Macca je star 64 let

18.06.2006 ob 19:01

Ko bom na stara leta izgubljal lase, čez dolgo vrsto let, ali mi boš še vedno pošiljala čestitke za valentinovo, voščilnice za rojstne dneve, steklenico vina?

Uf: pričakovanje je vedno boljše od… Zelo malo pesmi je, ki bi si že z naslovom skopale lastno jamo. Res malo. Najusodnejša med njimi pa je vsekakor When I am Sixty-Four, ki je na plošči Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Rosno mladi Paul McCartney jo je napisal leta 1957, posnel pa leta 1966, za očetov 64. rojstni dan. In zdaj smo – menda vsi – nestrpno pričakovali njegov 64. rojstni dan. Verjetno zato, ker so se leni, priložnostni naslovi ponujali kar sami od sebe. Lasje? Sir Paul ima sicer še vedno precej bujno pričesko, čeprav nekoliko nenavadne barve. Oziroma nekoliko nenavadnih barv.

Če bi ostal zunaj do četrt do tri, ali bi me zaklenila ven? Ali me boš še vedno potrebovala, ali me boš še vedno hranila, ko bom star 64 let?

Sir Paul je svoj rojstni dan praznoval v družinskem krogu. Torej brez svoje druge soproge, lady Heather Mills McCartney, ki se jo je v tabloidih oprijel vzdevek lady Mucca. Tabloidi so na strani sira Paula, ki je za njih Macca, Mucca pa je izpeljana iz besede muck, za katero angleško-slovenski slovar ponuja naslednje tri glavne pomene: gnoj, blato, govno. Pekel ne pozna hujše furije kot je tabloidna. Še posebej pa je hud tabloid, ki si mu pred tem obrnil hrbet… ali morda tožil, kot jih je lady Heather. Ali pa napoveš – kot je to naredila lady Heather – da jih boš zaradi blatenja dobrega imena in časti tožil “takoj, ko bo končan ločitveni postopek”. Sir Paul in lady Heather sta se, kot sta priznala sama, zelo pogosto prepirala. Odgovor na drugo vprašanje je: očitno ne.

Tudi ti boš starejša – in če me boš prosila, potem bom ostal s teboj

Tega ne razumem.

Saj bi lahko bil koristen in pri tebi zamenjal varovalke, če bi šle. Ob kaminu bi pletla jopico, v nedeljo zjutraj pa bi šla na potep.

To je zelo mogoče. Sir Paul ni samo vegetarijanec – to je že od časov njegove prve soproge, pokojne Linde – ampak tudi ekološki bojevnik. Poleg tega se je – večkrat – vozil s kolesom. No, vsaj na fotografijah v njemu naklonjenih tabloidih.

Obdeloval bi vrt, pulil plevel. Le kdo si lahko želi kaj več? Ali me boš še vedno potrebovala, ali me boš še vedno hranila, ko bom star 64 let?

Weed, ki naj bi ga pulil, je plevel. Je pa tudi trava. Lady Heather je menda prepričala svojega soproga, da se je nehal zakajati. Linda z njegovim zakajanjem menda ni imela problemov. Menda: menda je členek, s katerim se lahko izvlečemo iz vseh mogočih vrednostnih sodb ter tudi natančnosti.

Vsako poletje bi lahko najela hišico na otoku Wight, če le ne bi bilo predrago. Kljub temu pa bi lahko prihranila denar. Na kolenih bi imela vnučko Vero ter vnučka Chucka in Dava

Kaj takšnega so si verjetno lahko želeli samo v Liverpoolu, v 50. letih minulega stoletja. Je pa res, da je bil to Wight preden si je zataknil rožo v lase in z glasbenim festivalom postal hipijevsko-psihedelično gnezdo. Prvi festival je bil leta 1968, torej leto dni po izidu Sgt. Pepper’s-in-tako-naprej.

Pošlji mi razglednico, kaj mi napiši, povej, kaj misliš, natančno pojasni, kaj hočeš povedati. Tvoj, vedno bolj izmučen…

Zelo točno: vedno bolj izmučen.

Odgovori mi, izpolni formular, vedno tvoj. Ali me boš še vedno potrebovala, ali me boš še vedno hranila, ko bom star 64 let?

Odgovor je, vsaj zaenkrat, še vedno ne. Saj vem, da je to refren, ampak vseeno.

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Macca je star 64 let”

  1. alternativka pravi:

    I’d say he needs a dog ;)

  2. Jak pravi:

    A ni hecno, kako daleč se mu je zdel tam v 50-/60-ih letih 64. rojstni dan – zdaj ga je pa fasal direktno po buči, ha? Jaz bi rekel, da se s starostjo ni za hecat, pa sem še daleč, na polovici od 64. Pa ti, dragi Tadej? :))