Za valentinovo…

13.02.2007 ob 20:04

… se ptički ženijo, Britanke in Britanci pa grejo po nakupih: za izraz ljubezni do svojih ljubezni bodo povprečno porabili nekaj manj kot 100 funtov (ženske 91,89, moški pa 97,12 funta). Za bonboniere, vrtnice, sladkorno peno, voščilnice in to. In kaj imamo od vsega tega vsi, ki smo samski? I, le kaj! Brezplačno klobaso v enem izmed mojih najljubših lokalov.

S & M Cafe, 13. februar 2007

In ta klobasa bo okusnejša od 100 funtov.

 • Share/Bookmark
 

46 komentarjev na “Za valentinovo…”

 1. vvooodnarkaa pravi:

  Kaj ni lepšega tudi z malenkostjo z bonbonom v obliki srčka biti obdarjen ali obdarit svojo ljubezen.

 2. ninamalina ninamalina pravi:

  svoj samski status pa dokažeš s samsko izkaznico?

 3. Dinozaver pravi:

  Ah, yes! Točno to sem imel v mislih! Singles unite (but don’t get too tight)! Enake pravice za vse in podobno…

 4. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  100 funtov? brezveze. sploh cel ta praznik. jaz sem zmeraj rekel: bejba, zmeniva se takole, sovraži me na valentinovo, ljubi me vse ostale dni v letu.

 5. vvooodnarkaa pravi:

  Ljubezen gre skupaj z pozornostjo.

 6. silvestre pravi:

  Včasih se mi bolj zalušta sausage z mashed potatoes pa malo gravy preko kot pa bilo kako valentinovo! It’s good to be single in London (I guess…)!

 7. pepa pravi:

  A se ptički ne ženijo na Gregorjevo?

 8. vvooodnarkaa pravi:

  Bo držalo.

 9. london london pravi:

  O fak! 100 gbp??? Aha, sem se enkrat prebral… Britanke in Britanci!! Torej bom jaz kot Slovenec prisel bolje skozi. Sicer sem pa itak bolj nagnjen k tistim, ki imajo ta praznik bolj kot ne za komercionalno foro in ne dam prav nic na to…..

 10. tadej tadej pravi:

  Ja, Ninamalina, samski imamo posebne izkaznice v obliki srčka z okusom po jagodah s pravo stepeno smetano, ne tisto iz vrečke :) In kot pravi Dinozaver: enake pravice za vse. Seksova politika pa se zdi zelo v redu. A deluje? Vvooodnarkaa ima tudi čisto prav o ljubezni in pozornosti. Kar pa se tiče ženjenja ptičk, je pa tako, da se – kot se spominjam – ženijo tudi na gregorjevo (22. februar) in vincencijevo (22. januar). Kar pomeni, da imajo ali tri priložnosti za ženitev ali pa so poligamisti. Ali pa oboje?
  Silvestre: ja, kot praviš – včasih.
  London: ti pa res pride prav čisto vsak izgovor, da ti ni treba zapravljati :)

 11. vladka pravi:

  Tadej, ta praznik lahko izkoristiš tudi zato da povabiš kakšno fletno “ptičko” na kakšno pijačo ali pa jedačo, kakšen fleten sprehod in klepet, ji omeniš da si samski in da to ni praznik samo za zaljubljene… tudi za samske, izkoristiš priliko in pokličeš kakšno prijateljico ki je že dolgo nisi videl in se ti je nekako vtisnila v srček…. samo stvar domišljije, zato pa res ne rabiš zapravljat nevem kakšnega denarja…. na koncu gresta pa skupaj na klobaso…..
  ……….. vsem “čveklam in čvekalcem” želim lepo in “srčno” sredo…..

 12. clytie pravi:

  Haha, prav vidim, da je tole S/M cafe? :)
  Kot vedno, bo zame tudi jutri popolnoma normalen (beri divji, delaven …) dan, ko ne bo časa za skoraj nič. Edino, če se mojim fantom v službi pustim povabit na kosilo.
  Tebi pa želim, da si privoščiš, ne eno, ampak dve ali tri najljubše …

  Klobase v S&M stilu :)

 13. kvini kvini pravi:

  Ptički se ženijo na Gregorjevo, ki pa je 12. marca, vsaj tukaj po kozolci… Naj tekne klobasa. Meni bi tudi :)

 14. kvini kvini pravi:

  po = pod… prehitri prsti

 15. johannes pravi:

  u kerga mladca si pa ti ta hip zatrapan ;) ?

 16. tadej tadej pravi:

  ja, točno, kvini, se mi je zatipkalo – gregorjevo je 22. marca in to ne samo “pod kozolci”. ne vem, se zgodi in se opravičujem za napako :) hvala, vladka. in ja, clytie, dobra ideja :)
  johannes: po mojem v tega na fotografiji. ima apetit in je, precej očitno, samski, če je že ravno v S & M :) 

 17. Centrifuzija pravi:

  Skrajno všeč mi je ideja s klobasami. Resno! Trije najbolj očitni razlogi so:
  - ker bodo zastonj (Gorenjka pa to)
  - ker se meso vedno prileže
  - ker so klobase specifične oblike (kulti pa to)
  Krasn.

 18. Urška Urška pravi:

  Zanimivo: klobasa in trdovraten freudovski slip of the finger pri številki “22″, ki, če jo pomnožimo s številko meseca marca in potem drugo številko zmnožka — iz čiste perverznosti — obrnemo na glavo, ponudi povsem pričakovan rezultat: 69! Zelo lepo in primerno za praznik ljubezni :)

 19. kvini kvini pravi:

  Se strinjam Urška. Zelo primerno :)

 20. vvooodnarkaa pravi:

  Kako vm je ratal od Valentina na klobaso prit.

 21. Hirkani pravi:

  Rec’ Valentinovo! Prva asociacija: mint čokoladica.

 22. vvooodnarkaa pravi:

  Danes imajo princi prilko ženskam se izkazat, pa želim jim velik uspeha. Kupila sem Valentinov srček (je sladkosneden).

 23. vvooodnarkaa pravi:

  Drobne pozornosti (čez celo leto) se nihče ne odreče, če je obojestranska (ima moč) celo osrečuje.

 24. london london pravi:

  Nc! jst sm se odlocu. Za te klobase reskiram dnar! Tadej, kje je ta tvoja gostilna? :)

 25. london london pravi:

  Aha, sem scekiral link – dobr bo! Pocen hehe

 26. ambala pravi:

  How bloody romantic. Klobasa za valentinovo. Vsekakor originalno, hehe—

  Sovražim must praznike! Js bi tud eno dobro pečenico…

 27. Hirkani pravi:

  (vklopi hec/ Tolk’ vzdihujete po tej klobasi, sploh gastrbajtarji, da bi človek mislil, da v kruti tujini samo ptičji futer jeste. Zdaj razumem, zakaj je Sunita nesla v vesolje kranjsko klobaso. Lonely and Far Away. /izklopi hec/

 28. london london pravi:

  Hirkani, ni ravno tako, dalec od resnice pa tudi ne…navada je zelezna srajca! Pri hrani ni nic drugace. Vsi ki zivimo v tujini, imamo dostikrat “domotozje ” prav zaradi hrane! ;)

 29. Hirkani pravi:

  London, seveda. Sploh ko slišim za rice pudding, mi je to tolk bolj jasno :) Sem bila samo en teden čez veliko lužo, pa sem že vzdihovala po dobri stari gojevi župci, ki je doma sicer sploh ne skuham pogosto :)

 30. Hirkani pravi:

  En popravek – tisti, ki tudi zamenjujete zloge, razumete:

  gojevi župci, narobe
  goveji župci, pravilno

  Za vsak slučaj sem zdaj petkrat preverila, da ne bom smeveč pretila :)

 31. vvooodnarkaa pravi:

  Ambala, kdo potem gre na pečenico (z kislo repo ali zeljem in pa brez moža tu ne gre).

 32. Alankezys pravi:

  Roses R Red, Violets R blue, Sugar’s Sweet and so R you, se pridruzujem klisejskim Valentinovim zeljam; ce danes nimate rdecega srca, ne hodite ven. Love crazed popululation, sLOVEnia! Na Sky-ju vsakega stirinajstega “zgrozeno” ugotavljajo to 100 pounds stevilko, ampak ko te jutranjiki na domaci nacionalki pozdravijo z vprasanjem tipa, kaj boste pa vi naredili danes za svojo ljubljeno osebo, gospa – se res zamislis.
  Sicer pa je bila najvecja atrakcija v LJ danes opoldne vzlet ogromnega balona s Tromostovja, no, s Preserca, ki je poletel nekam na jug, ne vem…. iskat toplejse vreme ali pa Ljubezen. Zraven sta pila kavo dva Avstralca in je rekel fant njej: “I love you in blue, I love you in red, but most of all I love you in bed.” In v tistem, lacen kosila kakor sem bil, bi se mi prilegla tista S&M klobasa in pa mash&beans. Stevilko 3 na tvoji listi sem videl ze pred casom in imam lokacijo v planu. Mislim, da tokrat ne bom rezal kuponov iz Timeouta za Wagamamo, na koncu mi nudeljni vedno ven gledajo in me preveva nek daljnovzhodnjaski pridih:). Vse skupaj res en “Love, actually”.
  Lepe pozdrave s soncne strani Alp, Alan.

 33. ambala pravi:

  vodnarka, glede na to, da midva z mojim ne praznujeva valentina, in glede na to, da sva dva tipa, se lahko prodava kot dva samca in z velikim veseljem zaužijeva par dobrih pečenic. :D

  Z zeljem bi eno, hvala. Mljac. Zdej se mi pa že sline cedijo.

  Sicer pa nikjer nisem zasledil kakšne so te sausages!?!? Te, ki jih dobimo tu, so gnus.

  Pa bo res kdo šel in poročal, a, Londončani?

 34. tadej tadej pravi:

  Glih prišel iz Islingtona, Ambala, kjer sem se šel raziskovalnega novinarja. Do časa moje inšpekcije – ob 16.17 po britanskem času – ni hotel brezplačne klobase nihče. Skratka. Nihče. Niti ena sama samcata oseba ni prišla v S & M in rekla: “Jaz sem samski, prosim, da mojim klobasam dodate še eno, brezplačno, ki jo lahko danes dobijo samo samski ljudje.” Tega ni naredil nihče. “Saj sem poskusila,” mi je dejala natakarica, “vendar pa je ljudjem… kaj pa vem… nerodno.” Aha. Valentinovo je postal takšne sorte praznik, da je ljudem nanj nerodno biti samski. “Vseeno pa vprašajte jutri, mogoče se bodo zvečer samski malo opogumili in bodo hoteli svojo brezplačno klobaso,” je še dodala natakarica. (Sam nisem mogel jesti, ker sem bil pri zobozdravniku.)
  Tisti avstralski pregovor je zelo koristen, Alan. Upam, da je tudi res. Ampak na valentina se pa menda ja ne laže! :)
  Hirkani: gastronostalgija (hura! nova skovanka) je bolj epizodične narave. Ko pa udari, je kar zanimivo, ker sploh ni jasno, kaj boš pogrešal. Morda kakšne sokove. Ali govejo juho. Ali pa dunajske zrezke. Ali pa kislo repo :)

 35. london london pravi:

  Evo…ostal sem brez besed. Klobase so ostale nedotaknjene. Tadej jih ni jedel zaradi zoba, jaz pa ker sem bil do sedaj v pisarni in pac ni bilo casa. Zvecer ga pa spet ne bo, ker upam da bom uzival ob porazu Arsenala s strani Boltona…Ambala, privosci si kaj pametnega in vsaj ti uzivaj tako kot se spodobi na danasnji dan :)

 36. Malo srecen pravi:

  Ah, London, ko smo že glih pri hrani: naj se ti za tale ugly Bolton zatakne kost v grlu :)
  Sicer pa bi znal tudi sam čisto dobro ponucat kakšno klobaso za samske (saj če te boljša polovica zapusti za par dni, tudi šteje, a ne?)
  Vesel preostanek tega kvazipraznika vsem skupaj, samskim in oddanim. Grem kuhat samske hrenovke in gledat Češki sen na TVS – zna biti bolje od FA pokala …

 37. ambala pravi:

  Jah danes priznat, da je človek samski je malodane oseben poraz. Sploh, ko se premikamo tja od 30 gor… Škoda za klobase, verjamem pa, da se lastnik ni prav žrl zaradi tega.

  Midva sva tud hotla gledat Český sén, pa so packi zakodiral internet… noh ja. Sva se pa kako drugače zabavala… Mal sva gledala pa tud Arsenal v Bolton. Vsega po malo pa je takoj 1 zjutri.

  Joj, zobar…. ne me spominjat. A ti hodiš na HNS? Tuki so tko dragi, da bankrotiram sam da pridem not in zinem A. Hodm kr dam… ;)

 38. Centrifuzija pravi:

  Ne morem verjeti. Grozn. Tale Britanije me je spet razočarala. Že drugič v tem mesecu. Najprej opozarjajo na goloto in čike v sodobnem plesu, zdaj je pa ljudem že nerodno biti samski in si privoščit zastonjsko klobaso.

  Poleg tega sem mislila … verjela celo, da pri sodobnih popravilih zob ni potrebno čakati pol dneva, da se malo podpreš. Tadej, ti bi pa tudi lahko predvidel, kdaj greš v priljubljen lokal – pred zobarjem ali pa dovolj časa po njem. A s sabo je pa tudi nisi vzel? Razočarana sem.
  No, ok, morda pa tem klobasam pripisujem malce prevelik pomen. Poleg tega on njih ni niti repe. :)

 39. Dinozaver pravi:

  Pomena teh klobas ni mogoče preceniti, Centrifuzija! One so SIMBOL! Samostojnost & neodvisnost! Na zastavo z njimi!

 40. dalmatinac dalmatinac pravi:

  poslušaj, lahko bi vedel, da je valentinovo brezvezna komercialna zahodna pogruntavščina, še ena stvar več za poneumljat folk pač. kot da bi svojo drago ali dragega moral imeti rad samo na ta kurčev trgovski praznik! ker sv. Valentin je zavetnik hlevske živine in srčnih bolnikov, nima pa prav nobene veze z zaljubljenci in ljubeznijo!
  če že, potem se ptički ženijo 12.3. na Gregorjevo!!!!!!!!

 41. tadej tadej pravi:

  Sem nadaljeval svoje raziskovalno delo, Centrifuzija: v S & M na Essex Road se je oglasilo 7 (z besedo: sedem) samskih ljudi, ki so dobili svojo brezplačno klobaso. Bolj podrobne analize niso delali, tako da ne vem ne koliko je bilo žensk in koliko moških, ne katere klobase so si izbrali. Ne, repe res nimajo, zaske pa tudi ne :) Mi je pa poslovodkinja dejala, da so imeli dvanajst rezervacij za pare (restavracija ni velika). To pomeni: pari so premagali samske, vendar pa zato niso dobili klobase. Ha. Dinozaver: hvala, naša prapor bo zdaj še posebej lep. Dalmatinac: absolutno. Ambala: ne, na žalost NHS zobozdravniki počasi, vendar zanesljivo postajajo stvar preteklosti. Malo srečen: kaj bi brez podaljškov? In London: zakaj igrajo podaljške? :)

 42. london london pravi:

  *&^%%#$@#@%& Wenger ma vec srece k pameti.. :) Ne vem katera tekma zapored ko se resujejo na koncu / ne glede na razplet dogodkov hehe

 43. Centrifuzija pravi:

  Vzorno. Upam, da so ti po vsej tej raziskavi namenili kakšno zastonjsko novinarsko klobaso. Mislim, vidno si se potrudil. Pa prispevkov je bilo tudi že kar nekaj. Lahko bi delali na PR-ju. In ti dali presneto klobaso namesto press kit-a.
  Press kita (jao, jao, spet me odnaša. :))

 44. johannes pravi:

  me veseli da sam ski – skija sam ;) si mi bil vsec ze davno tega, pol si mi pa u Lodre usel ;) anyway, rad te berem…

 45. St. Elmo's Fire pravi:

  Opa, vse več javnih priznanj, kako si jim bil všeč, pa jim pobegnil v London. Pa ne toliko, da bi šli za tabo?

 46. pray pravi:

  bognedaj da se ti pridejo, ze tako pol londona trpi od hrepenenja po tadeju …..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !