosila skate verižice, kaj verižice, verige.

  saj res; pa en stari, res star (way out of your range;)), nama je plačeval pijače. ker … se mu je fino zdelo biti dobrotnik / or else, nismo se spuščali v detajle.

  kar se mi je zdelo priročno – dovolj, da bi se še kdaj priklatili tja, je bila kratka razdalja do Highgate-a, njej pa se ni zdela vredna omembe. enkrat in nikoli več, a dovolj, da se zlepi z ostalimi spomini.

 4. Zvita pravi:

  s —> z, zmotila sem se, ker sem preživo vizualizirala tiste zobe, zzzlato sssikanje

 5. Zois pravi:

  Go! Team so novembra v Trevisu. Vstopnica borih 18 eur za res hud bend. Go check it out.

 6. gyzar gyzar pravi:

  v trevisu bom js tud. hudičevo dober bend so, res.

 7. Marko pravi:

  hudo

 8. gyzar gyzar pravi:

  ne moreš si predstvljat, kako ti zavidam tale angleški koncertni life:D

 9. black pravi:

  Dragi Tadej, midva se poznava, se pa nisva že dolgo in nazaj zagledala, zato izkoriščam tole sporočilce, da te vprašam, če imaš kakšen pameten in hitro vprašujoč mail od Brazilcev? Pa še kakšni nori, mladi, žiga, žaga, latino umetnuti umetniki me zanimajo, ko vidim in slišim, da si od meni ljube otoške scene prešaltal na portugalščino in španščino. Javi. Delam Masko rdeče smrti, pa sem v norosti latino baila na horror Poa…

 10. tadej tadej pravi:

  Teoo: ja, Lady Flash je bila za dodatek. Super :) Hahaha, luka, zelo v redu. To, da glavni junak odjezdi – no, oddivja – v sončni zahod in THE END pa je fajn. Zvita: ja, čisto razumem. Občinstvo na Go! Team je bilo bolj za sredo tedna, od sredine 20-ih naprej, in je ves čas plesalo. Kar je bilo zanimivo. Plesanje na indie viže je prijetno. Marko: hvala. Zois in gyzar: lepo se mejta. Aja, gyzar, v bistvu gre mogoče bolj za to, da imava podoben glasbeni okus oziroma da piševa o podobni muziki. Mogoče bi mi malo manj zavidal, če bi hodil izključno na r&b in hop hop koncerte :)) Matjaž: sem ti poslal emajl. In ja, saj bi prešaltal na Brazilce in Špance, ampak ne še zdaj (če predelam sv. Avguština).

 11. enlajf pravi:

  Po branju tvojega posta podoživljam nevarno-razburlivo življenje v Camden townu, kjer ti ponudijo drogo ali te oropajo pred očmi nemočnih metropolitanskih policistov.. In da, Electric Ballroom je res prostor, kjer doživiš svašta.. Dve ali tri leta nazaj sem bil noter na The Hives.. kot pravi Zoja – camdenovci = freak nation :)

 12. Mitja pravi:

  Tadej pozdravljen,
  upam da se me se spomnis. ker bom 13 in 14 januarja v Londonu bi mi bilo v vseselje ce bi se spet srecala, seveda ce bos imel cas…
  V Novem pa ti zelim vse dobro

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !