Devet let? Res?

31.08.2006 ob 10:55

V ponedeljek je bil zadnji dela prost dan pred Božičem. Pred nekaj leti sicer ni veliko manjkalo, da bi bil dela prost dan tudi zadnji četrtek v avgustu. To naj bi bil Dianin dan, dan spomina na princeso Diano, ki je umrla 31. avgusta 1997 v prometni nesreči v Parizu. Seveda je bilo vse skupaj tragično, vendar pa je bilo štirinajst bizarnih dni, ki so sledili, še bolj neverjetnih: zdelo se je namreč, da se je veliko ljudi – in to ne samo Britancev – odpovedalo zdravi pameti, voditelj konservativne stranke je predlagal, da bi Heathrow preimenovali v Letališče valižanske princese Diane, tabloidi pa so od kraljice Elizabete II. zahtevali, da naj končno začne javno – in ekstravagantno – žalovati za svojo nekdanjo snaho. V bistvu bi bilo kar dobro, če bi bil četrtek dela prost dan: kot opomin na to, kako hitro podležemo čustvenemu populizmu, histeriji in fašizmu šopkov rož.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Devet let? Res?”

  1. tomaz pravi:

    pomoje je se prezgodaj. pocakajmo se 1 leto, ko bo 10 let. bo okroglo, bo res emocionalno, se bomo (oz. se bodo Britanci) spominjali in tocili solzice, metali rozice in pihali v robcke.

    sicer pa je leto vcasih res prekratko, da bi zbasal vse taksne “tragedije” v koledarsko leto. Zato so izumili muzeje, knjiznice, knjigarne, trge, ipd ipd. tam je vec prostora za taksne popularizme.

    potem pa dobis t.im. mozartov-efekt, ki ga avstrijci nocejo priznati. Beres derstandard letos (ob 250 letnici) pise vsaj 1x na teden v tem casopisu pod rubriko “na danasnji dan” tudi taksne neboluze kot “na danasnji dan je mozart spisal do konca c-dur #2 za violino”, ki jo je 14 septembra popravim in sfinaliziral” in potem beres 14.sept. spet o tem. spominjam se tudi takih “na danasnji dan se je mozart zaljubil” ipd.

    Tega pa verjetno nocemo, ali?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !