Beneški junak

10.09.2007 ob 17:37

Rupert Everett? Ne, ne ravno. Verjetno zato, ker je kar nekajkrat, v zelo različnih okoliščinah, pogledal skozi mene. Enkrat, kot se mi je zdelo, tudi malo preveč ošabno. Res pa je, da se zaradi tega nisem kaj prida sekiral. Zakaj? Odgovor je v njegovi avtobiografiji Red Carpets and Other Banana Skins (ki je pravkar izšla v broširani izdaji), v kateri je med drugim napisal, da “(se) za superzvezdo čas ustavi”. In res, čas se zanj res ni ustavil. Danes dopoldne pa sem postal njegov oboževalec: ovadil je občino Benetke, ker mu niso omogočili brezplačnega kopanja na Lidu. Kot je poročal Guardian, letošnji italijanski državni proračun zahteva prost dostop do italijanske obale. Na plažah, tudi hotelskih, sicer lahko še vedno zaračunavajo sončnike in ležalnike, ne smejo pa več zaračunavati vstopnine. Kljub temu so ga bademajstri na Lidu spodili, ko je ob morju razgrnil svojo brisačo. In potem je Everett – “Pravila so pravila.” - tožil občino. V avtobiografiji - izjemno indiskretni in včasih zelo zabavni – sicer še piše, da si je kot otrok želel, da “bil svetnik in imel svojo baziliko”. Zdaj mu bo še ratalo. Ride bene chi ride ultimo.

 • Share/Bookmark
 

7 komentarjev na “Beneški junak”

 1. gyzar gyzar pravi:

  je zadnji stavek nekaj v smislu slovenske različice pregovora “kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje” ?

  in všeč mi je, kako se da tudi top novice, ki bi jih še direkt objavil na prvi strani (če bi vedel zanje), napisati malo drugače. bien.

 2. charles pravi:

  je pa zastonj spanje na plavajoči postaji na V. kanalu :)

 3. jablana pravi:

  v oklepaju: pred “ultimo” v tem primeru ni potrebno postaviti določnega člena (l’), ker je uporabljen kot prilastek.

 4. tadej tadej pravi:

  Hvala, jablana, sem takoj popravil. Je pa hecno, da podobne napake še vedno delam v vseh jezikih, ki jih govorim (ali poskušam govoriti). Mogoče imam pa kakšne – mogoče določene? – probleme z določnimi členi :) Charles: hvala. Prihodnje leto :) Gyzar: hvala. Saj poskušam :)

 5. dmashina dmashina pravi:

  Sva že dva v fan klubu. :D Huda fora.

 6. Dinozaver pravi:

  Every rat deserves a Rupert. Lo, here I throw my lonely towel.

 7. msmt msmt pravi:

  Drekač. (Rupert, ne ti.)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !