“Prokleta črna opica!”

11.11.2006 ob 02:06

V petek ob pol dveh popoldne, na Piccadillyju, malo pred stopnicami na postajo podzemne na Piccadilly Circusu. Po stopnicah je priteklo dekle in se zaletelo v črnko srednjih let. Črnka je imela v rokah tri vrečke. Ena od vrečk ji je padla na tla. Ko se je sklonila, da bi jo pobrala, je dekle zakričalo: “Prokleta črna opica!” V slovenščini. Z močnim ljubljanskim naglasom. “Dej se že skidi. No.” In v angleščini dodala: “Fuck off. Fuck off, you black… For fucking sake.” Črnka ni rekla nič, ampak jo je samo začudeno pogledala. ”A se ji ne boste opravičili?” sem vprašal dekle, ko sem se sklonil, da bi pobral vrečko. ”Poleg tega pa slovenščina v Londonu ni več tako eksotična, kot je bila včasih.” Dekle - med 25 in 30 let, precej visoko, dober meter osemdeset, z ostro pristriženimi kratkimi črnimi lasmi, ki so bili kot čelada, z izrazitim, malo širokim nosom, nekaj pegami, popudranimi podočnjaki – me je prezirljivo pogledalo. “Who the fuck… Kdo pa misliš, da si? Kva se moraš mešati? Pusti me pri miru, stara pizda.” Zadnji stavek mi je dobesedno pljunila v obraz. Potem je zamahnila z roko, zavila na levo in stekla po Lower Regent Streetu. “Thank you,” se mi je zahvalila črnka. “Do you speak her language?” Ja. Potem sem se opravičil, da se mi mudi domov, se poslovil in šel na podzemno.    

 • Share/Bookmark
 

55 komentarjev na ““Prokleta črna opica!””

 1. nordstar nordstar pravi:

  Blazna frajerka. Mogoče se bo prepoznala, saj kar nekaj Slovenk v Londonu Bloga.

 2. bilka pravi:

  Zivim v tujini,v Nemciji in veliko delam z manekenkami,,ki zivijo tudi v Londonu.Nikoli pa se nisem imela opravka z prostaskimi dekleti,ki bi se podile po podzemni v Londonu ali Parizu.
  Nase manekenke imajo zrihtan,prevoz,bivanje,honorar…..lp

 3. Zvesti bralec pravi:

  Meni se je nekaj pododbnega pred petimi leti zgodilo v Rimu, kjer je slovenski par sedel v kavarni in se norčeval iz vseh, ki so sedeli na terasi in še mimoidočih. Še danes mi je nerodno. In žal, da jima nisem nič rekel. Morda sem pa res reva. Res pa je, da nista bila tako prostaška kot tale punca. Bilka: saj ni nikjer govor o manekenkah.

 4. mijau pravi:

  Prokleta bela opica!

 5. ameli ameli pravi:

  strašno. bedno. hmmm, bi ji zasikala nazaj.
  ja, neotesanka, primitivna ženska. žal mi je za njo. in fala “bogu”, da si bil superman, batman ali kakorkoli že, ter pomagal temnopolti gospe :) hura :D
  če bi se men to zgodilo, da bi bila na tvojem mestu, bi sigurno čez 10 min že bila na kafeju s to gospo z vrečkami :)

 6. Daniel pravi:

  Jaz mam pa lepšo izkušnjo iz New Yorka… me dokaj neurejen črnec z violino vpraša od kje sem in sekundo za tem začne igrat SLOVENSKO himno. Ja, Zdravljico in ne kake slovaške “Nad Tatrami se biska”, al kej podobnega… Ta si je pa zaslužil napitnino!

 7. danal danal pravi:

  Črne besede
  belke s črnimi lasmi.
  Oblak v srcu …

  Lepo in pohvalno, da se je dogodek zaradi tebe končal z belim. V srcu črnke. In v tvojem. Upam. Črno in belo. Eno.

  Lp!

 8. commonsense pravi:

  tale zgodba pa je stara kakšnih 30 let_ moja prijateljica(takrat kakšnih 20) je s svojo mamo hodila po rimu. na vogalu pred semaforjem vidita mladega, lepega in postavnega duhovnika. pa se začneta hecat, ja poglej si ga ,a ga ni škoda za duhovnika, ta bi pa res bil vreden greha in se hihitata.
  ko pa se prižge zelena luč pa ju duhovnik pogleda, se nasmehne in v najlepši slovenščini vljudno vpraša: gospe, nimam ure, ali mi lahko prosim poveste, koliko je ura? pozneje sta izvedeli da je slovenskih duhovnikov ali semeniščnikov ali karkoli so v rimu in vatikanu že takrat bilo kar veliko število…..

 9. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  žalostno!

 10. kiki pravi:

  še en dokaz več, da je folk ki ma moto white power v resnici gruča prforanih revčkov….

 11. london london pravi:

  Tadej, mala ima sreco, da je naletela nate in ne name. Verjetno bi jaz kaj vec zabrusil nazaj kot si ti, ceprav vidim da si reagiral edino pravilno kot se je v tistem trenutku dalo! Lp iz Little College str.. :)

 12. bilka pravi:

  Se tole,
  sva bila pa z mozem zadnjic na Finskem v Helsinkih.Zvecer sva v avli hotela srecala skupinico slovenskih “strokovnjakov”,moskih se razume.Pri tocilnem pultu so opazili zensko,ki je prisla sama na drink.Zaceli so jo prav ogabno obirati.En izmed njih,je bil se posebno neokusen,saj je na glas razlagal,kaj vse bi ji naredil,ce bi imel vecjo dnevnico.Prav bedno se je slisalo.In kaj bi ji naredil tak macho,sem pomislila.Po moje nima niti jajc se ji priblizat,kaj sele jo povabit na drink.Je pa zalostno to,da so v neokusnem obiranju sodelovala cela slovenska ekipa.Me je imelo,da bi se oglasila,da bi jih postalo malo sram,pa me je moz pocukal za rokav in mi namignil,da nima smisla.Pa se res je,skoda energije za take bedake….

 13. Lydia pravi:

  Sovražim prostaške, nestrpne ljudi, ki ne premorejo niti trohice empatije in občutka za sočloveka ali pa vsaj malce bontona. Sicer Tadej, pa zelo viteško od tebe -dobra reakcija, jst bi glede na moj temperament tisto nestrpno bejbo nadrla v več eksotičnih jezikih hkrati! :-)

 14. mica mica pravi:

  temu, o čemer pišete, se človek, ki ima odprta ušesa, sploh ne čudi več.
  Podobne izpade sem doživela na Dunaju, enkrat pa na vlaku, ko sem se peljala tja. le da so na vlaku svoj kulturni nivo izražali naši južni bratje, misleč, da sem tujka, ker sem se predtem v angleščini pogovarjala z dvema kanadskima študentoma.
  Pa še to, mimogrede. Naši mediji so v zadnjem času polni obtožb nekega politika, ki je grozil, da bo nekoga na gobec.
  prav na smeh mi je šlo. Še zdaleč ni edini.
  Le da se nekatere cenjene osebe, ki jih ima narod za brezmadežne, zavedajo, da je pač potrebno dati “pizda-materina besednjak” v določenem trenutku pač na stran.

 15. tintinka pravi:

  Take prostaške ljudi, kot je Slovenka, ki se je zaletela v črnko, najbolj elegantno zatreš tako, kot si naredil Tadej ti. Gospe si pomagal, se opravičil, dekletu pa na nivoju povedal, kar ji je bilo treba povedati.

 16. Tina pravi:

  ….zanimivo kako eni ljudje gledajo samo nase in mislijo da se svet vrti samo okli njih in samo njih.potem pa tako Slovenko vids v kaksen klubu plesat na “black” music ….primitivka!kaj dela sploh tako dekle v Londonu….????!??!?!??!?!?!??!?! njen perfect place na tej zemlji je dalec od velemest.ufff….
  Bilka je dodaal:”Zivim v tujini,v Nemciji in veliko delam z manekenkami,,ki zivijo tudi v Londonu.Nikoli pa se nisem imela opravka z prostaskimi dekleti,ki bi se podile po podzemni v Londonu ali Parizu.”..Bilka: a manekenke se pa lepo obnasajo??????? mogoce je res da zivis v tujini…in ce je le tko potem ves da je podzemna prevoz ki ga uporabljajo VSI!
  cloveka lahko naucis hoje in licenja…pa obnasanja z ageti..etc…etc….osnovni bonton je pa na njej.in v tem primeru je to osnovni bonton ki ga ta slovenka niti priblizno nima.koza!!!! skoda da nisem bla jaz tam…

 17. Dajana Dajana pravi:

  Ah, Tina, saj ti ni treba zaradi tega v London. Poglej, kako se Slovenci obnašajo do naših slovenskih “črnih opic”. Klikni na moj blog, tam je link do gospe, ki je hotela prodati zemljo “črnim opicam”…

 18. Leontina pravi:

  Mica, žalostno je, da tak politik, ki bi nekoga na gobec, ima “moč”. Po mojem skromnem mnenju, veliko šans, da “zmaga” za župana. Zakaj v navednicah? Zato, ker ne morem in ne morem razumeti, kaj se dogaja s folkom v deželi tej? Se ga bojijo? Jih kupuje? Ali so občani res taki telebani? Ali za res podpirajo nasilneže, aroganco, frajerje, ki se upajo lajati in bevskati na vse in vsakogar? Katere vrednote danes visoko kotirajo? Ali je res dekle v Londonu srečno, če le kletvice v angleščini premore? kolikršne hišne vzgoje je bila deležna?

 19. vlatka vlatka pravi:

  Če človek ve angleški, še ne pomeni, da je anglež, če je človek črn, še ne pomeni, da je butast.
  Če si mlad, še ne pomeni, da boš dočakal starost.

  Zato se vedi spoštljivo in vljudno, ker nikoli ne veš kaj “nasprotnik” zmore.

 20. negazirani pravi:

  reku bi “back to slovenia”

 21. St. Elmo's Fire pravi:

  Ja, navsezadnje človek s svojim obnašanjem kaže stopnjo svoje razvitosti, svoj IQ!
  Bravo Tadej :)

 22. Tina pravi:

  Dajana: sej velik stvari stekam amapk ene pa ne: Slovenci se delajo take svetovljane,oni so kao the best in every single way….v bistvu pa se pol tistega niso osvojili kar je svet osvojil ze zdavnaj.ce samo pomislim na to da sovrazijo hrvate-pa so njihovi sosedi..mi rata slabo.se spomnim ko sem pred 12-mi leti imela fanta slovenca (moja kri je namrec mesana s slovensko in albansko)..in ko je njegova familija zvedla da sem pol:pol…that was it! ce bi bila avstrijka,nemka,americanka..fine!!! amapk juzno se pa nasi predragi “svetovljanski” slovenci ne znajo spustit….ironija pa taka!
  in potem setam po ulicah ljubljane,se pogovarjam s folkom.jih gledam in jih poslusam…fuck! banalni primer: das v fotokopirni stroj anglijo in dobis kopije v sloveniji….sam da je nek casovni zamik pri kopiji….sam nevem kdo za boga je slovencem tolk ego napumpal??? :-)
  (to govorim cist na splosno…da ne bo kaksnih zamer)

 23. jaka34 pravi:

  Okoli kebla bi jo moral, tam sredi Londona.

 24. Piramide » Blog Arhiv » Kričimo!!!! pravi:

  [...] ………………………………………………………………………………………. So pri nas Romi/Cigani – “proklete črne opice”, kot je pred dvema dnevoma v Londonu rekla Črnki neka – ne boste verjeli…Slovenka. [...]

 25. majakrizaj pravi:

  Veliko sem delala in potovala po tujini, pa moram rečt, da je obnašanje posameznika odraz njegovega značaja, vzgoje in intiligence.Posploševanje neke “češplje” jaz nebi pripisovala kar vsem Slovencem. Prosim, da ste do zanamcev naše domovine bolj prizanesljivi, spoštljivi in domoljubni.Jaz sem sodelovala v velikih gradbenih gigantih in danes gledam ruševine, ker je med ljudmi zmanjkalo konstruktivnega dialoga.

 26. Andrej K. pravi:

  Ja seveda… otesanoist ali neotesanost ni del narodnega značaja, ampak del posameznikovega. Zoprno pa je, da tujci, ki imejo slabe izkušnje s Slovenci to sami pri sebi posplošijo… kar delamo tudi mi.

 27. hawk pravi:

  Nekega davnega dopoldneva sem se s prijateljem peljal s podzemsko železnico v Stockholmu. Pred nama je stala prav luštkana švedinja, ki je za roko držala majhno deklico ob sebi. Ko sva s prijateljem “obdelala” že njena stopala, nogice, ritko itd., je vlak ustavil na postaji in mala deklica ob lepi “švedinji je rekla v lepi slovenščini: ” Mami, ta dva gospoda sta pa tudi Slovenca!”. Mamica jo je pograbila za roko in na poti iz vlaka dejala: ” To nista Slovenca, to sta navadni svinji!”

 28. BF._gooricht pravi:

  ko sem bil poleti v new yorku,se je taxi zaletel v nekega mercedeza.Voznik je je prišel ven,potegnil taxista iz avta in začel vpiti ”you mother fucker,who let you drive?”
  mislim,no kje je kultura da začne tako vpit na njega.

 29. Zvesti bralec pravi:

  Po mojem Tadej ni hotel začeti debate o slovenstvu na splošno, ampak samo opisati prostaško obnašanje ene osebe. Ker pa dekleta direktno ne obsoja, ampak samo hladno piše, kaj se je zgodilo, je stvari mogoče razumeti različno. Vseeno: meni se zdi, da je biti Slovenec zelo fajn in v redu (ja, majakrizaj, sem zelo domoljuben), vendar pa je včasih to tudi zelo naporno.

 30. lordMEHO pravi:

  Mene je sram razlagat po svetu kako živim v najlepši državi med najboljšimi ljudmi, v resnici pa se moramo še marsikaj naučit!

 31. Whitecollar pravi:

  vsak narod ma orangutane… To da majo pa nekateri take rasistične izpade in se jih primerja takoj z desničarji, je pa fajn lovska bedarija… 80% slovencev ma u podzavesti še vedno rasizem, prikrit, ampak ga ma… Zdej je pa samo odvisno kuko pa kdaj mu to na plano pride…

  Zanimiv pa je da zarad takih debilov kokr je ta prvi primer, vsi dobivajo nek občutek krivde da so nekateri sonarodnjaki ali pripadniki iste rase pač rasisti in majo take izpade, kar se pa začne potem kazat v takih primerih kot je zdej s cigani… Se prav, pustit ‘revežem’ ki so ‘ogrožena’ etnična skupina da delajo točno vse kar hočjo, sam da nebi slučajno kdo reku da smo diskriminatorni…

  Point je; Ta baba k je mela tak izpad in se je drla na ubogo zamorko (zamorec ni rasističen izraz, preverite v SSKJ) je pač ena od par miljonov Slovencev doma in po svetu… Maš debile na tej in oni strani… Po drugi strani ne morem verjet da večina folka mirno in navdušeno gleda črnsko ‘hip-hop’ kulturo ki postaja, oz. je, del naše družbe… Kulturo ki propangira bande, droge, izkoriščanje žensk, zvodništvo in dejstvo da je danes kul biti črn…

 32. dejan pravi:

  Črnci še niso opice pa čeprav so nekatere opice črne.Odvisno od osebe kakšna je.

 33. lordMEHO pravi:

  Whitecollar

  AD. 1. od kje ti podatek 80%???

  AD.2. pustiti jih živet takšne kot so OK

  AD.3. zamorec ni isto kot črnec (poglej SSKJ)

  Pa bom še jaz mal diskriminatoren in si upal trdit, da že tvoj beloovratniški nick sporoča lastnikov svetonazor, ki ne seže dlje od materialnih dobrin in osebne zadovoljitve prek njih.

  ajde živeli

 34. Andrej pravi:

  Žalostno pa je, da so predvsem prebivalke VB, ki prihajajo iz Karibov, navadno zgled umirjenosti in tolerance… pa še tako nalezljiv smeh imajo.

 35. www pravi:

  bilka semi zdi da si bila to ti al pa kakšna tvoja manekenka
  sicer se pa ne čudim ko vidim našo domačo zaplankanost

 36. robert pravi:

  Po moje je pa kakšna naša đankica.

 37. Zvesti bralec pravi:

  www: z drugim delom se je mogoče strinjati, vendar pa ne vem, zakaj moraš biti v prvem tako oseben? ali pa gre za sarkazem, ki ga ne razumem?

 38. blodnja pravi:

  verjamem, da se bo tudi tej nadrkani punci izraženo sovraštvo vrnilo v dvojni dozi :evil:

 39. Whitecollar pravi:

  moj nick izraža točno pol falusa, podatek 80% je bila pa prispodoba… Če meniš da primerjava še zdaleč ni na mestu, pač ne poznaš dovolj ljudi iz različnih okolic in družbenih slojev…

  p.s. dokler živi in dela v svojem delu sveta mi je popolnoma vseeno… Če se pa priseljuje v mojo domovino, pa to postane moja stvar… Če državljani lastne države nimajo pravico izražati mnenja o stvareh ki se dogajajo v njihovi državi, kdo pa potemtakem ima? EU? ;)

 40. Amalie pravi:

  Da ne boste mislili, da Slovenci samo v tujini, ko mislijo, da jih nihce ne razume grdo govorijo vam povem tole prigodico. Dezurna lekarna v nedeljo popoldne pozimi polna ljudi. Nekega zdravila ni bilo na zalogi in farmacevtka je to gospodu prijazno in z obzalovanjem razlozila. Napotila ga je nazaj na kliniko , kjer bo dobil to ali kako drugo ustrezno zdravilo. BGospod je to sprejel vidno slabe volje s ploho neprijaznih stavkov. Lekarnarica se mu je se enkrat opravicila, da ji zal ampak, da mu drugace ne more pomagati. Ker se ni odnehal mu gospa odvrne gospod vidite, da delam kolikor morem, saj vas razumem ampak pomirite se prosim in pojdite nazaj k zdravniku. Gospod se je pred polno lekarno zadrl MA KAJ DELAS, PO PICKI SE PRASKAS.

 41. Simon Simon pravi:

  One day, when Rousseau was travelling through a crowded village, he was insulted by a yokel whose spirit delighted the crowd. Rousseau, confused and discountenanced, couldn’t think of a word in reply and was forced to take to his heels amidst the jeers of the crowd. By the time he had finally regained his composure and thought of a thousand possible retorts, any one of which would have silenced the joker once and for all, he was at two hours distance from the village.

  Aren’t most of the trivial incidents of everyday life like this ridiculous adventure? but in an attenuated and diluted form, reduced to the duration of a step, a glance, a thought, experienced as a muffled impact, a fleeting discomfort barely registered by consciousness and leaving in the mind only the dull irritation at a loss to discover its own origin? The endless minuet of humiliation and its response gives human relationships an obscene hobbling rhythm. In the ebb and flow of the crowds sucked in and crushed together by the coming and going of suburban trains, and coughed out into streets, offices, factories, there is nothing but timid retreats, brutal attacks, smirking faces and scratches delivered for no apparent reason. Soured by unwanted encounters, wine turns to vinegar in the mouth. Innocent and good-natured crowds? What a laugh! Look how they bristle up, threaten on every side, clumsy and embarrassed in the enemy’s territory, far, very far from themselves. Lacking knives, they learn to use their elbows and their eyes.

  http://library.nothingness.org/articles/SI/en/display/36

 42. tvoja pravi:

  Dragi Tadej,
  ma ne se čudit!
  Vsakokrat, ko od kod letim domov, se že na letalu Slovenci repenčijo, češ, kakšno vreme, da je pri nas in kako je vse ‘bed’. Potem tam v tem ‘bedu’ živijo spet celo leto. Nam ni pomoči.
  Sicer pa se mi kaj oglasi,

  mm

 43. Moshnia pravi:

  Jaz dam pa prav tej mladi punci. Ocitno se ji je nekam zelo mudilo (se vam nikoli ne mudi??) in v takih okoliscinah je njeno ravnanje potrebno jemati z zdravo mero rezerve oz. z razumevanjem. Ne bodite no tako nestrpni in netolerantni. Tudi vi vedno vse resno mislite, kar izjavite (zlasti v afektu)?? Sicer pa, kaj pa naj bi ji rekla drugega: “Prokleta bela opica!!” kot predlaga komentator mijau?? Ne vem no.., to bi se slisalo rahlo smesno in za crnega cloveka na nek nacin tudi zaljivo (vem, ker sem tudi sam precej ponosen na svoje crno poreklo). Me zanima, kako vi izbirate besede, kadar se pizdite na druge (v prometu, v sluzbi, doma, na ulici itd..) Sej, ce bi se ta punca zaletela v kaksno ubogo mamo, belko, delavko, ki bi nesla domov otrokom hrano iz trgovine, bi vam bilo pa vsem vseeno. Nej stara pazi, kje hodi ane? Zdaj, ker je pa ta zenska slucajno crnka, je treba pa obvestit najmanj OZN , ce ne se kaksno visjo instanco. Pa da se ne boste smesili z apriornimi obtozbami, da sem nestrpen rasist, naj vam kar takoj povem, da sem tudi sam mulat po mami.
  Komentatorki ameli pa predlagam, da ni potrebno, da gre na kavo s kaksno crnko. Zadostuje, da bo sla na kavo s kaksno sodelavko/sosedo/sorodnikom/politicnim nesomisljenikom, ki ji gre najbolj na zivce, saj bo tako najvec prispevala k strpnejsim in tolerantnejsim odnosom med nami vsemi.

 44. Zvesti bralec pravi:

  Ja, zelo točno, Moshnia: ko se nam mudi, nam je odpuščeno vse, tudi neotesanost in prostaškost. Kaj pa če se kdo spozabi ter je neotesan in prostaški tudi če se mu ne mudi? Kozmična motnja? Nizka izobrazba? Špricanje družbenomoralne vzgoje (če si dovolj star)? Strpnost ni kot bonboniera, pri kateri nikoli ne veš, kaj boš dobil. Strpnost je tudi to, da nisi ravnodušen.

 45. Tina pravi:

  hej hej hej fantje…..to pa ni res! tud ko se ti mudi ti ni treba bit nevljuden.halllllooooooo…..kaj pa ce bi bil npr.na nekem sprejemu in bi te full tiscal na wc…a bi drnovsku reku: dej bela opica,umakn se ze!!!…halllooooo….
  ta avsa iz Londona je pac AVSA!!!!!!!!

 46. pray pravi:

  strinjam se s tvojo, da so cakalnice na lete v slovenijo centri nezadovoljstva. kdor ne zna slovensko pa je prikrajsan za pretanjen vpogled v vse to, kar je bilo narobe na poti na letalisce, kar je narobe na letaliscu (varnostni ukrepi, ponudba v trgovinah, prepih, barva preprog), v mestu, ki ga zapuscajo (v glavnem je vse boljse doma, ceprav tudi doma sploh ni OK), na letalu (zakaj le silijo, da hiso za barbike odlozijo pred letalom!) ……in na svetu nasploh. revezi, ki ne znajo nasega jezika sploh ne vejo, kaj zamujajo.

 47. vinci vinci pravi:

  Hej Tadej,
  pred kratkim sem bil v Londonu (prejšnji ponedeljek). Ko sem opravil sestanke sem se kakšni dve uri sprehajal po Oxford streetu. Kot veš je tam nonstop totalna gužva in vame se je zaletelo vsaj 200 – 300 ljudi, ki pa so se delali kot, da se ni nioč zgodilo. Niti ozmirjal me ni nobeden. Totalno brezosebno butanje in drgnjenje in prerivanje. Vseh in vsakogar. Pravo gojišče občutka, da ti začnejo it vsi na živce. Včasih te masa ljudi kar potegne za sabo in preden se jim iztrgaš, te stane kar nekaj borbe. In ni bilo skoraj nobenega, ki bi mi bil všeč. In mam svoje vzvode, da se otresem negativnega naboja, ki mi z drgnjenjem in dotikanjem napravijo drugi. Nekaj bo že v tem prehodu energije, če se s statično elektriko nabije še tako brezvezna plastična palica. Pomaga, če koga nadereš. 127tega ali pa 169tega, ki se brez povabila zrine v tvoj intimni prostor. Pa je vseeno, če je zamorec, Arabec ali pa dolenjec.
  Vsi kdaj prdnemo, rignemo ali pa kaj podobnega. Taki pač smo: ali smo kaj takega pojedli ali pa je pač tak dan.

 48. bostjan pravi:

  Že od malega so mi govorili, da moram biti ponosen, ker sem Slovenec. Tega v resnici nisem nikoli prav dobro razumel. Zakaj naj bi bil ponosen na nekaj, kar v ničemer ni moja zasluga in kar me v ničemer ne izpostavlja v odnosu do drugih ljudi. Kot da naj bi bil ponosen na barvo kože, las ali velik nos. Vedno sem bil precej bolj ponosen na lepo zabit gol, na dobro oceno v šoli ali pa na to, da sem pomagal prijatelju.
  To da sem Slovenec je pač dejstvo in to da so me doma najprej naučili govoriti slovensko tudi. To ni niti dobro nit slabo, je pač tako. Zato nisem ne več ne manj kot drug.
  Ampak včasih, samo včasih, me ja pa vendarle malo sram zaradi tega.

 49. Alma pravi:

  vinci: Ja, seveda, normalno je, da tu in tam koga naderemo. Naj se ve, da smo Slovenci …!

 50. Dajana Dajana pravi:

  hahahaha Alma! :))))

 51. tara pravi:

  Slovenci smo znani po tem, da radi nadiramo. Sama sem živela v Londonu kar nekaj časa in vsako leto preživim po mesec ali dva v njem, pa moram reči, da sem zelo ponosna, ko me domačini imajo za svojo. Na kraj pameti mi ne pride, da bi priznala, da sem Slovenka, in isto je bilo v Ameriki, kjer sem bila tudi kar nekajkrat in so me imeli za Britanko. Strinjam se, da posploševati ne gre, vendar vsako leto, ko preživim po dva tedna z mladino v tujini, vidim dobre in slabe lasnosti Slovencev. Na žalost je slabih veliko več. Že mladi so vzgojeni tako, da se radi napihujejo in norčujejo. Rasisti pa so Slovenci vedno bili. Sedaj že kar nekaj let bivam v Sloveniji, ampak sem uspela obdržati svojo anonimnost vse do takrat, ko sem se v dveh dneh pač sprehodila po mestu z afriškim Ircem, ki je bil po rodu iz Burundija, pa so se me po tem vsi spomnili kot nekoga, ki se je po mestu sprehajal s “črncem”. Mislim , da to pove veliko o nerazgledanosti in omejenosti Slovencev. Ampak repenčiti se pa znamo! Ni opravičila za reakcijo na podzemni, pa čeprav se ti mudi. Torej je opravičljivo, če se mi na cesti z avtomobilom mudi, da “zgazim” vse pred sabo? Hey buddy, do you know what you’re saying? Če človek ne prenese gneče, naj ne hodi v velika mesta in med množice. And London is one of the most visited tourist sights. Na vsakem koraku se bodo vate zaleteli, te pohodili, kam porinili, pa to še ne pomeni, da imaš pravico vsakega opsovati. Vredno se je zamisliti nad kulturo takega naroda. Je pa zanimivo, kako hitro se lahko mladi naučijo lepega vedenja, če imajo nekoga za zgled, tako da je to kompliment vsem tistim, ki so kdajkoli bili z mano v tujini – gnila jabolka smo hitro ozdravili.

 52. scud pravi:

  Očitno je London za nekatere res prevelik…v vseh pogledih!

 53. negazirani pravi:

  “Na kraj pameti mi ne pride, da bi priznala, da sem Slovenka”

  wow, sočustvujem s tabo. verjetno je precej težko imet družbo ki te sodi po tvoji narodnosti. tud sam imam nekej britanskih frendov in je dejstvo da sm slovenc prej bonus kot slabost. oziroma se nihče sploh ne ozira na to..sej smo vsi od istga izvora prsl..

 54. neferete neferete pravi:

  Tara kaksen pa je bil afriski Irec? Moj Irec je belopolt in trenutno zivi v Beninu, tako da je oznaka nejasna. Ce je bil afrisko crn potem ni cudno, da so padali komentarji.
  Najlepse je, ko lahko nedolzno poslusas kako se nekdo o necem pogovarja ali govori potem pa mu das vedeti, da si ga razumel. Zato zivelo poliglotstvo.
  BTW: Pise in rece se Prekleta in ne prokleta, madona prokleta je srbska beseda.

 55. | Dajana | Krik | pravi:

  [...] pri nas Romi/Cigani – “proklete črne opice”, kot je pred dvema dnevoma v Londonu rekla Črnki neka – ne boste [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !