1. Maison Bertaux, 28 Greek Street, W1

27.04.2006 ob 10:44

Tole bo čisto pravi projekt. Hura. Petdeset – no, približno – stvari, krajev in ljudi v Londonu, ki so moj “doma”. Omejitve: ena fotografija, par stavkov.

Maison Bertaux, 26. april 2006

Prvi je tako na vrsti Maison Bertaux, najstarejša francoska slaščičarna v Londonu. Ker so prvi, dobijo tri fotografije. Pravila, huh? Leta 1871 so jo ustanovili komunardski pribežniki, ki so se v Britanijo zatekli po padcu pariške komune. Ko sem živel v Sohu, sem se v Maison Bertaux oglasil po dvakrat na dan: na poti v službo in na poti iz nje. Dom, dom, služba, dom, dom. Maison Bertaux je moj mini mundus. In prav dovolj sveta, pravzaprav.

Maison Bertaux, 26. april 2006

Lastnica Michelle Wade, njena sestra Tania, Michellin nekdanji poslovni partner, Štajerec Johann Steinecker iz okolice Gradca, Maltežanka Madame, slaščičarji in strežno osebje… francoski rogljiči s šunko in sirom so izredni (so tisti kup na sredi druge police), z mandeljni še nekoliko boljši, dijonska rezina super, limonine rezine glih prav ostre, penena čokoladna torta zelo fina (moj prijatelj Pedro je – tudi – z njeno pomočjo naredil izpite na magistrskem študiju prava), lincerji veliki in z dobro marmelado, bela kava pa bleda in šibka. Res, ne preveč dobra. Čaj je boljši.

Maison Bertaux, 26. april 2006, Tania

Beseda, ki jo uporabljam prepogosto: superfantastično. Še posebej zato, ker nisem dovolj vitek (da, včasih grem v Maison Bertaux samo na kavo). Na tej, tretji fotografiji, je Tania.

 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev na “1. Maison Bertaux, 28 Greek Street, W1”

 1. Zvita pravi:

  avtentična očarljivost

 2. alternativka pravi:

  kr laćna sem postala ob vsej tejle hrani… NJami :D

 3. Jak pravi:

  “Ena fotografija, par stavkov”? Dragi Tadej, tule si iz silne ljubezni do sladic in te tvoje domačne luknje pripopal tri fotke in spisal krajši ep. Je pa res, da so stvari pregrešno dobre. Ljubko.

 4. alternativka pravi:

  sladice so odvisnost :) I should know ;D

 5. Nekje drugje » Blog Arhiv » 9. Islington Town Hall, 222 Upper Street, London N1 pravi:

  [...] Kljub temu, da sem se kar potrudil, še vedno nisem imel takšne prave, bele poroke. Prvič sem bil priča nevesti, ki je bila oblečena skoraj čisto v črno. Drugič sem bil priča ženinu, katerega nevesta je bila oblečena v kovinsko zeleno-modro. Zdaj, ko sem bil priča tretjič, pa pred matičarko ni bilo nobene neveste, ampak sta bila dva ženina. Čokoladno torto so spekli v Maison Bertaux. [...]