Vzgojno sredstvo?

12.09.2007 ob 17:11

Kljub temu, da že dva tedna (ponovno) obsesivno-kompulzivno plavam, vedno znova pozabljam, da je v našem bazenu vsak dan med 11.00 in 13.00 tudi “družinsko plavanje”. To pomeni, da vsaka islingtonska “njami mami” – torej “yummy mummy” – v polovici bazena namaka svoje otročičke. Na to pozabljam, ker jih ni nikoli prav veliko. Po pet ali šest mam in kakšnih osem otrok, ki se malo učijo plavati, v glavnem pa veselo vreščijo. Skratka. Ko sem danes po prvem kilometru malo počival, sem pogledal na desno, kjer se je še posebej na glas drla deklica, stara kakšna tri leta. Ali pa kakšen mesec več. Pravzaprav si nisem ničesar mislil, samo želel sem si, da bi… mogoče… le malo… manj kričala. Potem pa sem videl, da ji mama nekaj razlaga. Vmes je z glavo parkrat pokazala proti meni. Deklica je utihnila. Potem se je zazrla vame, pogledala v mamo in se mirno - in še vedno tiho – spustila v vodo. Mama me je še enkrat pogledala in se nasmehnila. Tudi jaz sem se nasmehnil in začel ponovno plavati. Ko sem nakaj minut kasneje plaval proti štartu, sem videl, da sta mama in hčerka počasi zapuščali bazen. Malo sem se ustavil, potem pa je začela deklica silovito jokati. No ja. Mama jo je končno potolažila in sta odšli v garderobo. Še nekaj minut kasneje se je mama – sama – vrnila v bazen in počakala, da sem priplaval nazaj. “Res se moram opravičiti,” mi je začela hitro razlagati. “Prej sem ji rekla, da mora nehati kričati, ker moti takšne gospode, kot ste vi, ki hočete v miru plavati.” Potem je zajela sapo: “Vprašala me je, zakaj bi me kričanje motilo in kaj lahko naredim. Odgovorila sem ji – in za to mi je res žal – da ji boste prepovedali, da bi še sploh lahko kdaj prišla na bazen.” In zato se je potem, ko sta odhajali, jokala? “Ja, res mi je žal.” Potem se je poslovila. Potem sem jaz zajel sapo: jaz kot vzgojno sredstvo?    

 • Share/Bookmark
 

20 komentarjev na “Vzgojno sredstvo?”

 1. lonDON lonDON pravi:

  Se malo, pa bos na etiketah za cokolado, da jo otroci ne bodo prevec pojedli! :)

 2. Karmen pravi:

  Huh, kako neprijetno si se moral počutit?

  Po eni strani pa pošteno, da se ti je gospa kasneje opravičila in povedala zakaj se gre. Kljub temu pa njeno ravnanje z otrokom ni bilo pravilno.

 3. cherry pravi:

  Kdo se boji črnega moža, ahm… mislim Tadeja ;) ?

  No, potem lahko po novem krivdo zvalim nate, ker do sedaj se je s “kriva za vse” titulo ponašala samo Tamara.

  Jejte brokoli otroci, če ne bo prišel Tadej mwahahahahaha!

 4. dmashina dmashina pravi:

  How yummy was the mummy? :)
  Tadej kot vzgojno sredstvo… a tko zajeban zgledaš? :D

 5. Alex van der Volk Alex van der Volk pravi:

  Hja, tako je, ko staršem zmanjka domišljije. Dobro da ji ni rekla, da jo boš vzel s seboj v podvodni svet, če ne bo tiho :))

 6. flybejba pravi:

  @ volk, haha. ma ja. mulci so včasih 2 loud. Tadej – predlagam baby sitting prijateljevih otrok (najmanj 2 do max 5 let), pa se ti bo zdel krik še najmanjši problem……f.

 7. lukav lukav pravi:

  Buahahahahahahahahahahahaha muf buahahahahahaha … funny.. Arnie in Kindergarden lol
  Zdaj si moraš samo še ene hude kopalke kupit, da te bodo na daleč spoznali.. hihihihi Ali pa plavalno čepico ali pa zamenjati termin .. hmm prijetna popestritev večera, have 2 admit :lol:

 8. teoo teoo pravi:

  In od tega dneva naprej bojo v punčkini glavi vsi tipi prasci. :mrgreen:

 9. tadej tadej pravi:

  Hvala za moralno podporo, lonDON, čeprav je itak jasno, da je opozorilo samo prvi korak k prepovedi. Tudi kopanja :) Imaš prav, Karmen, ni bilo v redu. Najbolj zoprno je bilo, da RES nisem rekel ničesar in tudi grdo nisem gledal. Malo sem gledal okoli in počival. To, da se je opravičila, je pa bilo kul, ja. Cherry: tako kot kakšen stripovski junak bom tudi jaz, seveda, odjezdil v sončni zahod in legendo :)) Ja, dmashina, tako zajeban zgledam. Kako je že rekla teta Magda? “Strašna sem v svoji jezi.” Ja. Torej: “Strašen sem v svoji jezi.” :) Alex: zelo točno. Verjetno je igrala na prvo žogo. Ali pa ni pričakovala, da jo bo hčerka kaj vprašala. Mogoče. Flybejba: mmmmmmm. Bom res razmislil :) Lukav: PLAVALNO ČEPICO? Wash your mouth :) O tistem o kalifornijskem guvernatorju bom pa še malo… no, ne vem :) Teoo: mogoče pa le ne. Res upam, da jo je potem peljala vsaj na kakšno tortico. No, mogoče glih ne, ker je Islington kot kakšno Trnovo, samo bolj buržujski. No, mogoče na kakšen bio-sok. Očitno pa ji ni kupila čokolade :)

 10. Centrifuzija pravi:

  Spet ste nek preplah zagnali in videli Tadeja kot negativca, ki so ga po krivem obdolžili. Meni se zdi Tadejeva zgodba odlična in poučna. Še več. Prav lepa je. Dete je nehalo tuliti. To je vendar krasn in edino pomembno.

 11. olaf pravi:

  :) hudooo

 12. lukav lukav pravi:

  hehehehehe.. Kids are gonna luv it :lol:

 13. jaegermajster pravi:

  Tadej!
  po Lou Reedu, teti Magdi in Arktičnih opicah si mi s plavanjem dokoncno legel v srce. sam sem zacel v bazenih plavat lani in se celo vpisal v nekaksno nadaljevalno solo (delfincek, obrati…), tako da me je novica toliko bolj razveselila. ostaja pa vprasanje, tokrat kot avtorju monografije o reziserju zrela, ce plavas tudi v morju…
  jaeger.

 14. Black Betty pravi:

  Tadej… irejz je bilo za izrej from maj brejn… ne za irejz from your blog. ;)))

 15. tadej tadej pravi:

  Hvala, centrifuzija. Meni se je tudi zdelo krasn in tudi lepo. In ja, res poskušam razumeti sodobni svet. Irejzanje, Betka: tako pač je, če je ura pozna, jaz pa zaspan. Skratka. Vrniti ne morem, lahko pa prekopiram iz emajla. TAKO. Samo da se mora to prebrati prej, ne pa kasneje :) “Em ja.. Tadej, ki straši male punčke na bazenu. Še dobr, da si v Angliji in ne .. km.. v … Belgiji… :P” in potem še “… aaa… to pa ni bla bla lepa misel.. but it’s accidently corssed my mind… irejz .. irejz..” In potem se jaz irejzal :) LukatuV njegovega podlega podtikanja ne bom NIKOLI odpustil: takšni zobje? TAKŠNI? :) A res misli, da izgledam kot hčerka princese Ane in vojvodinje Camille? :))) jaegermajster: hvala :) Odgvor je zelo preprost: ja, zelo rad. Res pa je, da že dolgo nisem. V zadnjih desetih letih sem bil na morju samo šestkrat (se mi zdi) in to v glavnem na Atlantiku in, samo enkrat, v Sredozemlju. Atlantik pa so v glavnem valovi in sem potem manj plaval in bolj skakal po vodi. Kar je bilo super.

 16. jaegermajster pravi:

  Ura je bila res pozna, ampak tista tvoja knjizica o Špilbergu (avtor monografije o reziserju…)je bila svoj cas kultna roba. Hecno, pišeš o bazenih, sam pa se medtem spomnim, da je David Fincher veckrat poudaril, kako po gledanju Zrela (taistega Špilberga) v oceanu ni zaplaval nikoli vec… …tko da imas se sreco. V tem plavalnem smislu si velja pogledat se Ozonov Bazen… …indijansko poletje pa sept rola Perryjevega Plavalca (The Swimmer, 1968), ze zaradi zagorelega telesa Burta Lancestra. U najboljim godinama… …keep on swimming.

 17. tadej tadej pravi:

  Hvala, jaegermajster. Za to, da je Fincher taka šleva, nisem vedel :) Bazen je zelo v redu, res pa je, da mi je od Ozona še vedno najbolj všeč Hladne kaplje na vroče kamne (tudi zato, ker je posnet po Fassbinderjevi drami). Verjetno zaradi tiste fantastične plesne rutine na Tanze Samba mit Mir. Ali se samo meni zdi, da je polna nevarne erotike, melanholije in izdaje? Super. Burt Lancaster… ja, jaz bi tudi tako izgledal. Aja: a niso obrati tako fajn, da potem plavaš SAMO ZATO, da lahko delaš prevale? :)

 18. lukav lukav pravi:

  MUAHAHAHAHAHA

 19. msmt msmt pravi:

  Ahahahahaha. Sicer mi ni jasno, zakaj se moj mulec ni drl, ko te je videl, in zakaj si tako čislan pri Lubici, ampak meni je vse kristalno jasno, ti hudobni, zlovešči dvomterski stric. In kaj zdaj, boš zamenjal bazen ali boš še naprej travmiral ubogo dete?

 20. Dinozaver pravi:

  “…takšne gospode, kot ste vi…”, hmmm… najbrž zaradi tatooja :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !