Po tekmi s Portugalsko

1.07.2006 ob 20:48

BBC-jev prenos tekme s Portugalsko se je končal z montažo slovesa Anglije s svetovnega prvenstva. Bilo je zelo ganljivo, tudi zato, ker je bila podložena s pesmijo Numb Pet Shop Boys. Refren gre takole: Želim si, da bi otopel / ne želim več čutiti bolečine / želim izgubiti občutek / želim zakleniti vrata / nočem razmišljati / nič ne želim čutiti / želim si, da bi otopel / samo tega si želim, da bi otopel Ne, to ni bilo mišljeno ironično.

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Po tekmi s Portugalsko”

 1. tomaz pravi:

  he he….meni je to smesno :)

  spominjam se, ko so oznanili smrt bivsega papeza, so na ORF1 vrteli nevemkaksen pro-propagandni material janeza papeza pavla II. Okoli polnoci, ko se je vse skupaj koncalo, pa so zaceli rolati film Oscar (s stalonom v gl. vlogi).

  priznam, da so taksni momenti srce-trgajoci, verjetno pa bi bila tisina se vecji tepez, kot karkoli drugega. Vendar so mi taksni emocionalni preskoki – meni osebno – prav fascinantni. morda primerni tudi za kaksno studijo.
  Me prav zanima, kaj je sledilo temu komadu? in ce so morda spremenili tisti dan tv program ali so pustili, kot da se ni pripetilo nic?

 2. Rok pravi:

  Kakšni so kaj odzivi med ljudmi, glede medijskega linča C. Ronalda? :)

  Otoški mediji so res doktorji, kar se tiče preusmerjanja pozornosti…

  LP

 3. Tadej pravi:

  Hahahaha – ja, Tomaž, absolutno. Tukaj je sicer tako, da v vseh velikih radiotelevizijskih hišah \”vadijo\” za takšne dogodke ter sproti spreminjajo programe. Se pa zgodi, da kakšen zelo neprimeren film zavrtijo takrat, ko je najmanj potrebno. Programi se morajo – vsaj načelno – spremeniti samo v primeru smrti monarha. Ali pa vojne, vendar pa gre v tem primeru za drugačno ekspeditivnost. Tudi ko je umrla kraljičina mati, kraljica mati (tega pa že res dolgo nisem napisal, si moram kar oddahniti :) na radiju in tv niso kaj veliko spreminjali, samo že pripravljene dokumetarce o njej so predvajali ter prestavili komedije in tudi kvize.

  Kar pa se tiče medijskega linča, Rok, je pa takole: začel se je že takoj po tekmi, ko je Alan Shearer v BBC-jevi komenatorski kabini rekel, da \”se ne bi čudil, če bi Rooney Ronaldu eno primazal\” že na prvem treningu Man United po svetovnem prvenstvu. Sicer pa so se bolj spravili na to, da je po vsem cirkusu pomežiknil njihovi klopi (in očitno Scolariju). Pa še tole: Mirror je v ponedeljek poročal, da naj bi Ronaldo \”priznal, da so poročila o tem, da ga zanima prestop k Realu, resnična\”. In to je vsem skupaj dalo še več municije. Rooney naj bi sicer bil, kot je pisal Evening Standard, še 48 ur po izključitvi popolnoma besen. Na koncu so pripisali: \”Ronaldo bi se moral bati – Rooney je bil zelo zagret amaterski boksar.\” Česa vse ne izvemo :)