Pomen penisa

17.03.2007 ob 12:33

“Ko bo glavni igralec na odru gol, se ne smeš smejati,” mi je zabičal oče pred Shafferjevim Equusom. “Golota je pomemben del tega, kar se je junaku zgodilo. Poskušaj razumeti.” To je bilo po mojem leta 1978. V celjskem gledališču so gostovali Mariborčani, glavnega junaka, duševno motenega fanta Alana Stranga pa je igral Peter Ternovšek. Čeprav smo na osnovnošolskih abonmajih videli vse mogoče, pa golega moškega dotlej še vseeno nismo. In ja, ko se je Ternovšek na odru pojavil gol, se je v dvorani zaslišalo tisto pritajeno in neznosno hudobno otroško hihitanje. Ker je bilo nalezljivo, sem se tudi sam začel hihitati. In ne, nisem poskušal razumeti. (Verjetno sem res bil najstniški filister: kakšno leto dni kasneje sem pred razredom burkaško recitiral Šalamunovo poezijo in se ob “krom na krom zbran” histerično krohotal in se valjal po katedru. Res pa je, da sem se potem nekaj let let sekiral zaradi svoje ozkosti. Ko sem Tomažu živčno priznal, kaj sem počel z njegovimi pesmimi, se je samo na glas zasmejal: “V sedmem razredu?”) Ampak kaj hočemo: goli Alan Strang bo gledalce vedno zanimal. Še posebej, če ga igra Daniel Radcliffe, ki je s Strangom v Gielgudu maturiral kot gledališki igralec. Ne, ni slab, vendar je precej monoton. (V vsakem primeru bo predstava za vse večne čase znana po tem, da se je Harry Potter v njej slekel.) Sedel sem — ne po lastni krivdi — v šesti vrsti v parterju. Na moji desni sta bili dve najstnici, ki sta se ves čas basali z bonboni in čokolado. Ko se je Radcliffe končo slekel, sta mrzlično poiskali majhna daljnogleda — ja, daljnogleda, ne morda operni kukali! —, si jih pritisnili na oči in ju usmerili v Radcliffovo mednožje. Ne vem, meni bi se to vseeno zdelo bolj žaljivo kot pa laskavo. Kljub temu pa je bilo vsaj za malenkost boljše kot hihitanje.

 • Share/Bookmark
 

44 komentarjev na “Pomen penisa”

 1. Daniel Radcliffe » Daniel Radcliffe March 17, 2007 7:28 am pravi:

  [...] What People Are Saying Lewis Schaffer March 17, 2007 6:58 am Lewis Schaffer March 16, 2007 5:49 pm Gay Wired – In Peter Shaffer s psychological drama, Equus , Daniel Radcliffe , who is best known for his big screen embodiment of the young wizard Harry Potter, will play troubled teenager Alan ? …Pomen penisa ?e posebej, ?e ga igra Daniel Radcliffe, ki je s Strangom v Gielgudu maturiral kot gledali?ki igralec (ne, ni zelo slab, vendar pa je precej monoton). Pomen penisa, pa?. Sedel sem – ne po lastni krivdi – v ?esti vrsti v parterju. …Re: Daniel Radcliffe (Harry Potter) Eine Umfrage hat ergeben, dass 58% es eklig finden, dass Daniel Radcliffe im Theaterstück “Equus” eine Nacktszene hat. Diese Umfrage stammt vom Magazin Yam. (Leider existiert die genaue Internetseite darüber nicht mehr̷ Re: Daniel Radcliffe (Harry Potter) Zitat von: Ninielle am 14. Mär. 07, 20:21. Daniel Radcliffe in Wetten, dass..? Mit eurer Stimme habt ihr es in der Hand! Die große Show am Samstag-Abend heißt “Wetten, dass..?” und schon viele Stars hat Thomas … [...]

 2. Centrifuzija pravi:

  Šele sedaj me je prešinilo, da ima morda tisto opozorilo o goloti pred Grecovo predstavo svoj namen. Že vnaprej utrdi teren, da se ne bi bil kdo preveč presenečen in se začel hihitati.
  Sicer pa moram na tem mestu iskreno priznati; kljub temu, da sem videla že veliko golote na odru, še vedno pogledam. A ti ne? Sicer brez daljnogledov, ropotanja in režanja, ampak prikrito pa vseeno gledam. Penisi pač imajo pomen.

 3. tadej tadej pravi:

  Ja, seveda pogledam. In tudi ne prikrito. Mogoče je pa res, da odrastemo takrat, ko penisa na gledališkem odru ne pozdravimo z režanjem, ropotanjem in daljnogledi, ampak samo z vprašanjem, ali je golota dramaturško upravičena. (To, da je v drugačnih okoliščinah vsa stvar lahko res smešna, pa je tudi res.)

 4. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  Hja, buljiti z daljnogledom v mednožje nekomu… sploh pri gledališki predstavi, je res bolj žaljivo kot laskavo. Nažalost se tudi sam Radcliffe ne bo mogel otresti Harry-a, pa naj se še kako trudi. Golota pa, hja, ko smo mlajši, se golim ljudem na odru morda res hihitamo, pozneje pa postanemo fascinirani s človeškim telesom…

 5. jablana pravi:

  Ustavarjalci predstave so tisti hip, ko so za vlogo Alana Stranga angažirali Radcliffa, pristali na take in drugačne izpade v avditoriju. Vedeli so, da bo marsikdo na predstavo prišel samo zaradi njega ali samo zato, ker bo nastopil gol. Nad najstnicami z daljnogledi se ne gre čuditi, od njih kaj več ne bi mogli pričakovati. Seveda pa to še ne pomeni, da je zadeva v redu in lahko le upamo, da jih bo z leti minila ta fascinacija. Res je, da se v starejših letih verjetno bolj ukvarjamo s tem, “šta je pesnik htio time da kaže”, ampak pogledamo pa še zmeraj tudi mi.

 6. ana pravi:

  a misliš, da je škoda, da se ne bodo prišli pokazat tud v Slo :mrgreen: ? ;)
  že samo v plesni predstavah, koreografijah je v tej ti. moderni (postmoderni) dobi ogromno golote in namenske izraznosti le-te…predvsem pri plesu se mi to ne dopade, ker že pretirano želijo “dokazovat” fascinantnost in hkrati preprostost golote…to me osebno moti; pa predstavlja jim nekako posredno sredstvo, s katero želijo ustvarjat abstraktnost… V gledališčih še je na lastne oči nisem videla, me pa ne bi zmotila. Vsekakor pa bi tudi gospodiča Radcliffa premerila od glave do pet in se nekje na sredi ustavila z blagim nasmeškom ;)

 7. ninamalina ninamalina pravi:

  tudi sama sem si SEVEDA pogledala njegovega lulčka. sicer na promocijskih fotografijah, ali ipak. potem sem se počutila.. hm, packasto. harry potter bi moral ostati aseksualno bitje. :oops:

 8. Dinozaver pravi:

  Ločite Potterja od njegovega penisa, drage Potterjevke, dragi Potterjevci, tadva morata živeti vsak svoje življenje, da se bo svet vrtel naprej brez zatikanja.

 9. Urška Urška pravi:

  Dinozaver, a ti bi Harryja kar kastriral ali kaj?!
  Drugače pa, inkriminirani najstnici le nista bili tako zelo žaljivi: zares žaljivi bi bili, če bi v šesto vrsto parterja prinesli teleskop!

 10. Dinozaver pravi:

  Urška, še na misel mi ne pride. Jaz nimam nobenih problemov s Harryjem in njegovim okraskom. Ju sploh ne poznam tako zelo dobro kot nekateri tule. Mislim tudi, da danes tako radikalni posegi niso več potrebni, ko imamo vendar fotošop. ;)

 11. ambala pravi:

  Ko so se slekli pred 40 leti za Hair, je bila to tudi senzacija. Danes je golota del vsakdanjosti.

  Se strinjam s tistimi, ki pravijo, da je izbira dotičnega igralca promocijska dodana vrednost. A se ni pri nas na višku slave razkazal Jonas?

  Ninamalina, kje si videla Potterjevga lulčka?? hihi

 12. ninamalina ninamalina pravi:

  ambala (in drugi, ki bi se radi počutili umazano), naj vam bo: klik

  sem polinkala cenzurirano stran, ker mi je sama cenzura bolj zabavna od hardkor verzije (do katere se dokopljete z dodatnim klikom).

  damn i’m weak.

 13. Centrifuzija pravi:

  Mislim, da se je Tadejev zapis povsem izrodil.
  Plehka in pokvarjena sem.

  Ninamalina, hvala. Šibka sem. In uživam.

 14. Zvesti bralec pravi:

  Ne vem zakaj, ampak meni se zdi, da je Tadeju to “izrojevanje” čisto všeč. Meni je pa posebej všeč, da je Centrifuzija priznala vse, kar ji leži na duši. To je tako kot pri Anonimnih Karkoliže: “Jaz sem TAINTA, sem plehek, pokvarjen, šibek in uživam.” In potem vsi prisptni zaploskamo.

 15. Centrifuzija pravi:

  Poleg tega blogovske terapevtske vloge ne moremo zanikati.
  Torej … na plan z lulčki! ;)

  (Plehkosti in pokvarjenosti se je pravkar pridružila še porednost. Aleluja.)

 16. Zvesti bralec pravi:

  A sem lahko drugi, ki ga bom dal na plan?

 17. ana pravi:

  brez ovir…!
  toda, le kako ga bomo potežkali?!?!?!?! :mrgreen:
  …hočem reči….no, am, a ga bomo samo gledali?

 18. ambala pravi:

  Iz svojih verziranih gej porno izkušenj moram vse mlade brhke in krhke dame obvestit, da je tale penis 17letnika od nekoga drugega. Fotka je fotomontaža… Upam, da niste prevec razočarani-e… :((

  Lahko si pa vseeno domišljamo… sicer je bilo pa vsaj meni vedno bolj rajcig tiso očem prikrito…

 19. Urška Urška pravi:

  Joj, ambala, saj človek bi ti kar verjel, glede na to, da sta tisti dve najstnici rabili daljnogled v ŠESTI vrsti! Sicer se mi pa zdi, da je tudi Zvesti bralec star nekje okrog 17 let, pa bomo lahko naredili primerjalno analizo, takoj ko bo izpolnil svoje ekshibicionistične obljube. Torej Zvesti bralec: put your money (or your family jewels if you’re flexible enough) where your mouth is! ;)

 20. Dinozaver pravi:

  Oho, fantu ne rabi biti nerodno. Če je to sploh Hairy Potter. Kje pa ima očala?! Zvesti, mi smo pripravljeni, pobingljaj!

 21. Centrifuzija pravi:

  Ambala, ti si en zloben, zloben fant!

 22. ambala pravi:

  Centrifuzija, vem, resnica boli. Welcome to the REAL LIFE!

  Ti si pa poredna, poredna punčka.

  Dinozaver: všeč mi je tvoj misspelling: zdej pri 17tih je Harry res že hairy… :D

 23. tadej tadej pravi:

  Mislim, resno! Samo na rojstni dan grem, pa… Po debati o vlogi golote na odru (Centrifuzija, ana, jablana, Fetalij) se je vse skupaj hitro spremenilo v nekaj popolnoma drugega! In kaj sem izvedel? Da je Zvesti bralec navaden eksihibicionist, ki bi rad pokazal svoj penis, na kar še posebej navdušeno čakata Dinozaver (ki je sicer prepričan, da bi morali ločiti Potterja od njegovega penisa) in Urška (ki je sicer prepričana, da bi bila ločitev Potterja od njegovega penisa kastracija). namalina je hitro objavila link na fotografijo golega Radcliffa, za katero ambala – skličujoč se na svoje izkušnje – trdi, da tisti penis ne sodi na tisto telo, vendar pa Centrifuzije to sploh ni motilo, ampak je priznala: “Plehka in pokvarjena sem. Šibka sem. In uživam.” (Citat ni glih zelo natančen, ampak takšna priznanja niso ravno pogosta). ambala in Centrifuzija sta se – če prav razumem – potem začela osvajati (“zloben fant”!!!! “poredna punčka”!!!!), kar je zelo v redu. Saj nisem pričakoval kakšnega Platonovega simpozija ali česa podobnega, ampak vseeno: to je boljše :)

 24. Centrifuzija pravi:

  Le droben popravek:
  Seveda me je motilo, da so mi najprej na ogled ponudili en res lep kurčič s krasnim teleščkom, nato pa mi je zlobni, zlobni ambala to poskušal odvzeti. Nezaslišano!
  In sploh ne verjamem, da je Potter star le 17. Če kje piše ta, da je star toliko je to zgolj delo odličnega PR-ja. Tista čudovita bedrca ne pripadajo 17-letniku. Ali mi boste sedaj še to hoteli vzeti???

 25. ana pravi:

  temu se reče uspešna verižna akcija :mrgreen:
  no, bodi tako aktualen za nas še naprej :)

 26. ambala pravi:

  Srce moje poredno, mladi gospodič Radcliffe je bil rojen 23. 7. 1989 v Londonu. Kot rečeno. Lepi kurčič (dasiravno smo že videli tudi lepše) in slastna bedrca so last kakega drugega gospodiča….

 27. Centrifuzija pravi:

  Neeeeeeeeeeeeeeee!!! Oh, ne.
  Jaz bom raje živela v zablodi, kot z nekimi odrezanimi telesi novodobnih Apolonov.

 28. tadej tadej pravi:

  Nadaljevanje (lej, se trudim, ana): ambala še naprej uničuje iluzije (in tudi podtika: Centrifuzija je napisala “čudovita bedrca”, on pa jih je spremenil v “slastna” – razlika je POPOLNOMA očitna :), Centrifuzija pa se je odločila, da bo še naprej živela v svojem svetu in zablodi. In kako se bo vse skupaj razvijalo? Do zdaj je vse skupaj tlelo, ampak kdaj bo zagorelo???? (A ni neverjetno, kako dobre so poceni rime?)

 29. ninamalina ninamalina pravi:

  tadej, skrajni čas je, da nas rešiš negotovosti in poveš, ali so trditve ambale le zlobno natolcevanje. navsezadnje si se v tej družbi ti edini na lastne oči prepričal (pa čeprav brez teleskopa), kaj binglja med potterjevimi bedrci.

 30. ana pravi:

  imam vse pod nadzorom…sem tvoja skrita meneđerka ;) Sam ebemtiš, mene se pa on res ne prime, tak kot ostale…včeraj sem se zagledala v tega našega smučarja, ki je osvojil nedavno 1.mesto (sam frizuro bi mu spremenila, šišnila čist na kratko, pa oblekla malo bolje). njega bi veliko raje videla slečenega – če smo že pri tem. ampak ok, bom dalje brala tole razpravo.

 31. ambala pravi:

  Ninamalina: kako prav. Le kako se nisem tega sam spomnil??

  Tadej, odreši nas negotovosti o resnični identiteti Potterjevega penisa!! :P

  Pa še to: zavoljo zanamcev, bi rad dodal, sam tudi sam debatiral o pomenu golote na odru. Nekako sem bil izločen iz visokointelektualne družbe in potisnjen le k mesenosti orientirano ljudstvo… (odgovor na tadej pravi: 19. marec 2007 ob 10:19). ;)

  btw: šlo je za umetniško interpretacijo ne poditkanja, s’il te plait… ;)

 32. Urška Urška pravi:

  Oh, ta večna vprašanja, okrog katerih se vrti usoda človeštva! Spomnim se, da sem včasih prav z užitkom znova in znova poslušala en tehten dialog s takšno tematiko na RŠ. Nekako takole je šel, če se prav spomnim:

  – Kakega te ‘ma Štefek? V’lkega?
  – Ne, nema v’lkega.
  – Kakega te ‘ma? Debelega?
  – Ne, nema debelega.
  – Kakega te ‘ma?
  – Takega – ‘MAZANEGA!

 33. tadej tadej pravi:

  Ja, saj ne vem, zakaj sem se spustil v to… Skratka: edino, kar lahko povem o penisu Daniela Radcliffa, je to, da je v neerektiranem oziroma nevzburjenem stanju precej skladen z drugimi deli njegovega telesa. To sem videl brez daljnogleda (ali celo opernega kukala). In ne, ne vem kako v’lki je (ali naj bi bil), ko je erektiran. Ne bom dajal roke v ogenj, ampak penis na fotografiji bi zelo lahko bil njegov, čeprav so se mi moda zdela malo manjša. Je pa možno, da je bilo na odru bolj hladno kot v dvorani. Bedra (čudovita ali slastna) so kar prava, razen če najstniki itak nimajo kar istih. Beder, namreč. Ambali se moram seveda opravičiti (se opravičujem), Urški pa hvala za prijazno digresijo. Je pa zanimivo, da jo – ponovno – zanimajo ‘mazanije :)

 34. ambala pravi:

  Joj Tadej, jaz se res ne spomnim, da bi kdo želel vedeti kaj o erektivnem stanju Potterjevega penisa… vsaj za svojo malenkost govorim…

  Sicer pa kot sem že povedal, je meni bolj zanimivo, tisto kar je malo prikrito in prepuščeno domišljiji…

  No apology necessary ;)

 35. tadej tadej pravi:

  Jaz pa sem mislil, da bo tisto o erektiranem penisu ena takšna dodana vrednost, za kakršno naj bi si – menda – čisto vsi prizadevali… :)

 36. Urška Urška pravi:

  Ha, kdo ‘ma zdaj ‘mazane misli? :)

 37. Urška Urška pravi:

  In, ambala, ko praviš, da ti je bolj zanimivo tisto, kar je malo prikrito in prepuščeno domišljiji, a misliš na notranje organe? Ali kaj? :)

 38. Centrifuzija pravi:

  Ambala, srce, spet provociraš. Mislim, da ne moreš govoriti v imenu vseh tukaj. Še več, prepričana sem, da gotovo nisem edina, ki se ne bi branila pogleda na erektiran falus. Do taktrat pa bom z iskrenim občudovanjem zrla v lažno fotko.

  Tadej, ti bi nam pa po vsem tem res lahko zaupal, kako je izgledal dotični lulček.

 39. ambala pravi:

  A je takle erektiran ud sploh že legalen!?! Pomoje da ne… ;)

  Urša, sweety, ne vem kaj tebe rajca. Hehe. Jaz moram rečt, da me vse kar spada pod interno medicino bolj ne kot ja…

  Če pa že provociraš pa prav: mi je veliko bolj sexi videt obris uda v oprijetih spodnjih hlačah kot pa nenaden full frontal… a vsako tele ima svoje vesele…

  joj dragi moji, preveč visim na teh blogih…se vid kaj dela gripa… hahaha

 40. tadej tadej pravi:

  Glih temu, Centrifuzija, sem se poskušal izogniti. Le kako opišeš najstniški penis, ne da pri tem izpadeš navaden pedo? Fant je visok dobrih 170 cm. In kako je potem z drugimi merami? Ali je bil penis velik? Zanimiv? Lep? Velikanski korenjak? V redu? Nekaj srednjega? Dostojen? Impresiven? Manj kot impresiven? Razvpit? Majhen ni bil. Ampak kaj je majhno in kaj je veliko? To so RES ontološka vprašanja. Po mojem. Zato sem tudi rekel, da je bil precej v skladu z drugimi deli telesa (predvsem udi). In ja, ambala, “takle erektiran ud” je legalen. Pa hitro okrevanje :)

 41. Centrifuzija pravi:

  Ammm … nekaj čudnega se je zgodilo, ker sem jaz napisala svoj komentar in prošnjo, še preden sem dobila tvoj popolnoma zadovoljiv (celo navdihujoč) opis. Ostale komentarje sem videla, tvojega pa žal ne.
  In izpadel si povsem dostojen. Hvala. Zdaj sem pomirjena.

 42. tadej tadej pravi:

  Hvala, Centrifuzija. Pa naj še kdo reče, da blogi niso en takšen dostojen javni servis :)

 43. Urška Urška pravi:

  No, Tadej, KONČNO si upravičil naslov posta! :) Drugače pa ima Centrifuzija, popolnoma prav glede zaželenosti erektiranih udov. (Res ne vem, kaj čaka ta Zvesti?)
  In, dragi ambala, ko si že v svojem drugem komentarju govoril, da te bolj rajca tisto, očem prikrito, res nisem dobila asociacije na tesno oprijete spodnjice, ampak na BISTVO, za katerega sem tudi že večkrat slišala, da naj bi bilo očem prikrito! Evo, pa smo spet pri filozofiji :) Drugače pa mene, kot je že Tadej ugotovil, precej rajcajo vsakovrstne ‘mazanije. Zato grem zdaj gazit (ja, GAZIT) deviški (ja, DEVIŠKI) sneg na Pot spominov in tovarištva. Ti se pa pozdravi!

 44. ambala pravi:

  Hvala vsem razpravljalcem na temo Potterjev penis za čimprejšnje okrevanje. Sem včeraj prvič gledal Harryja Potterja, ko je imel poba še 11 let in so bile moje misli nekako zmedene.

  Mene načeloma erektirani ud tudi ne moti (ravno nasprotno), samo ob tistem konju bi pa vseeno izgledalo malo prevec bizarno… not into THOSE kind of things… :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !