Poletje je

11.06.2007 ob 00:42

Včasih je zelo težko ujeti korak z modo. In tudi kakšen modni krik je včasih zelo težko razumeti.  Saj veste: nekatere stvari so tako zelo “danes” – oziroma modne – da so res že kar jutri. In zato je zelo koristno, da je Observer v svoji mesečni ženski prilogi, Observer Woman, objavil navodilo za uporabo letošnjega poletja. Oziroma nasvete, kaj je kul in kaj ne. Hura.  Nekaj stvari je seveda popolnoma jasnih. “In” naj bi bile, med drugim, potovalke na kolesih, Brazilija, obleke, ki jih nosijo člani skupine CSS, majice s slogani, karaoke, sončniki, jagodni korneti (“najboljši sladoled na svetu”), popajevske tetovaže (“ki jih je navdihnila Amy ‘mornarska tetovaža’ Winehouse”), plastični sandali in spletna stran tednika Heat (“ki je — pssst — boljša od revije”). Ter, ne zelo presenetljivo, sončna očala ray-ban wayfarer. Moja so stara natanko 21 let in so stara prav toliko — ali pa samo malo starejša — od znanih osebnosti, ki so jih začele “strastno” nositi letos, namreč “Johnny Borrell in Kirsten Dunst, Sienna Miller, Mischa Barton, Lily Allen bla-bla-bla”. “Out”, po drugi strani, pa so ovitki za potne liste, bikiniji, “prepričljiva zagorelost”, tenis (modnejši naj bi bil badminton), ustekleničena voda (v ZDA menda itak vsi zahtevajo samo še vodo iz pipe), “izboklina” Daniela Craiga (“Moški, ki niso DC, bodo poskušali oponašati ta videz, vendar se jim ne bo posrečil.”) in dietna kokakola. Ter bloganje. Zakaj? “Poletje je. Ne bi smeli biti doma in po celem internetu objavljati svoja majhna podla blogovska razmišljanja. Morali bi biti zunaj, se predajati sončnim žarkom ter čutiti naklonjenost do vsega človeštva (saj veste, tako kot mi).” Ja, Observerjevi kovači naše poletne sreče očitno niso bili na Blogresu.

 • Share/Bookmark
 

14 komentarjev na “Poletje je”

 1. šuši šuši pravi:

  pojma nimajo… :)

 2. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  se strinjam s šuši.

 3. dinozaver pravi:

  Meni pa se zdijo nasveti zelo smiselni in uporabni. Sploh karaoke. In plastični sandali. Tega sem se strašno razveselil. Ali kroksi tudi spadajo v to kategorijo? Bloganje je pa itak out. Mislim, itak, stari. Od nekdaj so bili najboljši blogi tisti, ki jih ni. In voda iz pipe je tako zdrava. Čedalje bolj. Njena zdravilnost narašča. Linearno, se mi zdi.

 4. kost-v-grlu kost-v-grlu pravi:

  Škoda, da nisem “woman”.
  Bi bil/a tako kul, ko bi samo v majici s sloganom in kozarcem vode iz pipe v levici igral badminton. :D

 5. dmashina dmashina pravi:

  A so kot darilo bralcem dodali še fejk Popaj tatu?

 6. msmt msmt pravi:

  Saj se zadržujem, dragi Tadej, pa ne gre :). Tole bo namreč letelo na tvoja leta in model wayfarer. Z veseljem bi si jih nadel tudi sam, a jih žal nosi tudi moja šestdesetletna mama, in to vsaj petnajst (ah, ne, prej dvajset) let. Da bi pa kopiral modo po lastnih starših, je pa le malce bosa, ne?

 7. tadej tadej pravi:

  Šuši in seks: tudi prav :)
  Dinozaver: hvala. Se zelo strinjam. Samo pri plastičnih sandalih me je malo vroče oblilo, ker še vedno nosim birkenstocke in se vedno bolj počutim kot en hipi. Ker je pa to linearno, me niti ne moti. Itak.
  Kost-v-grlu: ja, to bi bilo zelo elegantno in – po pravici povedano – tudi uniseks. Tako da ni nujno, da si “woman”.
  Ne, dmashina, niso. Ko bi le! Niti kakšne platnene vrečke niso priložili. In niti kakšnega vzorca maže/pomade ne. Vam rečem! Sploh ne vedo več, kako se tem stvarem streže :)
  Msmt: tvoja indolenca je skoraj najstniška. Kar je zanimivo. To, da tvoja mama nosi wayfarerce, pa pomeni samo to, da ima fantastičen okus in da je – vsaj letos – dobro pripravljena na poletje. Po kateri od modnih smernic jo boš pa ti mahnil? Ja?

 8. rozazvezdica rozazvezdica pravi:

  heh. blog je in . ne glede kaj oni pravjo.

 9. Urška Urška pravi:

  Če pravijo časopisi, da je nekaj kul, potem to (tudi če je prej res bilo kul) tisti trenutek, ko časopis izide, ni več kul, ampak postane plebejsko, neoriginalno in nekul. :) Zelo verjetno so v resnici kul tiste stvari, ki jih je Observer označil za common. Na primer opijanjanje v parkih na soncu. :)

 10. dmashina dmashina pravi:

  Zdej sem šel brat ta vodič za poletje. So pa mal hinavci… Zaradi Big Brotherja je kul ostajat doma, zarad bloganja pa ne? Kaj pa če blogaš v Hyde Parku na laptopu? Al je tudi ta passe? Hyde Park, namreč.

 11. ambala pravi:

  Najbolj cool je bit ti. Problem je seveda, ker večina sploh ne ve več kaj je to, ker si lahko prebereš v cajtengu kaj moraš bit. Za znoret. Sploh so pa angleži mahnjeni na take kretenizme. Ko jih tudi videvam zgledajo kot modni kloni… and it’s NOT something I want to imitate…

 12. kiara kiara pravi:

  pa sej veste, da je to, kaj je kul, sam še en način, kako zaslužit…prepričat uboge revčke, ki so si ravnokar kupli nov outfit, da bojo še lepši, privlačnejši, bolj kul, če si omislijo, kar jim narekujejo…

  @dmashina: good point..:)

 13. Janus pravi:

  Hecno, kako se res nekateri obremenjujejo z IN/OUT. Še dobro, da smo prerastli to fazo ;)

  Hm, malce izven konteksta pa vseeno – bom povezala na temo in/out: je v Londonu Wembleyev koncert Musov In ali Out, kaj šele koncert Georga Michaela? :D

  lp

 14. glej glej » Cansei de Ser Sexy ...v pozdrav poletju pravi:

  [...] druženje, baje nihče razen bobnarja ni imel pojma o glasbi… zdaj, po par letih, pa že narekujejo modne smernice in so po mnenjih nekaterih najboljši glasbeni izvoz Južne Amerike (recimo, da to velja samo za [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !