Izgubljeno s prevodom?

5.04.2007 ob 01:59

Marsikomu se je zdelo imenitno — ali vsaj zanimivo — da je Keith Richards v intervjuju za NME povedal, kako da je posnifal malo svojega upepeljenega očeta, pomešanega s kokainom. Zdaj trdi, da tega sploh ni rekel, ampak da je bil ta stavek izgubljen s prevodom. Povedati da je hotel samo to, da sta si bila z očetom, ki je umrl pred petimi leti, zelo blizu. Drugih stvari pa ni zanikal, čeprav je govoril o vsem mogočem. Recimo o tem, da lani ni padel s palme, ampak z grma. In da so dandanes vsi bendi — razen Stonesov — zanič. “Poskušajo biti nekaj drugega, niso pa to, kar so v resnici. Libertines? Arctic Monkeys? Bloc Party? Samo sranje, samo sranje. Pozerji, smeti. Nič ni vredno, nič. Jaz poslušam prave stvari, ne dreka. Poslušam svoje, baby, Motörhead, reggae, maroško glasbo. Vse sorte.” Meni pa se je zdelo najbolj zanimivo, da je prepričan, da bo naslednja žrtev mamil Pete Doherty — če ne bo pustil svojega dekleta, Kate Moss. “Ne poznam ga, vem pa, da se se igra z ognjem. Kate poznam zelo dobro. Kate se hoče igrati s slabimi fanti. In je imela enega. Pa še enega. Pa še enega. Ona bo živela, fantje pa bodo umrli.” Zakaj se mi to zdi zanimivo? Zaradi tega, ker je na domačem videu, na katerem poskuša Doherty prepevati novo pesem KP Nuts, tudi nekaj zelo pomenljivih intervencij Kate Moss. Verjetno so odigrane, vendar pa to ni pomembno, ker so dramaturško zelo zanimive. Na verze “vso svojo dragoceno ljubezen daješ nekomu, ki …” mu Mossova recimo odgovori: “Zgnij v kehi, ti pizda. Zgnij. Zgnij. Zgnij. Zgnij. Zgnij. Zgnij.” Ko mu potem pritegne pri petju, hitro ugotovi: “No, Sonny in Cher pa ravno nisva.” In ko Doherty zapoje “pod hrastom”, se Mossova hitro pozanima “kakšnim hrastom?”. Ko ji odgovori “hrastom”, pa vzkipi: “Kakšen lažnivec si, kakšen lažnivec. Kar fantaziraš.” Aja, med vsem skupaj ga je še porinila s stola, med “la-la-la” pa mu je zabrusila, da naj ji ne poje “la-la”. Potem gre “po pijačo”, potem pa se ponovno pojavi in reče: Ej, pizdun!” Ali je bilo tudi pri tem kaj izgubljeno s prevodom? (Zdaj pa na velikonočne v tujino.)

 • Share/Bookmark
 

20 komentarjev na “Izgubljeno s prevodom?”

 1. Zvesti bralec pravi:

  “Naj ji ne poje ‘la la’?” Super. Mogoče se je pa to zgubilo s prevodom :) A si postal njen apologet? Hahaha.

 2. Dinozaver pravi:

  “Najstarejši človek na svetu” ima prav: samo sranje, hehehe. Nisem pa vedel, da posluša tudi Motörhead – respect, grampa! Zdaj pa se samo še odklopi od teh blazirancev, predvsem od Sira Micka, in si najdi en ornk kick ass bend! Pravzaprav si predstavljam, da bi ga Lemmy, Keith in Iggy Pop znali hudo srati skupaj… moj dream team?

 3. Dinozaver pravi:

  P.S. Pete Doherty? Ubogi otrok…
  Tadej, vesele praznike in ne pretiravaj s prusko šunko, ali karkoli že tam nudijo. :)

 4. Urška Urška pravi:

  Nič ni bilo zgubljeno s prevodom, ker vsi vemo, da ta “pizdun” v resnici pomeni “ljubezen moja”.
  Pa lepo se imej v tujini :)

 5. msmt msmt pravi:

  Uživaške velikonočne! Pazi na linijo in pozdravi Knuta ;)

 6. london london pravi:

  Pa ne pozabi vzet s seboj kaksen CD od Babyshamles! :) Bi rad potem prebral se kaksno tvojo analizo.

 7. Smeh - Tomaž Prodnik Smeh - Tomaž Prodnik pravi:

  Groovy baby!

 8. dfunkydrek dfunkydrek pravi:

  Očitno dobra reklama.

 9. negazirani pravi:

  slava mu! za tale odstavek si zasluži respect; “Libertines? Arctic Monkeys? Bloc Party? Samo sranje, samo sranje. Pozerji, smeti. Nič ni vredno, nič. Jaz poslušam prave stvari, ne dreka. Poslušam svoje, baby, Motörhead, reggae, maroško glasbo.”.

  škoda pa, da s stonesi ni sposoben skupi spravit dobrega albuma že kakšnih 40 let..glede na njegov okus (če je ta res tak), mora bit precej frustrirajoče špilat v takem bendu..zdej razumem zakaj je vsa ta leta na drogi.

 10. Dajana » Slovenci, komunikacija in naše vrednote pravi:

  [...] In ravno danes sem videla ta blog pri Tadeju. To pa so vrednote, ki jih imajo mladi danes.              [...]

 11. gusti gusti pravi:

  Stonesi in Richards itak moji idoli v najstniških letih pa še pol in zdej, sam take izjave mu pa niso ravno v ponos, očitno se mu je svet nehu vrtet 30 let nazaj. Je pa pristn in iskren sam se vseen ne strinjam z njim

 12. Alankezys pravi:

  LOST IN …
  Sem videl danes v Delu to “porocilo” o tem intervjuju za NME in sem se res rezal, pa ne vem zakaj, ker ima Richards brke, ali pa ker je izjava pravzaprav…smešna. Ce ze kdo, potem je K.R. tisti, ki bi dejansko lahko izpeljal kaj takega. Ta bo res umrl rocker; ce Jagger zivi od fitnessa in Eviana, bo Richards do konca zural in potem hodil vsako leto in pol v Svico, da mu zamenjajo kri, ampak ne po dva dcl za zdravje, vso, kot Chevroletu olje. :)
  Marinci so nazaj v Londonu, Kate Moss pa na aprilski naslovnici Vogue. Dokler je the-it-girl tam, pa res lahko fusa na vse tone, give her some credit:)
  Konec Velikega cetrtka in “zadnje vecerje”. Vsaj za danes. :) V Sloveniji se ze pecejo potice in kupujejo barve za jajca. O, kako lepo T in T. Tipicno tradicionalno. Ena sama folklora.
  Chag samayach!
  A.

 13. Zvesti bralec pravi:

  Alan – Tadej Kate Moss daje ves “credit”, ki ji ga lahko. Sploh pa se mi zdi, da je z njo itak malo obseden :) No, ne malo, ampak kar zelo. In kaj naj si potem mislimo o tem? Potica in jajca… ironija pride kar prav :)

 14. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  bed, kate moss mora bit prava čarovnica…

 15. deveti pravi:

  Mah, pač še ena reklama za turnejo in nič več kot to….

 16. dfunkydrek dfunkydrek pravi:

  Bravo.

 17. Rahsaan pravi:

  Bom preveril starega, poleti, v Beogradu…

 18. gyzar pravi:

  do konca primitivno, to mu res ni v čast. ampak – sej on je vedno bil homofoben egoistčen samovšečen zagovedan kreten.

 19. Nekje drugje » Objave » Pa je leto naokoli pravi:

  [...] in nič ne moremo narediti. Pa tudi nič nočem narediti. Naj dela, kar hoče.” In ker je že skoraj leto dni, odkar je 64-letni Richards “mladini” svetoval, da naj ne uživa mamil, je moral svojo [...]

 20. Nekje drugje » Objave » Leto je naokoli pravi:

  [...] in pri tem ne moremo nič. Pa tudi nič nočem narediti. Naj dela, kar hoče.” In ker je že skoraj leto dni, odkar je zdaj 64-letni Richards “mladini” svetoval, da naj ne uživa mamil, je bil že [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !