Zbiranje lutk

5.09.2007 ob 10:53

Zelo točno. Lutke. Najprej so bili New York Dolls (dvakrat: drugič je bil še en originalni član manj kot prvič), potem sta bila na vrsti Dresden Dolls (enkrat: super kabaret, bobnar Brian Viglione je onkraj osupljivega), sinoči pa so bili na vrsti  Sohodolls. ”Kako lepo, da ste prišli. Pa še na torek,” je dejal klaviaturist, ki mu je ime Weston Doll. “Pa še stavka na podzemni je.” Koncert je bil v Hoxton Bar and Grill v Hoxtonu. V Hoxtonu so vsi oblečeni v izjemno ozke hlače, obute pa imajo ali ponošene špičake ali pa bele teniske. “Stavka na podzemni? Kot da bila hladna vojna,” je hitro pripomnila neizmerno seksi pevka Maya von Doll. Ki je malo pred tem pozdravila “libanonski kontingent na koncertu”: “Kako velik je? Dva sva. Tistile tamle in jaz.” Njen smeh je zelo umazan. Glas pa izjemen.

Sohodolls, 3. september 2007 

Pred koncertom sem poznal tri njihove pesmi, Prince Harry, No Regrets in Stripper, ki so bile v redu: retro elektro, nevrotične in z raztegljivimi besedili, ki jih je bilo mogoče napolniti z vsem mogočim. Jay in Emma, v kateri sva se s Chrisom zaletela pred koncertom, sta se pritoževali, da ”nova zasedba ni tako v redu, kot je bila prej, saj so imeli klaviaturistko”. Tega nisem vedel, ker so bili zelo dobro uigrani. Najboljše? No Regrets. ki je bila super hipnotična in hotna (Bolj vroča kot običajna psica, / vključi, izključi me / Ne pričakujem, da bom to obžalovala / Vzemi me, plesati hočem / Vzemi me, ne bom obžalovala / Vzemi me, plesati hočem / Vzemi me, ne bom obžalovala), občinstvo pa je podivjalo (no, skoraj podivjalo: to je bil vendarle Hoxton), ko so odigrali novi singel Right and Right Again. Super. Ravno med slednjo je prišel SMS, da so mercuryja dobili Klaxons. Ter da ja, da je Amy Winehouse pela in “bila neverjetno dobra”. “Krasno občinstvo ste bili. Najboljše londonsko ta mesec,” je dejal kontrabasist Matt Lord, potem pa so šli. Na turnejo.    

 • Share/Bookmark
 

12 komentarjev na “Zbiranje lutk”

 1. lukav lukav pravi:

  Heh, ravno ene 5 dni nazaj sem si kupil prvenec Klaxonsov. Sicer sem dolgo časa okleval z nakupom, vendar me je prijetno potegnila (what a word ;D).
  Hmm samo ti pa, opažam, zelo pogosto obiskuješ cel kup koncertov… JEALOUS .. kako so pa kaj karte gor? Spomnim se, da mi je kolega omenil, da si je nadvse želel pogledat Radiohead (čisto po naključju je izvedel za koncert), ki so igrali v nekem klubu (secret show i guess) in je bila vstopnina ene 150 funtov.. Sedaj pa kot turist hmmmmmm :))).

 2. University Update - Prince Harry - Zbiranje lutk pravi:

  [...] Efron Zbiranje lutk » This Summary is from an article posted at Nekje drugje on Wednesday, September 05, 2007 Zelo [...]

 3. Zvesti bralec pravi:

  Brian Viglione je torej “onkraj osupljivega”!!! Hahahaha. V redu. Res, ja. Kar pa se tice Sohodolls pa, kot bi rekel dmashina, downloadam.

 4. cherry pravi:

  Ne vem ali sem se ti že zahvalila za odkritje Dresdenske lutke. Krasne so!

  Tako, zdaj a grem poguglat še ostale lutke.

 5. teoo pravi:

  klaxonsi so ga zaslužili

 6. diego pravi:

  Dresden Dolls sem “nažigal” poleti …groovey. Sohodolls ne poznam, grem pa na download. Sem se nasmehnil, ko sem videl, da si navdušen nad DOLLS, jaz sem nampreč naredil zbirko bandov, ki imajo v imenu imena mest … New York Dolls, Dresden Dolls, Towers of London, Grant Lee Buffalo, Nashville Pussy, Hot Club De Paris …

 7. University Update - Amy Winehouse - Zbiranje lutk pravi:

  [...] Efron Zbiranje lutk » This Summary is from an article posted at Nekje drugje on Wednesday, September 05, 2007 Zelo [...]

 8. tadej tadej pravi:

  Ne, lukav, 150 funtov je res bolj izjema kot pravilo. Največ, se mi zdi, sem doslej plačal za Rufusa Wainwrighta v Palladiumu, ki je bil 75 funtov (ja, se mi je kar kolcnilo), vendar s plesnim orkestrom in, vsaj približno, nekaj posebnega, Je pa res, da preprodajalci navijejo ceno kot jo le lahko. Če je koncert res “skriven” je pa ponavadi tudi brezplačen, samo vstopnico/zapestnico/karkoli že moraš zanj dobiti (v glavnem gre za žrebanja v klubih oboževalcev, nagradne igre in to). Problem je bolj to, da je karte res težko dobiti, ker so v zadnjih par letih koncerti postali zelo popularni. Še pred par leti si lahko vstopnice kupil na dan koncerta, zdaj pa jih moraš kupiti par mesecev vnaprej (za Interpol za 29. novembra sem kupil 2. junija), potem pa se kar nakopičijo. Kot recimo ta teden in prihodnji. Če veš, kdaj boš prišel, potem poglej po koncertnih agencijah – gigsandtours je v redu, ticketweb ima tudi par v redu stvari, prav tako pa livenation, ki je sicer najbolj komercialen, vendar tudi precej učinkovit. Pa NME ima tudi svoje vstopnice in Time Out tudi.
  Zvesti: ja, seveda. Elipse so včasih nepotrebne :) Cherry: ni za kaj. Seveda :)) Teoo: po mojem tudi. Največ so sicer stavili na Bat for Lashes, ki je sicer super, vendar pa nekako ni šlo. Diego: za poslušanje Nashville Pussy ni potreben noben izgovor :))

 9. lukav lukav pravi:

  Hvala ti za tale izčrpen odgovor in priložene linke, ki mi bodo vsekakor prišli prav v prihodnje.
  Interpole bi pa tudi sam rad nekoč videl .. novembra pridejo na naš konec.. I’shall see..
  K sreči tukaj nimamo takih problemov s kartami ;)

 10. dmashina dmashina pravi:

  Saj vem, da se ti to verjetno ne bo zdelo niti najmanj hecno, ampak… kaj pa Pussycat Dolls? :D

 11. Nad-glav-kokodak pravi:

  Sam res ej, najboljše je pozabil:D

 12. tadej tadej pravi:

  Hehehehe – ne. To sploh ni smešno, dmashina :) Čakal sem samo, da jih bo kdo drug omenil. Ker mi je vsaj ena od njihovih pesmi res všeč, pa si tega še vedno ne morem – no – priznati. Ne, niti na blogu ne. ŠE NAJMANJ NA BLOGU NE :) Si bom pa predstavljal, da je to tvoje maščevanje za Muse. V redu :)))

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !