Jaz tudi! Jaz tudi!

12.05.2007 ob 12:48

Le zakaj ne? Mojih pet stvari stvari bo malo drugačnih od Markovih, ampak – zanimivo – ne zelo. So pa vsekakor malo bolj oportunistične. Vsaj po mojem. Nekatere so množinske. Namreč stvari. Kar pomeni, da jih je, vsaj tehnično, več.

1. Knjige

Knjige, 12. maj 2007

Knjiga je preprosta tehnologija, ki je učinkovita. Tako kot gumbi, recimo, ali pa čevlji.

2. Delovna miza

Delovna miza, 12. maj 2007

Tako kot sem rekel: čisti oportunizem. Na delovni mizi, ki je desno od knjižne police, vlada nered. Kokailnica in heroilnica, kot pravim solnici in poprnici, je umetnina Davida Shrigleyja, ki mi jo je Chris podaril za rojstni dan. Tisti borov češarek je iz Cabo de gato. 

3.  Hodnik

Hodnik, 12. maj 2007

Od vseh prepovedi, na katere smo naleteli v San Franciscu, je bila najbolj šokantna tabla pred parkom z otroškim igriščem, za lučaj od njihove kitajske četrti. Gavin jo je poslikal in iz nje naredil umetnino.

4. Freitag torba

Freitag torba, 12. maj 2007

Moja najljubša torba je tale rumeno-zeleni freitag. Vanjo gre vse.

5. Devedeji

Devedeji, 12. maj 2007

Po vrsti, vendar neurejeno. So pa vsi Bergmani skupaj, pa Ozuji, Kurosave in Watersi tudi. Pa Sirki. In najboljša dela Herschella Gordona Lewisa. Najboljša?

 • Share/Bookmark
 

34 komentarjev na “Jaz tudi! Jaz tudi!”

 1. Kašpar Kašpar pravi:

  Ti pa imaš dvdejev

 2. drmagnum drmagnum pravi:

  Zanimiv izbor. Še posebej pa zanimiva zakladnica knjig in pa DVD jev.

 3. Klasika pravi:

  Zelo zanimivo. Pa tudi brihtno, kako si Bonde do role in torbo pripeljal v dnevnik v Sobotni prilogi IN na blog. Ali pa se to zdi samo meni?

 4. kinkitone kinkitone pravi:

  Danes sem bral tvoj dnevnik v Sobotni. Všeč mi je razpis za »najslabše besedilo pop pesmi vseh časov«. Čeprav, »Ne želim videti duha / tega se bojim zelo hudo / raje bi imela rezino toasta / in gledala večerna poročila.« se mi zdi prav kul besedilo, nad »In sem spoznal dekle. / Vprašala me je, kako mi je ime, pa sem ji povedal.« pa sem naravnost navdušen.

 5. Centrifuzija pravi:

  Jebela. Sobotno dobim šele v ponedeljek v službi, ampak zdaj me žre razpis za najslabše besedilo. Imam namreč favorita in v to verjamem že od drugega letnika srednje šole, ko smo med dvojno uro nemščine zabušavali in izvajali identičen razpis na razrednem nivoju.

 6. Hirkani pravi:

  Oh, Centra! Pa ne samo to, Tadej te v zadnji Sobotni precej omenja. Moraš nujno zletet do prve trafike, če ne te bo pobralo do ponedeljka :)

  Že dva dni razumišljam, katere moje ljube predmete bi lahko takole postavila na ogled. Sem že razmišljala o knjigah v množini, pa si me Tadej prehitel. Bicikel je tudi že pri Crniju, zdaj moram najdt kaj bolj originalnega. A zbirka vstopnic s prvih šolskih plesov kaj velja, hm?

 7. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  super, ta epidemija s predmeti se bo mogoče res še razširila :P

  bolj skromno zbirko rap cd-jev (večinoma same “klasike”) sem se že prej spomnil uvrstiti na top 5 svojih, ampak konec koncev je bila nekoč zbirka še večja… jo bom pa definitivno obnovil v prihodnosti.

 8. tadej tadej pravi:

  Hvala, kinkitone. Popolnoma delim tvoje navdušenje nad obema besediloma. Ker pa samo dve besedili očitno nista dovolj – in ker gre za multimedijsko storitev, kot je pripomnil tudi klasika -, je tukaj še tistih osem pesmi, ki so na 6 Music zaokrožile prvo deseterico: ABC in That Was Then But This Is Now (“Več žrtvovanj kot azteški duhoven / stojim tukaj in napenjam bič / vse pade / ne smem se pritoževati, ne smem jamrati / izvoli še eno porcijo jabolčnega drobljenca”), Snap in Rythm is a Dancer (“Čisto resno, častna rakasta / ko rečem, da je ritem plesalec”), Human League in The Lebanon (“Preden zapusti taborišče / si ogleda svet tam zunaj / in kjer so bile včasih trgovine / se zdaj včasih skrivajo ostrostrelci”), Duran Duran in Is There Something I Should Know (“In divji demoni vsi plešejo, ko stopiš skozi ta vrata / ne reci, da si do mene dobra / tako dobra si kot jedrska vojna”), Oasis in Champagne Supernova (“Počasi hodiš po dvorani / hitreje kot topovsk izstrelek”), Black Sabbath in War Pigs (“Generali so se začeli zbirati / kot čarovnice na črni maši”), Toto in Africa (“Vem, da moram narediti to, kar je prav / tako kot se Kilimandžaro kot Olimp dviga nad Serengetijem”) in U2 z Elevation (“Ne morem se kontrolirati / živel sem kot krt / navzdol – izkopavanje / visoko, visoko v nebo / zaradi tebe mislim, da lahko letim / tako visoko, dviganje”). Besedilo, ki je res manjka, je po mojem Your Song, ki jo poje Elton John: “Če bi bil kipar – ampak raje ne, ne.” Upam, da sem s tem malo odgovoril tudi Centrifuziji.
  In hvala, Hirkani. Po mojem zbirka vstopnic s prvih šolskih plesov ZELO velja.
  Kašpar in drmagnum – se nabere stvari.
  In ja, Fetalij, se širi :))

 9. kej pravi:

  Butt book? To bi pa prav rad prelistal…

 10. simm simm pravi:

  Spisek slovenskih pop in rock umotvorov bi bil pa verjetno tako dolg kot kitajski zid!

 11. london london pravi:

  :) Ob Duranovcih sem gor rasu in ta komad ki ga omenjas ” Pleace pleace tell me now… komad ob katerem vedno postanem nostalgicen.. in omenjen stavek iz tega komada mi je prav vsec :) Hja jebi ga! Sem malo cuden hehe

  Don’t say you’re easy on me
  You’re about as easy as a nuclear war

 12. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  Pleace pleace?

 13. jgt pravi:

  So Arctic Monkeys najboljši bend na svetu?

 14. smeh smeh pravi:

  Mjega.

 15. Zvesti bralec pravi:

  Saj ne, da sem si zelo obsedeno in s povečevalnim steklom ogledoval knjižno polico, vendar pa sem opazil – vsaj – dve slovenski knjigi. Ena je iz zbirke Lirika (lepo spodaj), druga pa Dolarjeva O skoposti (desno na sredini). A je to vse? Pa veliko McEwana in Rankina je. In katera Lirika je?

 16. london london pravi:

  Mr Mojo: Je bila jutranja ura! :) Lapsus.

 17. talas pravi:

  Pohvalit želim tvoje dnevnike v sobotni prilogi, so zares zelo prijetno branje. Imam pa eno vprašanje, a bi mi lahko priporočal kako angleško revijo, ki ima podoben teme kot sobotna priloga mogoče malo manj politike, pa več ostalega kot kultura, glasba, ekologija, zgodovina, razmere v svetu, vsega po malem, pa da bi bila dosegljiva v Slovenji. Hvala za pomoč.

 18. tadej tadej pravi:

  Hvala, talas. Edina revija, ki bi vsaj približno ustrezala, je London Review of Books, podobna New York Review of Books (kar ni čudno, saj je pognala iz njene londonske priloge), kjer pod krinko recenzij posameznih knjig pišejo o vsem mogočem. Super je. Je pa štirinajstdnevnik in s precej visoko naročnino, na žalost. Na njihovi spletni strani je – približno – zelo slaba četrtina prispevkov. Če si naročnik, pa imaš na voljo tudi njihov celotni arhiv (od leta 2000), kar je zelo koristno.
  Zvesti: Blake. Nikoli ne veš, če kakšen angel ne bo hotel govoriti slovensko :) Seveda.
  London: ah :))))
  Simm: hvala, da je to prišlo od tebe, da ne bodo meni kaj očitali :)))
  Kej: kjer je volja, tam je pot (ali nekako tako). Ni slabo :)
  Aja. jgt: ne, Arctic Monkeys niso najboljši bend na svetu. Mogoče čez par let. Včasih je bolj zanimivo tisto, česar ne poveš kot pa tisto, kar poveš. Aha. Sonic Youth? New Order? Kraftwerk? Bom nadaljeval, ko pridem nazaj :)

 19. My name is Bond. Sadie Bond. » » Pet predmetov pravi:

  [...] pumice), pa zofo (babičin bidermajer kavč) in računalnik (star laptop, zgonjen do konca), od Zupančiča pa knjige (ki sem jih začela zbirat kot brucka na primerjalni), najljubšo torbo (živozelena [...]

 20. ambala pravi:

  Sam nikoli nisem ravno štekal teh vprašanj: 3 stvari na samotni otok, 5 najljubših stvari. Če sem popolnoma odkrit, zdaj lahko vse zgorelo in bi mi blo ok. Ne bi mi bilo prav, nebi pa ničesar pogrešal. Ne svoje super zbirke CDjev, DVDjev, čevljev, nešteto število partitur in not, knjig…Seveda z njmi lepo živim in jih imam rad, jih včasih tudi potrebujem. A me ne vežejo. Edine stvari, ki bi jih malo pogrešal so stvari, ki imajo sentimentalno vrednost povezani z mojimi starimi starši, največ fotografije iz let 1904-1910. Ker so pac res nenadomestljive…
  Vse ostalo imam: zdravje, ljubezen, glasbo!

 21. Jonas - Zapisi » Pet nepogrešljivih pravi:

  [...] če je že Crni začel in Tadej zagrabil, se pač čutim dolžnega orgijo materializma nadaljevati, tule je mojih pet stvari, lahko bi [...]

 22. Pet nepogrešljivih | Blogarija #1 pravi:

  [...] nepogrešljivih No, če je že Crni začel in Tadej zagrabil, se pač čutim dolžnega orgijo nadaljevati, tule je mojih pet stvari, lahko bi rekel, da so zame [...]

 23. Brain Damage » » Pet predmetov pravi:

  [...] Torej, predstavljam vam 5 svojih najljubših predmetov: [...]

 24. kinky tone » » Petpredmetnost pravi:

  [...] se akciji, ki NI chain mail in jo je predlagal tale bloger. Odzvali so se še tale, tale, tale, tale, tale, tale, tale, tale bloger in tale blogerica. Mogoče pa še [...]

 25. Centrifuzija pravi:

  Ah, klinc, hoteli smo biti med prvimi in med pomembnimi. Sedaj dodajamo svoj piskerček. Za boljši svet!

 26. Aleš pravi:

  Si razmišljal, da bi odprl videoteko ali pa knjižnico?? :)

 27. brezveze sploh krneki » Blog Arhiv » Pet reči pravi:

  [...] že ravno vsi to počnejo, bom pa še [...]

 28. oBLOGa -- PetPredmetna Invazija pravi:

  [...] Invazija Gone with the flow. Začelo se je pri Crnkoviču.Vsi tej blogerji pa so nadaljevali pravo akcijo v katero se se jih bo vrjetno vključilo še več. Even [...]

 29. b'man pravi:

  Arctic Monkeys se niso najboljsi, gotovo pa bodo
  razvijajo se organsko in imajo veliko veselje ko iz leta v leto bolje obvladajo svoje instrumente in pero
  spominjajo na beatle

 30. idoen 2.o » Blog Archive » I’ll play along pravi:

  [...] many others before me, I also decided to list the 5 items I can’t live without. Let’s get started, shall [...]

 31. pasjevič pravi:

  Koliko je pa knjig v slovenščini na tej tvoji polici? jst vidim samo eno: Liriko; Prešeren… predvidevam.

 32. olaf pravi:

  bereva podobne knjige ;)

 33. anže pravi:

  Jest bi mel tud tok knjig doma…sej nekej jih mam, ampak so stare, zdej bom začel vlagati svoj denar v knjige…

 34. lukav lukav pravi:

  Super zbirka :). Že voham za kakim zanimivim knjižnim podvigom ;) …

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !