Kamnito srce

7.12.2006 ob 16:23

Ane Jud osebno ne poznam. Prav tako ne poznam njenega dela, saj sem doslej prebral samo en njen članek (po mojem je napisan okorno, z nekaj nezanimivimi slogovnimi prvinami in suhoparno). Zanimivo pa je, da se proti koncu članka – ter sodelovanja z dnevnikom Direkt, o katerem piše - Judova spremeni v pravi melodramski subjekt, saj je opazila “močne spremembe v svojem zasebnem življenju”: “Izpostavila bi predvsem osamljenost, osovraženost in zaničevanje. Veliko ljudi se je kratko malo nehalo pogovarjati z mano, kot izgovor pa so vedno uporabili frazo češ, ’s tabo se več ni varno pogovarjati’.” Res, tako kot je Wilde rekel ob smrti male Nell, sicer dobre, milostne in nesrečne junakinje Dickensovega romana The Old Curiosity Shop: “Imeti bi moral kamnito srce, da se med branjem o smrti male Nell ne bi smejal.” 

 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev na “Kamnito srce”

 1. ameli ameli pravi:

  :D

  p.s.: ja, to je že tragikomika.

  pp.s.: nekje sem zapisala odg. na blogu, da včasih, čeprav je to redko, ne pišem daljših, “smiselnih” komentarjev, ker se mi ne ljubi/nimam časa/ali trenutno najbolj jasnega pojasnila in naredim pač smeškota, ki je več pomenski …zato…da se razume ;)

 2. london london pravi:

  :)

 3. Zvesti bralec pravi:

  Hahahaha – pa misliš, da bo razumela, naša trpeča novinarka?

 4. martin martin pravi:

  Pravkar mi je prišel na misel grezničar s klinom na nosu. Aj, ajaj, draga, ti bi morala več prenesti, če se ukvarjaš s tem.

 5. rozenkraut pravi:

  prebrala: da
  razumela:ne
  rezime: tadej morda boš naslednji ki bo padale za svobodo medijev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !