Liverpool?

22.04.2006 ob 21:10

Liverpool so v polfinalu angleškega nogometnega pokala z 2:1 nabrisali Chelsea. Tekma? Fantastična. Liverpool pač zmagujejo v pokalih, ne pa ligi… Dopoldne sem s kolesom divjal po mestu, se verjetno prehladil, čeprav je bil prvi pravi pomladni dan, se ustavil v Maison Bertaux in pri prijatelju Eustaceu, domov pa prišel ravno v času, ko se navijači Arsenala po vseh lokalnih krčmah tolažili zaradi tega, ker so se s Spursi razšli z 1:1. Ja, Jak, tako pač je. Tudi tokrat je bilo na našem koncu skoraj več policistov kot navijačev: v stranskih ulicah okoli Highburyja sem na hitro sem naštel 34 policijskih avtomobilov polnih policistov v protiizgredniški opremi, 17 pripadnikov konjeniškega oddelka in nič manj kot štiri helikopterje (ki sicer niso bili v stranskih ulicah, ampak so frčeli po zraku).

Blackstock Rd, 19.42

Ravno ko sem se pripravljal, da bom z nogometa mirno preklopil na večerno znanstveno fantastiko, se je na Blackstock Road pojavilo kar nekaj policijskih avtomobilov. Najprej sem mislil, da so se navijači obeh klubov pač počili – tako kot vedno – vendar pa je šlo bolj za običajno racijo proti preprodajalcem ukradenih mobilnih telefonov ter, kot so mi povedali policisti, “ilegalcem”. Po desetih minutah je bilo vsega konec. Kako vznemirljivo.

Blackstock Rd, 19.51

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Liverpool?”

  1. Zvita pravi:

    Tukaj nekje, zelo blizu, sem živela. Čudna mračna nostalgija po tej zakotnosti. London se ti hočeš nočeš zagrize v meso, z vso plesnivostjo in brutalnostjo vred …