2. Brixton Academy, 211 Stockwell Road, SW9

28.04.2006 ob 02:09

Brixton Academy je še vedno moja najljubša koncertna dvorana v Londonu. In to kljub temu, da me – podobno kot na vedno več koncertih – spreletava neprijeten občutek, da sem morda prestar za rokenrol. Všeč mi je, da Brixton Academy sprejme skoraj 5.000 ljudi, vendar ostaja nevarno intimen prostor. Skoraj popolnoma deseksualiziran, seveda, kot se za rock koncerte spodobi (ja, projekcije očitno letijo v smeri odra, ne pa po dvorani), razen če nimaš kakšnega manj običajnega fetiša.

Brixton Academy, 27. april 2006

Sinočnji Arctic Monkeys – ta komaj polnoletni čudež iz Sheffielda sem, po spletu naključij, sicer tokrat videl tretjič – so bili najbolj prešvican koncert v zadnjih par mesecih. Tale fotografija je bila posneta med njihovo Mardy Bum. Potem nisem imel časa za slikanje, ker sem raje nekoliko histerično poskakoval do konca. Občinstvo je bilo popolnoma zaljubljeno v četverico na odru. Njihova nonšalanca je bila – no, tako smo si vsaj mislili – vseeno malo prisiljena. Saj nas tudi oni ljubijo, ne? V dvorani ni bilo niti trohice cinizm. Verjetno je še prezgodaj…

Brixton Academy, 27. april 2006

Z Michaelom, ki se je nekako dokopal do vstopnic (hvala) sva bila obkrožena z: očetom, ki je na koncert pripeljal hčer in sina (to varstvo je bilo, po mojem, sicer samo izgovor, da je lahko prišel), dvojčkoma, ki sta skoraj cel koncert posnela na mobilca ter ves čas zelo gibčno plesala in pritegnila čisto vsaki pesmi, najstnico, ki se je ves čas cmerila (in prav tako pritegnila čisto vsaki pesmi), ter zelo visokim moškim, ki se je – kot zakleto – postavil točno pred mene in mi svoje cigarete skoraj ves čas porival v nos. To se mi dogaja vedno pogosteje. Ne, ne to s cigaretami: kljub temu, da sem visok skoraj dva metra (no, 194 cm), je na vsakem koncertu kdo, ki je višji. In se postavi pred mene. Običajno so to moški, lani na Nine Inch Nails pa je to bila ženska. Michael je prepričan, da so Arctic Monkeys že “doživeli svoj vrhunec”. Upam, da se moti. Res pa je, da je rekel, do bo “itak še samo skeptičen”.

 • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “2. Brixton Academy, 211 Stockwell Road, SW9”

 1. alternativka pravi:

  Kok ti zavidam! Artic Monkeys bi pa res rada videla u živo :)

  Vedno bojl dobivam obučutek, da se dejansko splača bit na koncertih čim manjši – tko se lahko vsaj izmuzneš med nogami ostalih vse do odra ;)

 2. Tadej pravi:

  Zelo v redu so bili. Mulci. V tazadnjem NME je super štorija o tem, kako je pevec Muse, Matt Bellamy, za mamo basista Arctic Monkeys Andyja Nicholsona dejal, da izgleda “presentljivo mlado”. IIn to ji je seveda zelo ugajalo. Kakorkoli že: NME sicer res ne bi smel brati, še posebej zato, ker niso povedali, koliko je stara.
  V bistvu je hecno. Na rock koncertih v Londonu je približno takole: 99 odstotkov občinstva so belci, 97 odstotkov heteroseksualci, 85 – 95 odstotkov fantje/moški. Na Morrisseyju so bili odstotki malo drugačni, vendar vseeno niso preveč odstopali. Res pa je, da je bila energija na Arktičnih opicah precej neverjetna. In vzdušje je bilo zelo nalezljivo.